السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۵۲۳

مشهد قطب زیارتی کشور/ سهم زائر در تخصیص انرژی خالی است

مشهد- ایرنا- مشهد به‌ عنوان بزرگ‌ترین و مهم‌ترین قطب زیارتی کشور هر ساله میزبان میلیون‌ها زائر از نقاط مختلف ایران است؛ در این میان تامین و تخصیص سهم مناسب از منابع انرژی به این کلانشهر، نه تنها ضرورت توسعه زیرساخت‌ها بلکه کلید ارتقای کیفیت خدمات برای زائران است.
يکشنبه ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۳

به گزارش ایرنا، ناترازی انرژی از چالش‌های مهم کشور و اثرگذار بر بخش های مختلف از جمله حوزه گردشگری است و فعالان این حوزه معتقدند باید سهم زائر و گردشگر در حوزه انرژی دیده شود تا بخشی از این چالش در مسیر رونق گردشگری و کرامت زائر رفع شود.

خانه هم افزایی انرژی و آب خراسان رضوی با توجه به اهمیت جایگاه مشهد در عرصه خدمت‌رسانی به زائران در حوزه مصرف و توزیع انرژی، امروز (۱۷ تیرماه) نشستی با عنوان «بررسی تخصیص سهمیه ویژه منابع انرژی و آب به مشهد و استان خراسان رضوی» را با حضور کارشناسان حوزه انرژی، جامعه هتلداران استان و فعالان بخش خصوصی برگزار کرد.

در این نشست چالش های این حوزه بررسی و پیشنهاد شد، سهمی مشخص و منصفانه‌ای از انرژی برای این شهر در نظر گرفته شود تا پاسخگوی حجم بالای زائران و نیازهای فرهنگی، دینی و رفاهی آنان باشد.

لزوم حفظ کرامت زائر

رییس کانون تشکل های گردشگری خراسان رضوی در این نشست اظهار کرد: انرژی از مسایل مهم امروز است و جامعه هتلداران نیز آماده همکاری و سرمایه گذاری در حوزه انرژی خورشیدی است.

محمود مادرشاهیان اضافه کرد: هم اینک نیز انرژی خورشیدی در تعدادی هتل فعال شده است، البته امنیت سرمایه گذاری در این حوزه نیز باید تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: توجیهی ندارد هتلی که در حوزه انرژی خورشیدی سرمایه گذاری کرده در لیست قطع برق قرار داشته باشد.

رییس کانون تشکل های گردشگری خراسان رضوی با تاکید بر اینکه کرامت زائر در این خطه ضروری است، افزود: قطع آب و برق هتل ها در مشهد با کرامت زائر در تضاد است.

وی بیان کرد: جامعه هتلداران در مقوله انرژی پای کار هستند، آب و برق هتل ها نباید قطع شود.

مادرشاهیان ادامه داد: فرماندار مشهد چندی پیش دستور داد که آب و برق هیچ واحد اقامتی در مشهد قطع نشود، اما به این موضوع توجهی نمی شود.

وی افزود: با قطع آب و برق هتل ها به گردشگری استان صدمات جبران ناپذیری وارد می شود.

به گفته وی، در حوزه آب نیز مدیریت مصرف لحاظ می شود و امیدواریم سهمی برای واحدهای اقامتی در حوزه آب و برق لحاظ شود.

مطالبه گری جمعی در حوزه انرژی

عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: تامین انرژی در استان ضروری است و تامین نیاز استان مهم تر از انتقال انرژی به سایر استان ها است..

محمد حسین روشنک اضافه کرد: برق در خراسان وجود دارد اما چرا باید در این منطقه قطع برق داشته باشیم.

به گفته وی، مطالبه گری جمعی در حوزه انرژی و آب استان کمرنگ است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: حق خراسان را باید از کشور گرفت، غرب کشور آباد است اما در شرق کشور دچار عقب افتادگی هستیم و سهم خراسان در حوزه های مختلف لحاظ نمی شود.

روشنک افزود: اینکه در خراسان رضوی سرمایه گذاری در اختیار بخش خصوصی است، از افتخارات است اما دلیل نمی شود بانک ها سرمایه سپرده مردم را در استان های دیگر سرمایه گذاری کنند.

پیگیری سهم زائر در مصرف برق

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق مشهد اظهار کرد: شبکه برق سراسری است و سبد انرژی باید در کشور تقسیم شود.

معصومه مرادی با بیان اینکه مصرف بهینه باید فرهنگ سازی شود، افزود: از سبد انرژی، هر استانی سهم مشخصی دارد، در مشهد هتل ها در اولویت دوم خاموشی قرار دارند و در شرایط اضطرار برق هتل ها قطع می شود.

وی اضافه کرد: با سبد انرژی در اختیار باید نیاز بخش های مختلف را تامین کرد.

مدیر دفتر مدیریت مصرف شرکت توزیع نیروی برق مشهد خاطر نشان کرد: موضوع تعیین سهم زائر نیز از حدود سه سال قبل در دستور قرار دارد و امسال نیز سهم زائر برای معاون اول ریاست جمهوری ارسال شده و باید این مهم مطالبه گری شود.

وی اظهار کرد: بیشترین هتل های کشور در مشهد قرار دارند و باید روی سهم زائر در سطح ملی مطالبه گری کرد.

به گفته وی، تاکنون نیز در شبکه سراسری برق، مشهد خاص دیده شده و قطعی برق اضطراری محدود بوده است.

مرادی تاکید کرد: واحدهای اقامتی باید به دیزل ژنراتور مجهز باشند.

امید تهرانی پور رییس گروه فوق توزیع مشهد در شرکت برق منطقه ای خراسان نیز در این نشست اظهار کرد: از سه سال قبل مصرف برق در استان در شرایط اوج مصرف از تولید پیشی گرفته است و مازاد تولید نداریم.

۲۵ درصد آب مصرفی مشهد مربوط به زائران است

مدیر دفتر سیستم های کنترل و انرژی شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز اظهار کرد: طبق پیش بینی ها در تابستان‌ امسال ۴۶ درصد کمبود آب در مشهد داریم.

علیرضا صدقیان افزود: در کل سال ۱۰ درصد مصرف آب مربوط به زائران و در ایام پیک این رقم به ۲۵ درصد می رسد.

وی خاطر نشان کرد: در حوزه آب شهروندان و جامعه هتلداران همکاری خوبی دارند و کمترین سرانه آب کشور مربوط به خراسان رضوی است.

مدیر دفتر سیستم های کنترل و انرژی شرکت آب و فاضلاب مشهد ادامه داد: بخشی از قطعی آب در هتل ها مربوط به قطع برق است.

وی تاکید کرد: از همکاری با جامعه هتلداران برای رفع چالش ها استقبال می کنیم.

لزوم تخصیص اعتبارات بر اساس زائرپذیری و جمعیت

کارشناس گروه مدیریت، برنامه ریزی و بررسی اقتصادی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی نیز اظهار کرد: جمعیت این استان هشت درصد جمعیت کل کشور را شامل می شود و اعتبارات ملی باید بر اساس زائرپذیری وجمعیت تخصیص یابد.

حسین حیدرزاده افزود: هم اینک حدود یک و هفت دهم درصد اعتبارات ملی در حوزه آب متعلق به خراسان رضوی است.

وی گفت: در دشت مشهد چند برابر حد مجاز حفر چاه صورت گرفته و سهمیه آیندگان نیز در دست مصرف است.

کارشناس گروه مدیریت، برنامه ریزی و بررسی اقتصادی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ادامه داد: هم اینک ذخیره آب سدها به حداقل رسیده، به طوریکه برداشت آب از سد دوستی فقط از طریق پمپاژ میسر است.

در مجموع دغدغه های مطرح شده بیانگر ضرورت بازنگری در سیاست‌های تخصیص سهم انرژی و تمرکز بر بهبود زیرساخت‌هایی است که مشهد را به عنوان قطب معنوی و گردشگری، پشتیبانی می‌کند.

ارسال نظرات