تازه ها
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «آذر کیانی نژاد»، رئیس هیات مدیره کانون زنان بازرگان استان، معرفی فرصتهای سرمایهگذاری شهر مشهد، شنیدن ایدهها و پیشنهادات بانوان کارآفرین در جهت بهبود خدمات شهری، ایجاد تعاملات و شبکه سازی بین فعالان اقتصادی و بانوان کارآفرین را از رسالتهای این رویداد دانست و افزود: در این اجلاس، بیش از 85 بانوی کارآفرین از استانهای مختلف حضور دارند. در این اجلاس 5 نشست تخصصی برای بانوان فعال اقتصادی طرحریزی شده است. نشستهایی در حوزههای «صنایع دستی و گردشگری»، «تجارت بینالملل و حمل و نقل»، «صنعت و انرژی»، «کشاورزی و صنایع غذایی» و «خدمات فنی و مهندسی» که ضمن پرسش و پاسخ در خصوص مهمترین چالشهای پیش روی فعالیت اقتصادی زنان، نگاه ویژه ای به حوزه شهری خواهند داشت تا با نگاه و خرد جمعی بتوانیم شهری در خور مقام زیبای زن داشته باشیم.
حذف موانع فرهنگی، نگرش سنتی و کلیشه ای به منظور تقویت حضور بانوان در اجتماع
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین علی عسگری، سرپرست معاونت فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی عنوان کرد: زنان باید با عزم جدی و پررنگ تر از گذشته به حوزه اقتصاد ورود پیدا کنند و ما نیز باید بسترساز تحقق آن باشیم. تاکنون مسیر تا حدودی برای حضور بانوان مرتفع و موانع نیز با قاعده مندی و عقلانیت برداشته شده و موانع فرهنگی، اجتماعی، نگرش سنتی و کلیشه ای در خصوص بانوان تا حدودی مرتفع گردیده است.
وی اظهار کرد: محدودیتهای دسترسی به منابع مالی برای بانوان کارآفرین باید توسط دولت برطرف شود و امیدواریم که این تسهیل گرایی در دولت فعلی مورد توجه قرار بگیرد.
در بخش دیگری از نشست، سیده فاطمه مقیمی، رئیس هیات مدیره کانون زنان بازرگان ایران با بیان اینکه رشد اکوسیستم استارتاپی ایران، حمایت دولت از شرکتهای دانش بنیان و نوآور و گسترش شبکهها از مهم ترین فرصتها برای زنان کارآفرین در ایران است، تصریح کرد: عدم دسترسی به منابع مالی یکی از موانع فعالیت اقتصادی برای بانوان است. چنان که بانوان از نظر دستیابی به منابع مالی به منظور شروع یک کسب و کار با مشکل مواجه هستند. بانوان از دولت تقاضا دارند که بستر خوب برای شروع کسب و کار و ادامه کسب و کار را فراهم سازند.
مقیمی یادآور شد: آمارها در پاییز سال 1403 حاکی از کاهش مشارکت و کاهش بیکاری زنان به صورت توأمان است. این بدان معناست که بسیاری از بانوان از فعالیت در حوزه اقتصادی ناامید گشته و از بازار کار جدا شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: دادهها حاکی از آن است که فرصتهای شغلی برای مردان بیشتر مهیاست تا زنان و این بدان معناست که همواره نگاه جنسیتی در مشاغل مطرح بوده است. این نگاه باید اصلاح شود. در یک دهه اخیر شاهد کاهش نرخ مشارکت زنان بودهایم، چنان که بانوان فعال اقتصادی که وارد حوزه کسب و کار میشوند، به دلیل نداشتن سرمایه اولیه و یا سرمایه در گردش ممکن است به سرعت از بازار خارج گردند که باید برای این مهم تدبیری اندیشید.
فرصتهای کلانشهر مشهد به منظور جذب سرمایه بانوان فعال اقتصادی
در ادامه، محمدرضا قلندر شریف، شهردار مشهد با بیان اینکه مدیریت اقتصادی بانوان دارای برنامه ریزی، بلندمدت، آگاهانه و آینده نگرانه است، عنوان کرد: مدیریت شهری میخواهد فعالانه با مشارکت تمامی اقشار به بسیاری از حوزهها ورود پیدا کند. در این مسیر زنان نیز با نوآوری و خلاقیتها میتوانند در بسیاری از حوزهها تاثیرگذار باشند.
قلندر شریف اظهار کرد: فرصتهای سرمایهگذاری خوبی در شهر مشهد در حوزههای اقتصادی، نوآوری و… وجود دارد و همواره جوانان مشهدی در حوزههای اقتصادی، فرهنگی، فناوری های نوین، اپلیکیشن ها و… نسبت به سایر شهرها پیش رو بوده اند به طوری که بسیاری از فعالیتهای اقتصادی ریشه در این خطه دارد.
حمایت شورای شهر مشهد از سرمایهگذاری زنان فعال اقتصادی در پروژههای شهری
در بخش دیگری از نشست، فاطمه سلیمی، رئیس کمیسیون بانوان و خانواده شورای اسلامی شهر مشهد با بیان اینکه حضور بانوان در حوزه اقتصادی دارای سبقه تاریخی است، افزود: راه ابریشم قدمت 1700 ساله دارد و بزرگترین مسیر بازرگانی دنیا است که امروز بانوان فعال اقتصادی باید این مسیر را احیا کنند.
سلیمی ادامه داد: شورای شهر مصوبه ای تحت عنوان جذب و سرمایهگذاری دارد که امید می رود. بر اساس این مصوبه نمایشگاهها و فرصتهای اقتصادی باید توسط مدیریت شهری در اختیار بانوان قرار بگیرد. همچنین این مصوبه منجر به برگزاری برنامههای ویژه بانوان فعال اقتصادی میشود. مهمتر آن که بودجههای سنواتی برای تحقق این مهم در سال های آتی پیش بینی خواهد شد تا بانوان بتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
وی یادآور شد: گردشگری سلامت یکی از مهم ترین حوزههای سرمایهگذاری است، لذا انتظار می رود بانوان خلاهای موجود در این حوزه را پر کنند. سرمایهگذاری در حوزههای تفریحی و سرگرمی از دیگر جاذبههای سرمایهگذاری در کلانشهر مشهد است.
نقش زنان در پروژههای شهری کمرنگ است
در ادامه، مهدی ناصحی، عضو شورای شهر مشهد اظهار کرد: مشهد دارای ظرفیتهای بسیار کلانی برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف است اما متاسفانه نقش بانوان در آن بسیار کمرنگ است. این نشست به منظور آشنایی بیشتر بانوان فعال اقتصادی با ظرفیتهای سرمایهگذاری شهر مشهد تدارک دیده شده است از این رو مدیریت شهری نیز از استقبال بانوان کارآفرین به منظور سرمایهگذاری در پروژههای شهری با ارائه مشوقهای لازم حمایت می کند.
حذف موانع پیش روی فعالیت اقتصادی، رسالت مجلس شورای اسلامی است
در بخش دیگری از این رویداد، نصرالله پژمانفر، نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد جنسیت نمیشناسد و با رویکرد جنسیتی نمیتوان به مقوله اقتصاد نگریست، اظهار کرد: ما باید بتوانیم به معنای واقعی کلمه بستری را ایجاد کنیم که زنان همپای مردان بتوانند در عرصههای اقتصاد اعم از خدمات، صنعت، کشاورزی و … به صورت برابر و یا حتی بالاتر در یک رقابت تنگاتنگ فعالیت کنند.
پژمانفر افزود: امروز بانوان از دانش لازم برخوردار هستند به طوری که توانستند از تحصیلات عالیه خود در جهت رونق در حوزههای مختلف استفاده کنند ما نیز به نوبه خود باید موانع و چالشهای این حوزه را برطرف کنیم و مجلس شورای اسلامی نیز در این مسیر از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد.
زهراسادات مشیر، عضو ستاد ملی زن و خانواده نیز یادآور شد: زنان باید با همگرایی و هم افزایی فرهنگی را شکل دهند تا پشتیبان یکدیگر باشند و کنار یکدیگر رشد کرده و یک ید واحده ای را ایجاد کنند که به وضعیت مطلوب تر جامعه بشری کمک کند.
عضو ستاد ملی زن و خانواده اظهار کرد: اگر به انسان در جایگاه خودش بها داده شود، بسیاری از مشکلات امروز در حوزه فرهنگ و اجتماع حل و فصل خواهد شد.
ارسال نظرات