![استخدام در دانشگاه خلیج فارس بوشهر](/files/fa/news/1403/11/30/527343_680.jpg)
تازه ها
![](/files/fa/news/1403/11/27/526971_777.jpg)
علی اسماعیلی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دولتمردان کشورمان طی سالهای اخیر توجه ویژهای به دیپلماسی علمی و فناوری داشتهاند و با ایجاد دفاتر نوآوری در کشورهای مختلف، سعی در گسترش همکاریهای علمی با دانشگاههای منطقه و حمایت از صادرات محصولات دانشبنیان دارند با این حال، هنوز چالشهایی مانند تحریم، مشکلات انتقال پول و عدم شناخت کافی از ظرفیتهای متقابل در کشورهای مختلف وجود دارد که برای رفع آنها باید برنامههای بیشتری تدوین شود.
وی ادامه داد: دولت در تلاش است تا با حمایت از شرکتهای دانشبنیان، مسیر صادرات محصولات فناورانه را تسهیل کند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: همچنین افزایش ارتباطات دانشگاهی از مسیر فراهم کردن برنامههای تبادل دانشجو و استاد نیز می تواند به توسعه همکاری میان این کشورها کمک شایانی کند.
اسماعیلی افزود: همچنین، ایجاد صندوقهای سرمایهگذاری مشترک برای حمایت از استارتاپها و تسهیل فرایندهای ثبت شرکت و تجارت بین کشورهای همسایه و اسلامی در این موضوع بسیار نقش آفرین است. به عنوان نمونه توسعه مسیرهای گردشگری مشترک و راهاندازی سکوهای دیجیتال چند زبانه میتواند ارتباطات میان این کشورها را تقویت کند.
وی همچنین با اشاره به سفر چندی پیش جمعی از مسوولان و بازرگانان استان خراسان رضوی به کشور پاکستان اضافه کرد: سفر به این کشور و امضای چند تفاهمنامه، گام مهمی در مسیر تقویت همکاریهای علمی و اقتصادی میان ۲ کشور بود و امید است که این همکاریها در آینده نیز گسترش بیشتری یابد و شرکتهای دانشبنیان استان بتوانند به توسعه بازارهای بینالمللی خود ادامه دهند.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: در این سفر که چند شرکت دانش بنیان با هدف توسعه همکاریهای علمی، فناوری و تجاری میان ایران و پاکستان نیز حضور داشتند نشست هایی با مسوولان علمی، فناوری و اقتصادی پاکستان شکل گرفت.
اسماعیلی افزود:هدف اصلی این سفر، گسترش ارتباطات بین پارک علم و فناوری خراسان رضوی و مراکز علمی و فناوری پاکستان بود و در این سفر، تفاهمنامه همکاری با دپارتمان علم و فناوری ایالت سند پاکستان به امضا رسید که گامی مهم در مسیر توسعه روابط علمی و فناورانه ۲ کشور محسوب میشود.
وی در خصوص مفاد این تفاهمنامه اظهار کرد:انجام طرح های تحقیقاتی مشترک در زمینه کشاورزی، اصلاح بذر، جنگلهای مصنوعی و توسعه فناوریهای زیستی، حمایت از استارتاپها و معرفی آنها به بازارهای بینالمللی، همکاری در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای معرفی شیوههای پیشرفته، تبادل فناوری در زمینه صنایع غذایی، دارویی، تجهیزات پزشکی و انرژی به امضا رسید.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: ایجاد تسهیلات برای حضور شرکتهای ایرانی و پاکستانی در نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی، حمایت از شرکتهای عضو پارکهای علمی ۲ کشور در راستای ورود به بازارهای منطقهای مورد تاکید بود و این تفاهمنامه به مدت پنج سال دارای اعتبار است و در صورت توافق طرفین، این تفاهمنامه قابل تمدید زمانی است.
اسماعیلی افزود: بر اساس توافق انجامشده، کارگروههای مشترکی برای پیگیری اجرای مفاد این تفاهمنامه تشکیل خواهند شد که مسوولیت بررسی طرحهای پیشنهادی، هماهنگی جلسات مشترک و ایجاد زمینههای اجرایی برای همکاریهای تعریف شده را بر عهده دارند.
وی ادامه داد: همچنین، رویدادهای نمایشگاهی و نشستهای تجاری میان شرکتهای ایرانی و پاکستانی برنامهریزی خواهد شد تا زمینه معرفی محصولات و خدمات دانشبنیان فراهم شود.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: این همکاریها در چارچوب سیاستهای کلان علمی و اقتصادی ایران و پاکستان انجام میشود. همچنین دولتهای ۲ کشور نیز از همکاریهای علمی و فناورانه حمایت میکنند. علاوه بر این، شرکتهای عضو پارک میتوانند از مشوقها و تسهیلات ویژهای برای حضور در بازار پاکستان بهرهمند شوند.
اسماعیلی افزود: شرکتهای دانشبنیان ایرانی باید با بررسی دقیق نیازهای بازار کشور پاکستان و شناخت فرصتهای موجود، برنامهریزی راهبردی داشته باشند و یکی از مزیتهای بزرگ کشورمان، ارائه توانمندیهای فناورانه در حوزه کشاورزی، داروسازی، انرژی و فناوری اطلاعات است.
وی ادامه داد: حضور در نمایشگاهها، برگزاری نشستهای تجاری و ارتباط مستقیم با نهادهای علمی و اقتصادی کشور پاکستان میتواند به ورود موفق به این بازار کمک کند و پارک علم و فناوری خراسان رضوی آماده است از شرکتهای فناور ایرانی در مسیر توسعه روابط تجاری و علمی با پاکستان حمایت کند.
ارسال نظرات