بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۴۷۳۱۵
مدیرعامل شرکت قند تربت حیدریه وابسته به آستان قدس رضوی گفت: خراسان رضوی ۱۰ درصد شکر کشور را تولید می کند و تامین نقدینگی کارخانه های قند استان به رشد صنعت و حتی بخش کشاورزی کمک می کند.
پنجشنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۹

به گزارش بازارکار و به نقل از ایرنا، احسان‌الله اژدری  در نشستی خبری اظهار داشت: سیاست انقباضی بانک ها که همواره شدت و ضعف داشته و دارد مشکلاتی را برای صنایع خراسان رضوی ایجاد کرده که به عنوان مثال فقط کارخانه قند تربت حیدریه نیاز به ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی برای پرداخت به موقع مطالبات کشاورزان چغندر کار دارد.

عضو هیات مدیره انجمن همگن صنایع خراسان رضوی با بیان اینکه کمبود منابع مالی به چرخه صنعت و کشاورزی استان صدمه وارد می کند؛ افزود: سالانه ۱۵۰ هزار تن شکر در خراسان رضوی تولید می شود که معادل ۱۰ درصد توان کشور است و از این میزان ۲۰ درصد به کارخانه قند تربت‌حیدریه تعلق دارد.

اژدری با بیان اینکه کارخانه قند تربت‌حیدریه سال ۱۳۲۹ هجری شمسی با ظرفیت ۷۰۰ تن تولید سالانه راه اندازی شد، گفت: این شرکت طی بیش از ۷۰ سال گذشته همواره رشد داشته بطوریکه هم اکنون از نظر "راندمان تولید، درصد استحصال و کیفیت" جزو ۵ شرکت برتر کشور است.

وی افزود: هم اکنون شرکت قند تربت حیدریه به عنوان یکی از ۲۶ واحد فعال کشور و هشت کارخانه مشابه در خراسان رضوی با ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی و ۳ هزار تن مصرف روزانه چغندر به تولید سه محصول ملاس و شکر برای صنایع و مصارف غذایی و تفاله چغندر برای خوراک دام مشغول است و ظرفیت خوبی در چرخه بازار ایران ایجاد کرده است.

 ۳۷ کارخانه قند در کشور وجود دارد که از ۲۶ مورد فعال آن ۷ کارخانه در خراسان رضوی قرار دارد و در این بین ۲ شرکت تربت حیدریه و چناران متعلق به آستان قدس رضوی است.

کارخانه قند تربت حیدریه اولین شرکت آستان قدس رضوی است که توانست سال گذشته وارد بورس شود.

مدیرعامل کارخانه قند تربت‌حیدریه ادامه داد: این شرکت با ۳۵۰ نفر اشتغال مستقیم و پنج هزار نفر غیر مستقیم در قالب هزار و ۷۰۰ پیمانکار از آغاز فصل کاری در پاییز امسال تاکنون ۶۵ هزار تن چغندر از کشاورزان خریداری کرد که ۵۵ تن آن در چرخه فرآوری به شکر تبدیل شد.

اژدری تولید شکر پارسال کارخانه قند تربت حیدریه را ۷۵ هزار تن اعلام کرد و افزود: ۳۵ هزار تن آن از محل چغندر قند و ۴۰ هزار تن از محل شکر خام وارداتی بود و امسال نیز (از ابتدای پاییز تاکنون) ۱۸ هزار تن از محل تصفیه شکر خام و ۷۵۰۰ تن از محل چغندر تولید داشتیم.

وی گفت: پیش بینی می شود تا پایان فصل کاری امسال ۲۰۰ هزار تن چغندر خریداری کنیم که نصف آن از محل پیمان و تعهد خودمان نسبت به کشاورزان خراسان رضوی و بقیه از چغندرکاران سایر نقاط کشور تامین خواهد شد.

وی ادامه داد: در راستای رویکرد آستان قدس رضوی متاثر از منویات رهبر معظم انقلاب در حمایت از تولید دانش بنیان اقدامات مختلفی در دست انجام داشته و داریم ولی این مهم زمانی اثرگذاری بالا دارد که علاوه بر همکاری سایر نهادها ؛ روش های اصلاح الگوی کشت از سوی کشاورزان مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

مدیرعامل شرکت قند تربت‌حیدریه گفت: برای بالا بردن بنیه مالی کشاورزان ۱۰۰ میلیارد تومان مساعده در قالب نقدینگی و بذر اصلاح شده در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفت که تسویه آن پس از برداشت محصول و از طریق تهاتر با چغندر قند است.

به گفته اژدری؛ کمبود نقدینگی ناشی از سیاست انقباضی بانک ها در پرداخت تسهیلات، کم توجهی به رقابت پذیری چغندرقند در مقابل سایر محصولات کشاورزی و شیوه نرخ گذاری شکر خام و سفید از جمله عمده چالش های صنایع تولید شکر است که در این رابطه توجه و حمایت بیشتر متولیان امور را خواستاریم.

وی فعالیت کارخانه قند تربت حیدریه را در چرخه اقتصاد و صنعت خراسان رضوی موثر ارزیابی و خاطرنشان کرد: طی هشت سال اخیر با صرف هزینه ۲۰ میلیارد تومان اعم از ارزی و ریالی این شرکت را جزء صنایع پاک استان قرار دادیم، بطوریکه هم اکنون نه تنها هیچگونه آلایندگی ندارد بلکه به دلیل تصفیه و بازچرخانی کامل آب؛ سه حلقه از چهار چاه موجود شرکت را از مدار خارج کردیم.

وی توجه به معیشت و رفاه کارگران را از دیگر رویکردهای کارخانه قند تربت حیدریه عنوان کرد و گفت: میانگین دریافتی ماهانه کارگران این شرکت بیش از ۱۰ میلیون تومان است همچنین از خدمات و تسهیلاتی همچون خانه سازمانی، تسهیلات ساخت مسکن، سالن های ورزشی و اقدامات رفاهی بهره مند هستند.

 بر اساس داده های اداره جهاد کشاورزی تربت‌حیدریه این شهرستان سه هزار و ۱۰۰ هکتار زمین زیر کشت چغندر قند با عیار بین ۱۶ تا ۲۲ با میانگین تولید ۶۰ تن در هکتار دارد و پیش بینی می شود امسال حدود ۱۸۵ هزار تن تولید داشته باشد.

ارسال نظرات