بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۵۱۰۰۵
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: متاسفانه امروزه یکی از معضلات تجارت بین الملل، آموزش نیروی انسانی کارآمد است؛ به طوری‌که دانشگاه‌های ما محیا برای تامین نیروی موردنیاز واحدهای تولیدی به خصوص در حوزه صادرات نیستند، از این رو لازم است تا نیروی انسانی متخصص و کارآمد در حوزه صادرات تربیت شود تا به دیپلماسی و زبان تجارت خارجی نیز مسلط باشند.
پنجشنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۹

به گزارش بازارکار، یونس ژائله، روز پنجشنبه، 26 آبان‌ماه، در بیست و ششمین همایش ملی توسعه صادرات تبریز با بیان اینکه اتاق تبریز اولین اتاق تجاری ایران را ایجاد کرده است، اظهار کرد: آذربایجان شرقی پیشران در زمینه صادرات بوده و باتوجه به این‌که بخش اقتصادی استان فرماندهان اقتصادی دولت است، از این رو باید در زمینه تجارت جهانی نقش موثری ایفا کنیم.

وی با بیان این‌که اتاق تبریز با وجود داشتن این همه سابقه، دچار بیماری هایی شده است، گفت:  رخوت و سستی همه جای اتاق هارا فرا گرفته است؛ به طوری‌که در گذشته دغدغه ما عدم وجود منابع برای اداره اتاق ها بود، اما امروزه میلیاردها تن منابع وجود دارد، ولی حیف از کار. وی با اشاره به این‌که ایران از لحاظ منابع صادراتی بی نظیر است، تصریح کرد: محصولات صادراتی ما برای ۱۸۰ کشور صادر می‌شود؛ ولی متاسفانه عمده صادرات ما در واقع ۹۳ درصد صادرات تنها به ۳۸ کشور جهان انجام می‌گیرد و مابقی سطحی و کم عمق است. ژائله با بیان اینکه خوشبختانه در دولت سیزدهم،  اقدامات خوبی در راستای دیپلماسی تجارت و بازرگانی در وزارت امور خارجه درحال انجام است، افزود: امید است این حرکت، راهگشای افزایش تجارت در این بخش باشد تا بتوانیم در در بازار جهانی نماینده خوبی برای کشور بوده و  کالاهای خود را با عزت به دست جهانیان برسانیم. رئیس اتاق بازرگانی تبریز معتقد است که بی توجهی به اصل قوانین ۴۴ قانون اساسی و توسعه و حمایت از بخش خصوصی زمینه رانت و فساد را در اقتصاد کشور ایجاد کرده و تا زمانی که این قوانین رعایت نشود، اقتصاد ایران جهانی نخواهد شد. وی با تاکید به ضرورت کوتاه کردن دست افراد سودجو در حوزه اقتصاد و تجارت، اظهار کرد: باید قوانینی باشد که تولید کنندگان واقعی که دارای اهلیت اقتصادی هستند، در این اتاق نقش کلیدی ایفا کنند.بخش خصوصی برای هر یک ریال خود می‌جنگد تا زمانی که این قوانین اجرایی نشود، اقتصاد ایران بین المللی نخواهد شد. رئیس اتاق بازرگانی تبریز، نبود شرکت‌های بزرگ بین‌المللی و حذف برند از جمله موانع بر سر راه صادرات کشور عنوان کرد و گفت: توجه به بحث برندینگ و ایجاد زنجیره‌های قوی با شرکت‌های بزرگ بین المللی و تداوم حمایت دیپلماسی از تجارت جهانی از جمله راهکارهای رفع مشکلات موجود در حوزه صادرات است. وی با بیان اینکه تهعد ارزی، اصلی ترین مشکلات واحدهای تولیدی و صادرکنندگان است، خاطرنشان کرد: تک نرخی نبودن ارز زمینه ساز بسیاری از مشکلات در بخش صادرات، تجارت و افتصاد کشور است. وی تحریم‌های روسیه را فرصت خوبی برای دو کشور ایران و ترکیه عنوان کرد و گفت: توجه به روابط تجاری با کشورهای همسایه در حال حاضر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است  که ضرورت توجه به هاب‌های تجاری را بیش از پیش نمایان می‌کند.

ارسال نظرات