
تازه ها

به گزارش ایرنا، علی اسماعیلی روز سهشنبه در نشست زیست بوم فناوری استان خراسان رضوی افزود: این استان با توجه به اینکه رتبه سوم کشور را به لحاظ شرکتهای دانش بنیان به خود اختصاص داده است، ولی همچنان این تعداد متناسب با ظرفیتها و فضای استان نیست.
وی بیان کرد: شکل گیری پارک علم و فناوری در حوزه های مختلف اکنون در فضای دانشگاههای استان خراسان رضوی نیز دنبال میشود و اکنون این اکو سیستم توسط ارگان های مختلف در حال حمایت و انجام تبدیل علم به ثروت است.
رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی ادامه داد: تمرکز بر حوزه فناوری برای کشور راهگشاست و از این رو باید مشکلات تجاریسازی برای شرکت های دانش بنیان حل شود.
وی گفت: افزایش خطوط اعتباری می تواند منجر به افزایش تعداد شرکتهای دانش بنیان شود و این در حالی است که سهم استان خراسان رضوی نسبت به کشور در محاسبات حدود ۱۰ درصد در نظر گرفته میشود.
اسماعیلی افزود: شرایط افزایش شرکت های دانش بنیان استان متاسفانه به این رقم نرسیده است و باید مشکلات موجود حل شود.
بروکراسی اجازه تولید اندیشه و ثروت در دانشگاه را نمیدهد
سرپرست دانشگاه فردوسی مشهد نیز در این نشست گفت: توجه به رویکرد علمی و قانون جهش دانش بنیان، میتواند انقلابی در حوزه زیست بوم فناوری ایجاد کند و از این قانون باید به بهترین نحو بهره برد.
عبدالرضا جوان جعفری افزود: گاهی اوقات وجود نگاه های بوروکراتیک در دستگاههای اجرایی، موانعی بر سر راه اجرای قوانین ایجاد میکنند و از این رو مجلس شورای اسلامی در مقام نظارتی باید به خوبی ورود کند.
وی ادامه داد: دانشگاه فردوسی مشهد با توجه به وجود نیروی انسانی مناسب، شرایط و امکانات همچون دانشگاههای پیشرفته امروزی جهان را دارد؛ از سوی دیگر وجود دانشجویان ارشد و دکتری میتوانند در مسیر تبدیل اندیشه به علم و ثروت نقش آفرین باشند ولی، ساز و کار دولتی مانع این اتفاق است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به فروش اقلام فرسوده همچون وانت و مینیبوس این دانشگاه برای تبدیل به احسن اظهار کرد: فرآایند بروکراسی اجازه تولید اندیشه و ثروت را به دانشگاه نمیدهد، حتی خرید یک خودکار هم دارای یک فرآیند طولانی مجوز تا دستور و سند و در نهایت بررسی در سازمان بازرسی و سایر نهادهای نظارتی است.
وی گفت: هر هفته چند نامه از دستگاه های نظارتی به این دانشگاه میرسد و باید به آنان پاسخ بدهیم که گاهی پاسخ نامه بیش از ۲۰ صفحه می شود، در حالیکه دانشگاه فردوسی مشهد با نیروی عظیم خود، به جای توجه به حوزه تولید ثروت در حال پاسخ به نامه ها و گرفتن یک مجوز در بازه زمان طولانی است، این روش در دل جوانان امید ایجاد نمی کند.
جوان جعفری در ادامه با بیان اینکه بیشتر فعالیت ها و تلاش ها علمی دانشگاه فردوسی مشهد در بال فناوری صرف محدود شده است، افزود: کمتر به حوزه های علوم انسانی توجه شده و به گونه ای رها شدگی نسبت به علوم انسانی رخ داده است که نیازمند چاره اندیشی است.
ارسال نظرات