بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۵۲۸۴۶
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به سهم ۸.۲ درصدی استان از جمعیت کل کشور گفت: در اختصاص بودجه های استانی همواره نسبت جمعیت استان به کشور در تعهدات دیده می شود اما در تخصیص اعتبارات کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
سه‌شنبه ۰۸ آذر ۱۴۰۱ - ۰۹:۱۰

محمدامین بابایی با اشاره به جمعیت حدود هفت میلیون نفری خراسان رضوی  در همایش آموزشی تبیین راهبردها و اهداف معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در سالن تلاش مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهید برونسی برگزار شد، اظهار داشت: جمعیت بالای ۱۵ سال در این استان چهار میلیون و ۸۸۹ هزار نفر، جمعیت شاغل استان ۲ میلیون نفر و جمعیت بیکار آن ۱۳۲ هزار نفر است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی سهم هر بخش از اشتغال استان خراسان رضوی را شامل خدمات با سهم ۴۷ درصدی، بخش صنعت با سهم ۳۵ درصدی و بخش کشاورزی با سهم ۱۷ درصدی عنوان کرد. وی ادامه داد: نرخ بیکاری خراسان رضوی در تابستان امسال ۷.۲ درصد بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل سه دهم کاهش یافته است، نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز در این مدت ۴۲.۴ درصد بوده که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲ درصد افزایش داشته است. بابایی به شرح اهم اقدامات انجام شده در حوزه روابط کار داره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخت و گفت: اجرای دستورالعمل شماره ۳۹ حوزه روابط کار، برگزاری دوره های آموزشی قانون کار و تامین اجتماعی، تشکیل هیات اندیشه ورز و برگزاری نشستهایی با محوریت بررسی رویه های موجود در فرآیند تعیین صلاحیت و رتبه بندی شرکتهای خدماتی، اصلاح فرایند صدور گواهی فیزیکی با روال قبل از دستورالعمل مصوب در شرکتهای خدماتی و هدایت تمامی شرکتها به سمت صدور گواهی الکترونیکی در سامانه جامع روابط کار، ارائه طرح پیشنهادی احیای ماده ۱۵۷ قانون کار به دبیرخانه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی از جمله این اقدامات است. وی یکی از مهمترین مشکلات حوزه روابط کار را کمبود نیروی انسانی حوزه بازرسی کار دانست و افزود: تعداد بازرسان کار از ۵۹ نفر در سال ۱۳۹۷ به ۴۴ نفر در سال جاری کاهش یافته است. مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی اظهار داشت: تا پایان هشت ماهه امسال ۳۸ هیات تشخیص و ۲۰ هیات حل اختلاف در خراسان رضوی تشکیل شده که در این مدت تعداد دادخواستهای بدوی ۱۱ هزار و ۵۳۰ مورد و تعداد دادخواستهای تجدیدنظر سه هزار و ۶۴۸ نفر بوده که هر ۲ رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته، در این مدت میانگین زمان رسیدگی به شکایات در هیاتهای تشخیص ۴۵ روز بوده است. وی تعداد تشکلهای کارگری و کارفرمایی خراسان رضوی را یکهزار و ۲۸۳ مورد ذکر و بیان کرد: از هفت پست موجود در حوزه تشکلهای استان ۳ پست بلاتصدی بوده که نیاز است مجوز استخدام نیرو برای این بخش صادر شود و وضعیت چارت نیز بهبود یابد. بابایی مهمترین چالش پیش رو در حوزه های تشکلهای کارگری و کارفرمایی خراسان رضوی را عدم استقبال و همکاری کارفرمایان واحدها به خصوص واحدهای صنعتی در خصوص ایجاد یا تجدید انتخابات تشکلهای کارگری به دلیل مشکلات اقتصادی و نارسایی های موجود عنوان کرد. وی بیان کرد: عدم مصونیت شغلی کارگران عضو تشکلهای کارگری به خصوص کارگران قراردادی واحدها و به تبع آن عدم استقبال آنان برای کاندید شدن در هیات مدیره تشکل های کارگری یا شرکت درانتخابات آنها از دیگر مشکلات حوزه تشکلهای کارگری و کارفرمایی است.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظرات