بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۳۵۴۳
جنامی، یک دکترای کارآفرینی بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های بسته‌بندی و فرآوری خرمای خوزستان تاکید کرد.
يکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۳

خلیل جنامی در گفتگو با خبرنگار بازار اظهار کرد: بی‌توجهی به صنعت خرما در استان خوزستان علیرغم تولید قابل توجه این محصول، به عوامل چندگانه‌ای بر می‌گردد.
وی افزود: استان خوزستان فاقد تأسیسات کافی برای فرآوری و بسته‌بندی خرما در سطحی مشابه استان‌هایی مانند آذربایجان شرقی است به همین دلیل بخش عمده خرمای تولیدی خوزستان متاسفانه خام فروشی می‌شود.
این دکترای کارآفرینی ادامه داد: شرایط آب و هوایی نامساعد در سال‌های اخیر، از جمله بارندگی‌های ناگهانی به‌ ویژه در فصل گرده ‌افشانی، باعث کاهش برداشت خرما شده است. این کاهش تولید، انگیزه سرمایه‌گذاری و حمایت در سطح کلان را کم کرده و سبب شده تا صنعت خرما از رشد کافی برخوردار نباشد.
این دکترای کارآفرینی گفت: در حالی که استان‌هایی مانند آذربایجان شرقی از زیرساخت‌های صادراتی و سرمایه‌گذاری در صنایع بسته‌بندی برخوردارند، استان خوزستان با عدم حمایت‌های کافی و عدم جذب سرمایه‌گذار در این زمینه مواجه است.
جنامی توضیح داد: استان آذربایجان شرقی به‌ جای تمرکز بر تولید، بر واردات خرما از سایر استان‌ها و فرآوری و بسته‌بندی آن برای صادرات تمرکز دارد و از این راه توانسته است به بزرگ‌ترین صادرکننده خرما تبدیل شود. این مدل باعث شده برخی استان‌ها، همچون خوزستان، علیرغم داشتن منابع اولیه، در صادرات و بهره‌وری خرما نقش کمتری ایفا کنند.
وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های بسته‌بندی و فرآوری، مدیریت بهتر منابع آب، و حمایت بیشتر از کشاورزان و تولیدکنندگان خوزستانی یک ضرورت تلقی می‌شود و می‌تواند ظرفیت تولید و صادرات این استان به حداکثر برسد.

برچسب ها:

ارسال نظرات