
تازه ها
به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی استان سمنان، دکتر علی منصفیراد، رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان، در حاشیه این مراسم اظهار کرد: اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی توسط جهاد دانشگاهی استان سمنان و با همکاری و سرپرستی پروفسور الکساندرسیفعلیان، استاد نانو تکنولوژی و پزشکی بازساختی و دانشمند ایرانی مقیم کشور انگلستان در مرکز تخصصی به نژادی دام سبک جهاد دانشگاهی استان سمنان در مهدیشهر انجام شد.
وی بیان کرد: این پیوند به منظور آغاز فاز پیش بالینی بررسی زیست سازگاری گرافن با کاشت نمونه اولیه در بافت زیرجلدی گوسفند انجام میشود.
منصفی راد از این پیوند به عنوان یک طرح بینالمللی یاد کرد و افزود: این طرح در ذیل طرح ملی کانکت که با هدف دعوت از نخبگان علمی ایرانی مقیم خارج به همت جهاد دانشگاهی استان و با حمایت معاونت علمی رئیس جمهوری اجرایی شده است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان از پورفسور سیفعلیان به عنوان یکی از مفاخر برجسته ایرانی در حوزه پزشکی بازساختی نام برد و ادامه داد: جهاددانشگاهی استان سمنان پس از انجام بررسیهای لازم و ایجاد ارتباط با این نخبه هماستانی، در قالب یک پروژه مشترک، طرح بینالمللی تولید تاندون را با این سرپرست بخش نانوتکنولوزی دانشگاه UCL انگلستان، تعریف کرد.
وی از این پیوند به عنوان نخستین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در دنیا نام برد و تصریح کرد: مرحله نخست این طرح بینالمللی که امروز آغاز شد، شامل کاشت در زیر پوست دام سبک است.
رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان ادامه داد: قرار است که در یک بازه 6 ماهه اثرات باکتریایی و ویروسی این پیوند کنترل شود و در مرحله دوم نیز این مهم بطور کامل برداشته شده و به تاندون بافته شده در دام سبک پیوند میشود.
منصفی راد مرحله بعدی این طرح بینالمللی را کارآزمایی بالینی بر روی انسان برشمرد و اظهار کرد: اگر همه مراحل این طرح با موفقیت پشت سر گذاشته شود انشاالله در پایان شاهد تولید تاندون در اولین مرکز نوآوری دام سبک کشور در مهدیشهر خواهیم بود.
رئیس جهاددانشگاهی استان از مرکز به نژاد دامی جهاددانشگاهی استان در مهدیشهر به عنوان سومین مرکز به نژاد دام تحت پوشش جهاددانشگاهی در کشور نام برد و اضافه کرد: همچنین توانستیم از معاونت علمی و فناوری مجوز اولین مرکز نوآوری دام سبک کشور را اخذ و آن را در دربند مهدیشهر مسقر کنیم.
وی با اشاره به چشمانداز پیش روی این طرح بینالمللی گفت: جهاددانشگاهی استان با بهرهگیری از ظرفیت نخبگانی داخل و خارج کشور توانسته گام بسیار بلندی هم در حوزه پزشکی بازساختی و سلولهای بنیادی و هم در حوزه درمان بیماریها و تولید اندامهای مصنوعی انسانی بردارد.
وی تاکید کرد: با موفقیت در این طرح مهم بینالمللی جهاددانشگاهی استان و مرکز به نژاد دامی مهدیشهر به قطب این فناوری در ایران و جهان تبدیل خواهد شد.
پروفسور الکساندر سیفعلیان، سرپرست تیم پژوهشی پیوند نانو کامپوزیت گرافن در جهاددانشگاهی استان سمنان نیز گفت: از آنجایی که آسیب دیدگی تاندون ها از جمله صدمات مرسوم با نرخ وقوع افزایشی است که بطور چشم گیری منجر به کاهش کیفیت زندگی افراد و تحمیل هزینه های بالا به سیستم درمانی می گردد و به عنوان مشکلی غیر قابل حل شناخته می شود.
این استاد و دانشمند نانو تکنولوژی و پزشکی بازساختی ادامه داد: از آنجا که روند ترمیم طبیعی بافت تاندون ها بسیار آهسته بوده و ساز و کارهای فعلی درمان نسبت به بازگرداندن تاندون های آسیب دیده به حالت طبیعی ناتوان می باشند، هدف این طرح، ارتقاء کارایی جراحی پیوند تاندون با استفاده از نانوکامپوزیت ها بر پایه ی گرافن می باشد.
وی همچنین تأکید کرد: این تاندون به صورت یک غشاء نازک جهت افزایش اتصال و رشد سلولی و تولید کلاژن است، طراحی این محصول با هدف ایجاد قابلیت پرکنندگی محل آسیب و ارتقاء مقاومت مکانیکی تاندون آسیب دیده در حین عمل جراحی و پس از آن صورت پذیرفته است.
پروفسور سیفعلیان ادامه داد: مقاومت کششی بالا، استحکام مکانیکی بالا، زیست سازگار، غیر سرطان زایی و غیر تب زایی، میزان عارضه کمتر در بدن بیمار پس از پیوند نسبت به سایر محصولات، همخوانی با بافت همبند، از جمله ویژگی های این محصول فناورانه و دانش بنیان است، همچنین ماده اولیه محصول با نام گرافن در حال حاضر به عنوان مقاومترین، نازک ترین و سبک ترین ماده شناخته می شود.
وی با اشاره به عزم جدی مجموعه جهاددانشگاهی استان سمنان برای انجام این طرح کلان پژوهشی در استان سمنان اذعان داشت: این عزم جدی، باعث ترغیب من برای اجرای این طرح در داخل کشور شد، انشاءالله پس از انجام فرآیند پیش بالینی و موفقیت این کار در مدل حیوانی، فرآیند تولید تاندون مصنوعی و پیوند در انسان آغاز می شود، که پیش بینی می شود ظرف مدت 2 سال آینده به این مرحله خواهیم رسید.
تاکید فرماندار مهدیشهر بر حمایت از پروژههای علمی تحقیقاتی جهاددانشگاهی استان سمنان
فرماندار مهدیشهر نیز با تمجید از فعالیتهای دانشبنیان جهاددانشگاهی استان سمنان در این شهرستان، ضمن تاکید بر لزوم حمایت از فعالیت های علمی پژوهشی جهاددانشگاهی، از مجتمع علمی تحقیقاتی جهاددانشگاهی در مهدیشهر به عنوان یک مرکز دانشبنیان با آیندهای روشن یاد کرد.
خداداد در حاشیه آیین اولین پیوند نانو کامپوزیت گرافن در مدل حیوانی در مرکز بهنژادی دام سبک جهاد دانشگاهی استان در مهدیشهر اظهار کرد: انجام اولین پیوند نانو کامپوزیت بر پایه گرافن، یک پژوهش علمی شاخص بود که امروز در مجتمع علمی تحقیقاتی جهاددانشگاهی و توسط پروفسور سیفعلیان از نخبگان مهدیشهری مقیم خارج در مهدیشهر صورت گرفت.
وی تولید تاندون مصنوعی بر پایه گرافن را یک گام بزرگ علمی- تحقیقاتی برشمرد و خاطرنشان کرد: با تجاریسازی این محصول دانشبنیان، در آینده شاهد تحول زیادی در این بخش خواهیم بود.
فرماندار مهدیشهر از تولید خوراک دام به عنوان یکی دیگر از خدمات قابل توجه مجتمع علمی تحقیقاتی جهاددانشگاهی در مهدیشهر نام برد و خاطرنشان کرد: این خوراک دام تولیدی، که بر پایه موادمعدنی موجود در استان تولید شده، میتواند به زنجیره تولید ما در حوزه دامی که مهمترین مزیت شهرستان مهدیشهر است، نیز کمک شایانی کند.
وی از اصلاح و بهنژاد ژنتیک دام به عنوان دیگر خدمت این مجموعه علمی پژوهشی نام برد و گفت: این مهم که با هدف کمک به تکثیر قوچ سنگسری انجام میشود از مهمترین اهداف و رسالتهای جهاددانشگاهی استان در مهدیشهر است.
فرماندار مهدیشهر با اشاره به خدمات مشاورهای این مجموعه دانشبنیان به فعالان حوزه دام در شهرستان خاطرنشان کرد: ارائه خدمات متنوع در کلینیک سیار دامپزشکی، ارائه مشاورههای تخصصی و برپایی کارگاههای بازآموزی برای فعالان بخش دامپروری از دیگر خدمات جهاددانشگاهی استان در این مجموعه است.
خداداد از اخذ مجوز راهاندازی اولین مرکز نوآوری دام سبک از معاونت علمی و فناوری رئیسجمهوری خبر داد و گفت: قرار است که در آینده برای راهاندازی ساختمان درمان ناباروری نیز اقدام شود.
وی با اشاره به چشماندازهای پیش روی این مجموعه علمی گفت: این مرکز علاوه بر فعالیتهای علمی-پژوهشی که امروز شاهد یکی از آنها بودیم میتواند با تجاریسازی این محصول دانشبنیان جدید به فرآیند حفاظت از گونههای کمیاب و نادر حیاتوحش در کشور و استان کمک کند.
ارسال نظرات