السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۸۰۷
وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد:

افزایش سهم آذربایجان‌غربی در تجارت خارجی با تمرکز بر توسعه زیرساخت‌ها و رفع موانع اداریی

محمد اتابک، با تأکید بر توسعه زیرساخت‌های ترانزیتی، ایجاد شهرک تخصصی سنگ و تسهیل تجارت مرزی را از برنامه‌های اصلی دولت در مسیر تقویت اقتصاد استان‌های مرزی عنوان کرد.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۲۱

به گزارش بازار کار، محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست فعالان اقتصادی آذربایجان غربی با تأکید بر موقعیت راهبردی و ظرفیت‌های گسترده این استان در حوزه‌های مختلف اقتصادی، صنعتی و تجاری، بر لزوم بهره‌برداری حداکثری از توانمندی‌های موجود برای تحقق رشد متوازن استان و کشور تأکید کرد.

وی افزود: آذربایجان‌غربی همواره یکی از استان‌های شاخص کشور بوده و به دلیل موقعیت ژئوپولیتیکی ویژه، مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری آذربایجان، منابع معدنی غنی و ظرفیت‌های صنعتی بالا، توانسته است جایگاه مهمی در توسعه تجارت بین‌المللی ایران کسب کند.

اتابک بیان کرد: این استان با وجود برخورداری از مسیرهای ارتباطی استراتژیک، می‌تواند به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه اقتصادی و تجاری کشور مطرح شود و نقش مؤثری در رونق صادرات و واردات ایفا کند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اهمیت توجه دولت به استان‌های مرزی، ادامه داد: شاخص اشتغال در آذربایجان‌غربی وضعیت مناسبی دارد و نرخ بیکاری آن پایین‌تر از میانگین کشوری است؛ این موضوع نشان‌دهنده پویایی فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی در منطقه است.

وی تصریح کرد: بر اساس آمار موجود، ۸ درصد از کل صادرات کشور از مرزهای این استان انجام می‌شود و در مقابل، ۱.۸ درصد از واردات نیز از همین مسیرها وارد می‌شود. این آمارها نشان‌دهنده پتانسیل بالای استان برای افزایش تجارت خارجی است.

اتابک تأکید کرد که برای ارتقای این ظرفیت‌ها، باید موانع اداری کاهش یافته و فرآیندهای گمرکی و تجاری تسهیل شود تا زمینه توسعه تجارت خارجی از مرزهای استان بیش از پیش فراهم گردد.

وی به وضعیت مطلوب راه‌های مواصلاتی در استان اشاره کرد و گفت که وجود بزرگ‌ترین مرز زمینی کشور یعنی مرز بازرگان، ظرفیت ویژه‌ای برای ارتقاء ترانزیت و صادرات فراهم آورده است؛ بنابراین توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل و لجستیکی در این منطقه از اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت خواهد بود.

وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین به یکی از طرح‌های مهم صنعتی استان اشاره کرد و افزود که ایجاد شهرک تخصصی سنگ در استان در راستای جلوگیری از خام‌فروشی و ایجاد ارزش افزوده در بخش معدن در دستور کار قرار گرفته است. این پروژه می‌تواند نقش مهمی در افزایش اشتغال و تقویت توان صادراتی استان داشته باشد.

وی با تأکید بر نگاه ویژه رئیس‌جمهور به توسعه متوازن مناطق به‌ویژه استان‌های مرزی، یادآور شد که دولت چهاردهم با رویکرد عدالت‌محور خود، توسعه تجارت و صادرات را یکی از اولویت‌های اصلی خود می‌داند.

در پایان، اتابک تأکید کرد که برنامه‌های متعددی برای فعال‌سازی ظرفیت‌های مغفول‌مانده استان‌ها در دستور کار دولت قرار دارد تا ضمن ارتقای اقتصاد مناطق مرزی، زمینه رشد پایدار و متوازن در سراسر کشور فراهم شود.

ارسال نظرات