السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۳۲۱۳۳

تاثیر سفر رییس جمهوری بر اشتغال حوزه‌های سه‌گانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان خراسان رضوی

سه‌شنبه ۰۱ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲

هر یک ازحوزه‌های سه‌گانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در عین نزدیکی و وابستگی به هم، دارای پهنه‌ای گسترده از موضوعات، چالش‌ها، فرصتها و نیازهای متفاوت هستند که نگاه ویژه و رویکرد مثبت دولت در یکسال گذشته، افق روشنی از رشد و تحولات مثبت را در خراسان رضوی پیش روی هر سه بخش ترسیم کرده است.

به گزارش بازارکار و به نقل از ایرنا، عملکرد دولت مردمی در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی نشان می دهد چرخ صنعت گردشگری آرام آرام حرکت خود را آغاز کرده است که به تعبیری سونامی سفر در نوروز امسال در کشور و خراسان رضوی، رشد فروش و صادرات صنایع دستی و البته تقویت صیانت از میراث فرهنگی را در یکسال گذشته نتیجه تصمیمات موثر، رویکرد مثبت و البته دیدگاه حمایتی دولت از این بخشها حکایت دارد.

موسوی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با اشاره به سفر هیات دولت به خراسان رضوی و مصوبات خوب در سه حوزه زیرمجموعه اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: در این سفر اختصاص ۱۸۰ میلیارد تومان به امر توسعه زیرساختهای سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی مصوب و قرار شد طی سه سال تخصیص یافته و جذب شود.

این مسوول اظهار کرد: علاوه بر این تشکیل و برگزاری شورای عالی زیارت با حضور خود رییس جمهوری از رخدادهای منحصر به فردی بود که در این سفر محقق شد.

وی گفت: همچنین تغییر نام شهرستان بینالود به طرقبه-شاندیز و افزایش مجوز صادرات نقره از کشور از ۳۰۰ گرم به ۳ کیلوگرم از جمله اتفاقات خوبی بود که در این سفر تحقق یافت و مسیر را برای رونق بیشتر این بخش باز کرد.

وی با اشاره به رویکرد جدی در توسعه گردشگری داخلی و خارجی در استان گفت: پیشنهاد داده‌ایم کلانشهر مشهد، به واسطه جایگاه بی نظیر در حوزه سفر و زیارت، به منطقه آزاد زیارتی تبدیل شود تا شاهد افزایش سفر به این منطقه باشیم.

خراسان رضوی دارنده سهم ۵۰ درصدی سرمایه‌گذاری پروژه‌های هفته دولت  

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: این استان امسال دارای بیشترین حجم سرمایه‌گذاری طرح‌های در دست ساخت گردشگری و رتبه نخست کشور در طرح های هفته دولت در این بخش است.

موسوی افزود: همزمان با هفته دولت ۱۷ طرح در سه حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی با حجم سرمایه گذاری سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در استان به بهره‌داری خواهد رسید که خود تحولی بزرگ در این عرصه است.

وی ادامه داد: امسال مجموع حجم سرمایه‌گذاری پروژه‌های هفته دولت در کشور هفت هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان است که سه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن در این استان محقق شده و به بهره‌برداری می‌رسد که نشان از جایگاه اثرگذار خراسان رضوی و حجم بالای فعالیتهای آن در سه حوزه کاری دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: ۱۵ پروژه از این تعداد متعلق به بخش خصوصی است که شامل واحدهای اقامتی و بومگردی و ۲ پروژه شامل بازارچه صنایع دستی در مشهد و پایگاه اطلاع رسانی در شهرستان طرقبه شاندیز متعلق به بخش دولتی است.

وی بیان کرد: افتتاح این طرح ها برای ۸۶۸ نفر ایجاد اشتغال مستقیم می کند که این طرح ها در طول ساخت و اجرا نیز برای سه هزار نفر اشتغال داشته‌اند.

وی افزود: پروژه‌های بخش خصوصی در شهرستانهای گلبهار، چناران، مشهد، کوه‌سرخ و نیشابور آماده‌سازی و بهره‌برداری می‌شود.

موسوی اظهار کرد: این حجم از سرمایه‌گذاری نشان از ظرفیت بالای استان برای جذب و ارائه خدمات به زائران و مسافران است که باید مورد حمایت قرار گیرد و برای تسهیل تداوم آن همکاری بیشتری لازم است.

رونق ساخت تاسیسات گردشگری در خراسان رضوی

معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی با بیان اینکه هم اکنون ۲۳۱ طرح با قابلیت ایجاد اشتغال مستقیم برای بیش از ۱۱ هزار نفر در بخش گردشگری استان در حال اجرا است، که در نوع خود بی نظیر است.

احمد دیناری گفت: این طرح های در دست ساخت که شامل مجتمع گردشگری عمومی، مراکز تفریحی و سرگرمی، هتل، هتل‌آپارتمان، مهمان‌پذیر، زائرسرا و دهکده‌های سلامت، مجتمع‌های گردشگری و غیره است دارای حجم سرمایه‌گذاری معادل ۱۳۱ هزار میلیارد تومان است که از این حیث رتبه نخست کشور را داریم.

معاون سرمایه‌گذاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی گفت: از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ۱۳۰ موافقت اصولی و مجوز جدید برای ایجاد تاسیسات گردشگری در استان صادر شده است.

وی بیان کرد: در این مدت همچنین برای ۲ منطقه نمونه گردشگری در استان سرمایه گذار پیدا کرده و در حال تهیه طرح جامع گردشگری برای این دو منطقه هستیم.

دیناری در ادامه گفت: در حوزه اعتبارات بخش عشایری و روستایی نیز ۴ میلیارد تومان به هنرمندان تولید کننده هنرهای سنتی و صنایع دستی تسهیلات پرداخت شده است.

وی افزود: همچنین بالغ بر یک میلیارد تومان معرفی به صندوق توسعه ملی به منظور اعطای تسهیلات ثبت شده است که پرداخت این تسهیلات موجب ایجاد اشتغال مستقیم برای ۱۰ هزار نفر و غیرمستقیم برای ۳۰ هزار نفر می‌شود.

این مسوول با اشاره به دیدگاههای حمایتی دولت از حوزه گردشگری و اهمیت به سرمایه‌گذاری در این بخش گفت: برگزاری نشست ملی معاونان سرمایه‌گذاری کشور به میزبانی مشهد و تشکیل سه کارگروه در حوزه امور اراضی، منابع طبیعی و میراث فرهنگی رویدادی منحصر به فرد در راستای توجه به اهمیت سرمایه گذاری و شناسایی و رفع مشکلات در این مسیر است.

وی افزود: علاوه بر این تعیین و اعلام وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به عنوان متولی صدور مجتمع های بین راهی از دیگر اتفاقات خوبی است که موجب ساماندهی این مجتمع ها و هدفمندشدن ارائه خدمات به زائران و مسافران می‌شود.

رونق گردشگری در پساکرونا

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی نیز با اشاره به خسارات ناشی از شیوع ویروس کرونا و توقف و تعطیلی سفر و گردشگری گفت: این روند طی مدت ۲ سال خسارات گسترده‌ای به این بخش و البته بخشهای مرتبط از جمله صنایع دستی و میراث فرهنگی وارد کرد، ضمن اینکه اقتصاد و اشتغال استان را به شدت تهدید کرد.

یوسف بیدخوری افزود: این استان دارنده بیش از ۵۰ درصد واحدهای اقامتی کشور است و با داشتن بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ واحد تاسیسات گردشگری، رتبه نخست این بخش را در کشور داراست.

وی ادامه داد: با فروکش کردن نسبی شیوع ویروس کرونا، اگرچه بخشی از محدودیتها برداشته شده و انتظار رونق در سفر بود اما همچنان ۲۰ درصد واحدهای اقامتی و تاسیسات گردشگری بازگشت به کار نداشته اند، که البته با رویکرد مثبت دولت و رفع کامل محدودیتها و تقویت نگاه حمایتی، شاهد جریان پیدا کردن دوباره خون در رگهای صنعت گردشگری و زیارت هستیم به شکلی که رونق حضور دوباره مسافران و زائران را مشاهده می کنیم.

بیدخوری افزود: برای تقویت گردشگری و سفر، طرح "مهمان امام رضا(ع)" نیز در استان در نظر گرفته شده است که تسهیلات فراوان و بی سابقه‌ای در این زمینه اختصاص داده می‌شود.

وی گفت: در ایام کنونی و همزمان با ایام محرم، شاهد تکمیل ۷۰ درصدی ظرفیت واحدهای اقامتی در استان هستیم که این روند بسیار خوبی از رشد این بخش را نشان می‌دهد.

حمایت از هنرمندان صنایع دستی، محور فعالیت ها

سرپرست معاونت صنایع‌ دستی اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه این بخش به شدت به صنعت گردشگری وابسته است، گفت: با رونق گردشگری می توان به رونق کار هنرمندان صنایع دستی و فروش تولیدات آنها امیدوار بود.

رضا ابراهیم‌نیا افزود: پرداخت تسهیلات به هنرمندان این حوزه از جمله اقدامات حمایتی است و در یکسال گذشته ۲۱ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی به آنان اعطا شده است.

وی در خصوص تسهیلات اشتغال تبصره ۱۸ نیز گفت: سقف تسهیلات در این بخش برای استان ۲۵ میلیارد تومان بود که در یکسال اخیر ۲۲ میلیارد تومان در این سرفصل پرداخت شده است.

این مسوول با بیان اینکه ۱۹ هزار هنرمند استان معاش خود را از طریق فعالیت در عرصه صنایع دستی و هنرهای سنتی تامین می‌کنند، افزود: بیش از ۹ هزار هنرمند فعال در حوزه تولید و طراحی انواع صنایع دستی در استان "کارت صنعتگری" دریافت کرده‌اند، همچنین چهار هزار و ۴۰۳ مجوز معتبر در استان برای فعالیت در عرصه صنایع دستی صادر شده است.

ابراهیم نیا ادامه داد: دریافت ۱۷ نشان ملی صنایع دستی برای محصولات و تولیدات هنرهای سنتی و صنایع دستی هنرمندان استان دیگر رویداد مثبت این حوزه است.

وی گفت: ارزش صنایع دستی صادر شده از خراسان رضوی در یکسال گذشته هشت میلیون دلار بوده است که رقم قابل قبولی است.

ارسال نظرات