مدیرکل توسعه و ترویج صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: تعریف و ایجاد رشته آموزشی نمد در دانشگاه شهرکرد روند ارتقای شهرکرد از "شهر ملی نمد" به "شهر جهانی نمد" را تسریع میکند و دانشگاه در این زمینه میتوانند نقشآفرینی کنند.
ویدا تَوحُدی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تاکید کرد: با توجه به رونق دامپروری در چهارمحال و بختیاری از گذشتههای دور، کیفیت برخی رشتههای صنایعدستی و هنرهای سنتی در این استان مانند نساجی سنتی، بافتههای داری و نمد نسبت به سایر نقاط کشور بالاتر است.
وی افزود: براساس همین ظرفیت شهرکرد در سال ۱۳۹۷ بهعنوان "شهر ملی نمد" ثبت و معرفی شد که بهدنبال آن کارگاههای تولید نمد در این شهر افزایش یافت و زمینه فعال شدن بانوان در این هنرصنعت فراهم شد.
تَوحُدی تصریح کرد: در شهرکرد بهعنوان "شهر ملی نمد" باید این خلاقیت برای حضور زنان بهمنظور تولیدات نوآورانه متناسب با نیاز بازار فعالتر و در این راستا تشکلهای حرفهای و تخصصی تشکیل و فعال شود.
وی یادآور شد: حفظ هویت چهارمحال و بختیاری با نام "نمدمالی" به تهیه، تدوین و اجرای برنامه جامع نیاز دارد.
مدیرکل توسعه و ترویج صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با اشاره به نقش تاثیرگذار بانوان در حوزه صنایعدستی و هنرهای سنتی اظهار داشت: بانوان میتوانند بخش زیورآلات مرتبط با رشتههای صنایعدستی و هنرهای سنتی مانند نمدمالی را فعال و تقویت کنند.
وی گفت: بانوان مصرفکنندگان اصلی صنایعدستی و هنرهای سنتی هستند و میتوانند سلیقه بازار و مشتری را بهخوبی تشخیص دهند.
تَوحُدی تاکید کرد: تقویت تشکلهایی با محوریت بانوان با تکیه بر رشته نمدمالی برای توسعه نمدمالی در چهارمحال و بختیاری ضروری و نیازمند کمک مسوولان استان و مجموعه مدیریت شهری است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری با ۵۰۰ هنرمند نمدمال شامل ۴۰۰ نمدمال در شهرکرد و ۱۰۰ نمدمال در بروجن بهعنوان یکی از قدیمیترین و کُهنترین مناطق کشور و دنیا در این عرصه بهشمار میرود.
وجود کارگاههای نمدمالی قدیمی و سنتی، فعالیت مستمر هنرمندان و کاربُرد نمد در صنایعپزشکی و خودروسازی باعث شد تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری در مردادماه ۱۳۹۷ بهعنوان "شهر ملی نمد" ثبت و معرفی شود.
ارسال نظرات