السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۵۶۳۴۱
در اولین جلسه دبیرخانه با حضور معاون وزیر علوم تاکید شد؛

عزم وزارت علوم برای تبدیل پارک علم و فناوری البرز به دبیرخانه توسعه و ترویج مالکیت فکری کشور

اولین جلسه دبیرخانه سیاستگذاری، توسعه و ترویج مالکیت فکری کشور با حضور دکتر سجاد محمد علی نژاد معاون فناوری و نوآوری، دکتر امید رضایی فر مدیر کل سیاستگذاری، برنامه ریزی و توسعه فناوری، دکتر امین عبداله زاده مدیرکل دفتر پشتیبانی امور فناوری و نوآوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مهندس مهدی عباسی رییس پارک‌ علم و فناوری البرز و دکتر باباخان مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز در دفتر معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم برگزار شد.
پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۶
 به گزارش روابط عمومی پارک علم و فناوری البرز، دکتر محمد علی نژاد معاون فناوری و نواوری وزارت "عتف" با اشاره به اهمیت مالکیت فکری در حوزه تجاری سازی و بحث ورود دانشگاه‌ها و پارک‌ها به این حوزه، گفت: بحث مالکیت فکری در حوزه تجاری سازی و بحث ورود دانشگاه‌ها و پارک‌ها در توسعه اقتصاد دانش بنیان برای ما اهمیت ویژه دارد و با توجه به سوابق جهاد دانشگاهی و پارک علم و فناوری البرز و صندوق پژوهش و فناوری استان البرز در این زمینه، پارک البرز محور این موضوع قرار گرفته و دبیرخانه دائمی آن نیز در پارک علم و فناوری البرز مستقر و فعال خواهد شد.
   وی با اشاره به اینکه بحث مالکیت فکری برای شرکت‌های فناور و دانش بنیان بسیار حائز اهمیت است، یادآور شد، آشنایی شرکت‌های دانش بنیان و فناور با تجاری سازی و موضوع مهم مالکیت فکری از ابعاد مختلف اهمیت دارد و باید تلاش کنیم این موضوعات را با همکاری بخش‌های مختلف و پارک علم و فناوری البرز ترویج و توسعه داده شود. معاون فناوری و نوآوری وزارت "عتف" با تصریح اینکه شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نیز دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری با موضوع مالکیت فکری آشنایی چندانی ندارند، گفت: آشنایی این مجموعه ها می تواند به توسعه نوآوری، ثبت اختراعات و ثبت پتنت منجر شود و نیز کشف استعدادهای برتر در این مجموعه ها می تواند موجب ارتقاء رتبه جهانی کشورمان منجر شود.
  وی همچنین بر توانمند سازی و رتبه بندی داوران و کارگزاران حوزه مالکیت فکری را در سراسر کشور تاکید کرد و ضمن ضرورت تهیه محتوای آموزشی و ترویجی برای دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان و فناور خواستار راه اندازی انجمن ها، نشریات و نشست های خبرگی در این حوزه شد. در ادامه مهندس مهدی عباسی رییس پارک علم و فناوری البرز فعالیت های پارک‌ علم و فناوری البرز در حوزه مالکیت فکری در سال های اخیر و نیز موضوع توسعه و ترویج مالکیت فکری در مراکز دانشگاهی، تحقیقاتی و فناوری از سوی مهندس مهدی عباسی رییس این پارک تشریح کرد.
   وی در این جلسه مهم ضمن ارائه گزارشی از دستاورد های مجموعه پارک علم و فناوری البرز بویژه در حوزه دانش بنیان و گفت: فضای فیزیکی برای استقرار شرکت های دانش بنیان و فناور در این مجموعه محدود است و نیاز به حمایت از سوی دستگاه های متولی احساس می شود.
   عباسی با اشاره به ماموریت های کلان پارک علم و فناوری البرز، گفت: راه اندازی دبیرخانه مالکیت فکری و بورسیه دانشجویی در پارک علم و فناوری البرز حاکی از اعتماد دستگاه های متولی به فعالیت ها و برنامه ها و نیز ماموریت های این پارک کلیدی در غرب پایتخت است.
  رییس پارک علم و فناوری البرز در خصوص برنامه ها و موضوعات توسعه مالکیت فکری در کشور مانند تهیه شیوه نامه ها، ایین نامه و ضوابط، حضور همه بازیگران و صاحب نظران این حوزه و ...، گفت: ما طی پیگیر های مکرر خواهان این بودیم تا دفتر پیشخوان مالکیت فکری به پارک‌ علم و فناوری البرز اختصاص داده شود که با حمایت وزارت علوم این امر در حال تحقق است.
  وی در تشریح برنامه‌های این پارک در سال ۱۴۰۳ به راه اندازی چندمرکز توسعه و تولید قراردادی اشاره کرد و گفت: در مرحله اول راه اندازی مراکز توسعه و تولید قراردادی ساختمان، پتروشیمی و صنعت خودرو باهمکاری صنایع پیشران، در مرحله دوم توسعه فعالیت‌های نهضت احیای واحدهای اقتصادی در شهرستان های استان و نیز توسعه زیرساخت‌ها و فضای فیزیکی از طریق همکاری با سایر سازمان‌ها همچون دانشگاه پیام نور و... از برنامه های پارک علم و فناوری البرز است.
   وی تصریح کرد: همچنین واگذاری اراضی به شرکت‌ها در فازهای بعدی و پیگیری همزمان توسعه زیرساخت های لازم و راه اندازی گروه های تخصصی کسب و کارهای هوشمند (کشاورزی، صنایع غذایی، فناوری زیستی و ....)، ایجاد کارگزاری ها از دیگر برنامه های پارک البرز است.
  در این جلسه همچنین دکتر باباخان مدیر عامل صندوق پژوهش و فناوری استان البرز، حضور متخصصین و مشاورین در کنار فناوران را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این هم افزایی به تجاری سازی محصولات و توسعه نوآوری و کارآفرینی منجر می شود. وی همچنین ضمن تاکید بر بهره¬گیری از ظرفیت بسیار خوب صندوق پژوهش و فناوری کشور در حوزه مالکیت فکری بر راه اندازی دفاتر انتقال فناوری دانشگاهی به مدیریت پارک‌ علم و فناوری البرز به عنوان بازوی حمایتی حوزه مالکیت فکری تاکید کرد. در ‌جمع بندی این جلسه مباحث و موضوعاتی جهت توسعه و پیشرفت فرآیند ایجاد دبیرخانه مالکیت فکری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و عناوین محورهایی جمع بندی شد تا در جلسات آتی به طور تخصصی و ویژه وارد فاز اجرایی شود.

ارسال نظرات