تازه ها
به گزارش بازار کار، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث رهنگی استان، احمد حمزهزاده، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی، روز چهارشنبه سیام خردادماه، گفت: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده با هدف توسعه و رونق فروش انواع صنایع دستی، تعداد ۱۵۷ بازارچه صنایع دستی در محل های مختلف ایجاد و راه اندازی میشود.
وی ایجاد این نوع بازارچه ها در نقاط مختلف آذربایجان شرقی را اولویت و اهتمام جدی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواند و افزود: یکی از سیاستهای اصلی دولت سیزدهم ایجاد بازارچههای صنایعدستی است که مکان یابیها برای احداث آنها انجام شده است و محلهای شناسایی شده در حال واگذاری است.
به گفته وی پس از اتمام مراحل مربوط به واگذاری زمین ها، فراخوان برای راه اندازی فاز یک بازارچههای صنایع دستی در ۱۵۷ محل با سرمایهگذاری شرکت شهرکهای صنعتی و بخش خصوصی انجام و پس از آن این بازارچهها افتتاح خواهند شد.
حمزه زاده با اشاره به روند تصاعدی و رو به رشد حوزه صنایعدستی آذربایجان شرقی در سالهای اخیر، بر آموزش صنایع دستی به عنوان معرف فرهنگ و تمدن ایران زمین و تلاش به حفظ و گسترش آن تاکید و اظهار کرد: صنایع دستی با قابلیت ویژه خود، مجموعهای کامل از فرهنگ، سنن، هنجارها، شیوه زیستی و سایر باورهای یک جامعه را با خود حمل می کند و بیشک چنین ویژگی بارزی، صنایعدستی را به عنوان میراثی با ارزش حائز توجه و اهمیت خاص می کند.
وی به سابقه دیرین صنایع دستی در منطقه آذربایجان اشاره کرد و ادامه داد: صنایع دستی و هنری معرف کشور و تمدن ما هستند و هنرمندان صنایع دستی آذربایجان در طول تاریخ تلاش کرده اند با خلوص ۱۰۰ درصد و استحصال مس آن را به اثر هنری تبدیل کنند و کشفیات جدید قدمت بهرهبرداری انسان از فلز مس را ۲ هزار سال قبل تر می برد و این آثار فاخر با قدمتی نزدیک به ۹ هزار سال همچنان به عنوان معرف و نمایندهای از دانش، فرهنگ و شیوه زیست تمدنهای گذشته در ارتباط طبیعت با ایجاد خلاقیتهای ذهنی به شمار می رود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجانشرقی، آموزش صنایع دستی را ماموریت مهم میراث فرهنگی دانست و گفت: هر چند آثار صنایع دستی شکیل و کابردی هستند، اما این آثار متضمن نمادهایی از هویت فرهنگی، خلاقیت بشری و ارتباط عمیق اسنان با طبیعت است که با دست و با استفاده از مواد اولیه طبیعی ساخته میشوند.
وی از جایگاههای ملی و بینالمللی صنیع دستی آذربایجان خبر داد و اظهار کرد: آذربایجانشرقی با ۲۷۸ نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی از میان سه هزار ۵۲۲ اثر دارای نشان ملی مرغوبیت کشور در رتبه سوم کشوری قرار دارد و حدود هشت درصد کل نشانهای ملی مرغوبیت صنایع دستی کشور را داراست.
حمزه زاده یادآور شد: آذربایجانشرقی با تعداد ۱۳ نشان مرغوبیت جهانی از مجموع ۳۵۸ مورد ثبت جهانی کشوری، نیازمند توجه بیشتر هنرمندان حوزه صنایع دستی برای شرکت در ارزیابیهای بینالمللی است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات