به گزارش بازارکار، پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ نقشی موثر در رونق تولید و اشتغال دارد، این حمایت ها در استان کم برخوردار خراسان شمالی از اهمیت بیشتری برخوردار است و این منابع مالی فرصتی مناسب برای تحرک بخشی به اقتصاد و رونق اشتغال به شمار می رود.
نرخ بیکاری استان خراسان شمالی در سال های اخیر روند رو به کاهش داشته است به طوری که این شاخص در سال ۱۴۰۰ به ۹.۷ درصد، سال ۴۰۱ با اندکی کاهش به ۸.۷ درصد، سال گذشته ۷.۴ درصد، بهار امسال ۸.۱ درصد و در تابستان ۶.۸ درصد رسید که در این میان پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ تاثیر کلیدی داشت.
نرخ مشارکت اقتصادی نیز در خراسان شمالی بالاتر از میانگین کشوری است اما وجود اشتغال ناقص سبب شده تا با وجود کاهش نرخ بیکاری، درآمد کسب شده مردم کفایت معیشت را نداشته و سرانه درآمد خانوارها در این استان نیز به نسبت استان های دیگر پایین باشد در این زمینه خراسان شمالی با خام فروشی محصولات کشاورزی و صنعتی و تکمیل نبودن زنجیره تولید روبه رو است.
بررسی ها نشان می دهد که پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ توانسته است محرک تولید و اشتغال در این استان باشد و زمینه ساز توسعه شود و مسوولان عقیده دارند معرفی طرح های پیشران و موثر در توسعه استان برای دریافت اینگونه تسهیلات زمینه ساز توسعه استان و پیشبرد اهداف در زمنیه زدودن محرومیت از چهره این خطه از کشور باشد.
پرداخت افزون بر هفت هزار میلیارد ریال تسهیلات
مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان شمالی در این خصوص گفت: هفت هزار و ۴۵۰ میلیارد ریال تسهیلات معادل ۶۵ درصد از منابع استان از تسهیلات تبصره ۱۸ به متقاضیان پرداخت شد و تلاش داریم تا سهم استان از این منابع به طور کامل جذب شود.
محمد رحمانی اظهار کرد: ۱۱ هزار و ۵۳۰ میلیارد ریال کل منابع قابل پرداخت در استان از محل تسهیلات تبصره ۱۸ است که تاکنون ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال معادل ۱۴۵ درصد و یک و نیم برابر به موسسات عامل برای دریافت این تسهیلات معرفی شد.
مدیرکل اقتصاد و دارایی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: نرخ این تسهیلات ۱۳ درصد برای طرح های ثابت و ۱۸ درصد برای طرح های متقاضی دریافت سرمایه در گردش است.
وی گفت: تسهیلات تبصره ۱۸ با هدف حمایت از تولید، اشتغال پایدار و رشد تولید ملی در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
بیشتر بخوانید:
پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ راهگشای مسیر توسعه خراسانشمالی
افزون بر هشت هزار میلیارد ریال تسهیلات تبصره ۱۸ در خراسانشمالی پرداخت شد
اشتغالزایی حدود سه هزار نفر
مدیر توسعه کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی نیز از پرداخت ۹۰۱ میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات بند (الف) تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ در استان خبر داد.
محمد اربابی اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ به منظور حمایت از کسب و کارها در بخش های خدمات، بهداشت، سلامت، فرهنگ و هنر و ورزش پرداخت می شود که در استان ۱۰۴ فقره طرح از این منابع بهره مند شد.
وی با بیان اینکه این تعداد طرح برای ۴۱۶ شغل ایجاد می کند، افزود: اعتبارات تبصره ۱۸ وزارت کار عمدتا در بخش ها و رسته های خدمات در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.
مدیر توسعه کارآفرینی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان شمالی گفت: میزان اشتغال زایی این تسهیلات ۲ هزار و ۷۱۶ نفر است.
پرداخت ۴۷۹ میلیارد ریال به عشایر
استان خراسان شمالی هفت هزار و ۳۵۲ خانوار عشایری با حدود ۳۰ هزار جمعیت دارد و این قشر ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع دستی استان را تولید و تامین می کنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از پرداخت ۴۷۹ میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات تبصره ۱۸ به عشایر استان خبر داد و گفت: این میزان تسهیلات برای اجرای ۵۰۶ طرح اشتغال در اختیار عشایر استان قرار گرفت.
محمدحسن محمدی کوشکی اظهار کرد: سهم عشایر استان از تسهیلات تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲، دریافت ۵۸۱ میلیارد ریال از این منابع است که در این زمینه ۵۸۲ طرح به بانک های عامل معرفی شده است.
وی با بیان اینکه پرداخت مابقی اعتبارات تبصره ۱۸ در دست پیگیری است، تصریح کرد: تسهیلات مزبور با نرخ ارزان قیمت در اختیار عشایر قرار می گیرد و تلاش داریم تا عشایر استان از تک محصولی خارج شده و معیشت این قشر تنها به تولید گوشت قرمز متکی نباشد.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: این تولیدکنندگان می توانند برای اجرای طرح های مختلف در بخش های توسعه گردشگری، تکمیل زنجیره تولید گوشت، تولید صنایع دستی و توسعه کشت گیاهان دارویی از مزایای آن بهره مند شوند.
وی اظهار کرد: تسهیلات تبصره ۱۸ برای اجرای ۹۰ طرح گیاهان دارویی، ۱۷۰ طرح پرورش دام، ۲۱۸ طرح تولید صنایع دستی، ۲۰ طرح زنبور داری، یک طرح گردشگری در اختیار عشایر استان قرار گرفته است.
محمدی کوشکی خاطرنشان کرد: سالانه ۵۳ هزار تن گوشت قرمز به وسیله دامداران عشایر تولید می شود همچنین عشایر استان سالانه ۱۰ هزار و ۳۰۰ متر مربع صنایع دستی داری و ۲ هزار و ۱۸۰ مورد صنایع دستی غیر داری تولید می کنند.
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: عشایر استان ۳۱ هکتار زمین زیر کشت گیاهان دارویی دارند که سالانه یکهزار و ۴۳۰ کیلوگرم از این محصولات تولید می شود.
پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون
پرداخت تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه و اجرای طرح های اشتغالزا در خراسان شمالی گامی موثر برای رونق تولید و اشتغال در این استان است که کاهش نرخ بیکاری و افزایش نرخ مشارکت اقتصادی از دستاوردهای آن است.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترسخنان شنیدنی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت روژین تاک در نشست یک تجربه:
کد بانو ها و خانم های خانه کارشناسان کیفیت و تضمین کننده فروش ما هستند
آگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات