بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۳۶۶۴
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان:
مدیرکل شرکت غله و خدمات بازرگانی مازندران، ایجاد یک سازوکار مناسب برای همپوشانی کامل جامعه و برطرف کردن دغدغه کشاورزان را یک امر ضروری برشمرد و گفت: مازندران ۱۱۵ هزار کشاورز دارد که گندم تولید می‌کنند و مجموع کل وجوه کشاورزان در سال جاری ۱۸۴۰ میلیارد تومان بوده است که کل رقم آن پرداخت شد.
سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۵

به گزارش بازار کار به نقل از ایسنا مازندران، عباسعلی وفایی نژاد رسالت اداره کل غله و خدمات بازرگانی مازندران را ذخیره استراتژیک کالا‌های اساسی و خرید تضمینی محصولات کشاورزی برشمرد و گفت: چند قلم کالا که ذخیره کاربردی دولت است با هماهنگی بین بخشی ادارات تامین و توزیع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه هدف دولت و شرکت بازرگانی ایران در تامین کالا‌ها از منابع داخلی است، افزود: دولت ذخیره استراتژیک را با نگاه خودکفایی دنبال می‌کند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران تولید و تامین آرد واحد‌های خبازی را مهمترین رسالت ادارات کل استان‌ها دانست و بیان کرد: مازندران در تولید گندم خودکفا بوده و مازاد تولید دارد.

وی با اذعان اینکه در چندسال اخیر روند تولید گندم در مازندران تقریباً رو به رشد بوده است، خاطرنشان کرد: همچنان یک استان نیازمند هستیم و با وجود اینکه مازندران در ۱۳ قلم کالا رتبه نخست کشور را در بخش کشاورزی دارد، اما کشت گندم ما نسبت به سایر استان‌ها پایین‌تر است.

کشت گندم در ۵۸ هزار هکتار از مزارع مازندران در سال جاری

این مسئول از کشت گندم در ۵۴ هزار هکتار از مزارع مازندران در سال گذشته خبرداد و تاکید کرد: این رقم در سال جاری به ۵۸ هزار هکتار افزایش یافت و ۷۰ هزار تن متوسط برداشت در سال‌های گذشته بوده است.

وفایی نژاد تصریح کرد: در سال گذشته بالغ بر ۱۱۸ هزار تن و امسال ۱۰۵ هزار تن گندم از مزارع استان مازندران برداشت شد.

او سیلوی شهید میرزاپور مازندران را یکی از مهمترین سیلو‌های کشور که بیشترین گردش گندم را در خود دارد، اعلام کرد و گفت: دولت نرخ خرید را در سال گذشته ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان، در سال جاری ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و برای سال آینده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان برای هر کیلوگرم گندم اعلام کرده است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران با بیان اینکه ۸۰ درصد گندم کشور با کیفیت متوسط است، گفت: این نوع گندم برای پخت نان‌های سنگک، لواش و تافتون استفاده می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه ۸۰ درصد نان مصرفی کشور بربری است، ذکر کرد: برای پخت این نان باید از گندم باکیفیت و با پروتئین بالا استفاده شود.

وفایی نژاد با اعلام اینکه تاکنون سعی کردیم ۷۰ درصد از گندم‌ها را از استان‌های خوزستان، گلستان، ایلام و بخش کوچکی از آن را از طریق واردات تامین کنیم، اظهار کرد: کردستان، کرمانشاه، زنجان و مرکزی گندم‌های معمولی دارند و از آن‌ها در پخت نان‌ها به جزء نان بربری استفاده می‌شود.

پیش‌بینی ۲۵۰ همت خرید گندم در بودجه سال‌جاری

وی از پیش‌بینی ۲۵۰ همت جهت خرید گندم در بودجه امسال خبرداد و گفت: باید بر اساس نوع شرایط کشور بستر‌ها فراهم شود و سامانه جانمایی واحد‌های دوگانه سوز را طراحی کردیم.

عباسعلی وفایی نژاد با تاکید براینکه باید بتوانیم راهکار‌های منسجمی را در تامین کالا‌های اساسی در شرایط بحرانی داشته باشیم، تصریح کرد: ۳ انبار کالا‌های اساسی در مازندران داریم و باید تمام کار تنظیم بازار با بخش خصوصی باشد و دولت در زمان نیاز کالا‌ها را عرضه کند.

وی وجود انبار را یک امر ضروری برشمرد و خاطرنشان کرد: در همه شهرستان‌ها باید انبار خرد وجود داشته باشد و در غرب استان کارخانجات و مراکز ذخیره‌ای بسیار کم است.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران گفت: ایجاد انبار ۱۰ هزار تنی در غرب استان می‌تواند شرایط تراز انبار‌ها را در مازندران بیشتر کند.

وی با تاکید براینکه افزایش بیش از حد محصولات کشاورزی منجر به مشکلاتی در تولید سایر محصولات می‌شود، ادامه داد: ۵۰۰ تن شکر در قالب تنظیم بازار برای بخش مردمی در حال ساماندهی و مدیریت است و تامین آن برعهده اداره کل غله است. اما مسئولیتی در توزیع آن نداریم و مدیریت آن بر عهده جهادکشاورزی است.


وفایی نژاد بیان کرد: در سال گذشته ۴۰ درصد افزایش قیمت گندم را داشتیم و تامین منابع آن به درستی صورت نگرفت.

وفایی نژاد با اشاره به اینکه تاخیر در پرداخت مطالبات نگرانی کشاورزان را افزایش و اعتماد آن هارا نسبت به کارگزاران کاهش می‌دهد، اظهار کرد: در سال آینده تلاش می‌کنیم که بازنگری بهتری در این حوزه شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی مازندران حوزه خزر را یک دریچه امن و مطمئن برای ورود کالا‌های اساسی و تامین نیاز‌های داخلی کشور دانست و تاکید کرد: می‌توانیم ۸۰۰ هزار تن کالا وارد کشور کنیم و همچنین می‌توان این رقم را به ۲ برابر افزایش داد.

ارسال نظرات