
تازه ها

به گزارش بازارکار به نقل از مهر، گروه استانها-سید فرشاد رجایی فر: به علت تقاضای بالای جامعه استفاده از ظرفیت گلخانهها برای کشت محصولات کشاورزی میتواند تولید را افزایش داده و به اشتغال کمک کند.
برای توسعه مراکز گلخانهای، سرمایه گذاری لازم است، موضوعی که مردم و بخش خصوصی میتوانند نقش بهتری را برای تحقق شعار «سرمایه گذاری برای تولید» ایفا کنند.
توسعه گلخانهها در کهگیلویه و بویراحمد؛ افزایش بهره وری و اشتغالزایی
هر چند در چند سال اخیر دولت با ارائه تسهیلات کم بهره به متقاضیان در عرصه گلخانه توانست بخشی از مشکلات را رفع کند، اما دخیل بودن مردم در این امر میتواند پر رنگتر باشد.
در استان کهگیلویه و بویراحمد با توجه به نوع تپوگرافی خاص در اراضی آن، زمینه برای کشتهای گلخانهای را بیشتر فراهم کرده است.
البته وجود ۱۱ درصد روان آبهای کشور، خاک حاصلخیز، و دارا بودن دو شرایط اقلیمی گرمسیری و سردسیری نیز مزید بر علت شده و میتوان اکثر محصولات کشاورزی را در آن تولید کرد.
افزایش بهره وری محصولات از مزایای کشتهای گلخانهای است
یک کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: بهبود کیفیت محصول، کاهش مصرف آب، کاهش استفاده از سموم شیمیایی، افزایش اشتغال، بهره وری و تولید از مزایای کشتهای گلخانهای است.
توسعه گلخانهها در کهگیلویه و بویراحمد؛ افزایش بهره وری و اشتغالزایی
اسماعیل افراسیابی افزود: به علت استفاده از تجهیزات پیشرفته و نظارت بر کشت، محصولات گلخانهای از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: اصلیترین علت محبوبیت محصولات گلخانهای، در دسترس بودن همیشگی آنها در هر فصلی و تولید به میزان دلخواه است.
این کارشناس کشاورزی بیان کرد: با توسعه مراکز گلخانهای میتوان علاوه بر افزایش تولید، نیاز کشور به واردات برخی از محصولات کشاورزی در فصلهای خاص را نیز برطرف کرد.
فعال بودن ۷۰ واحد گلخانه در کهگیلویه و بویراحمد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد هم در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ۱۱۷ واحد گلخانه در این استان وجود دارد، گفت: از این تعداد ۷۰ واحد فعال هستند.
سید علی معتمدی پور افزود: ۴۵ واحد گلخانهای در زمینه تولید سبزی و صیفیجات و ۳۵ واحد با ۱۴ هکتار، در زمینه گل شاخه بریدنی فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: امسال هم با توجه به شعار سال در برنامه داریم با جذب سرمایه گذاران مردمی، بخش خصوصی و ارائه تسهیلات بانکی، میزان گلخانهها را افزایش بدهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه در جنوب کشور یکی از قطبهای تولید گل رز هستیم، تصریح کرد: در یک سال حدود ۱۸ میلیون شاخه گُل بریده در یک سال تولید میکنیم که ارزش افزوده و کیفیت بالایی دارد.
وی با بیان اینکه بهترین شاخههای پایه اصلاح شده ژنتیکی در این استان وجود دارد، یادآور شد: برای اولین بار این گلخانه سیاست توسعهای کشت بافتی را استارت زده و بخشی از اعتبارات و تسهیلات آن را نیز تأمین کردیم.
معتمدی پور مجموع تولیدات گلخانهای استان را چهار هزار و ۷۰۰ تن عنوان کرد و گفت: حدود یک هزار و ۴۴۰ تن از این تولیدات مربوط به شاخههای گل بریده و مابقی آن سه هزار تن نیز میزان تولیدات صیفیجات است.
وی همچنین از تولید نهال بلوبری برای اولین بار در استان خبر داد و افزود: این محصول ارزش افزوده بالایی دارد و محصول لوکسی محسوب میشود.
حمایت دولت از سرمایه گذاران بخش کشاورزی و گلخانهای
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: یکی از اولویتهای اصلی ما حمایت از سرمایهگذاران و تولیدکنندگان در بخشهای مختلف کشاورزی است.
یدالله رحمانی با بیان اینکه این استان میتواند بیشتر از ۳۶ هکتار گلخانه داشته باشد، افزود: انتظار داریم با یک برنامهریزی یک ساله میزان گلخانههای استان به دو برابر افزایش یابد.
وی اظهار کرد: روشهای نوین آبیاری در گلخانهها به صرفهجویی ۹۰ درصدی در مصرف آب کمک میکند و باید این شیوه تولید حمایت بیشتری شود.
ارسال نظرات