السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۷۴۲

بهبود فضای کسب و کار در مازندران با رویکرد حمایتی دولت چهاردهم

دولت چهاردهم با احیای واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و یا نیمه فعال و پرداخت تسهیلات مورد نیاز، به باور صاحبنظران گام بسیاری بلندی را برای بهبود فضای کسب و کار و ایجاد اشتغال پایدار در مازندران برداشته و آمار و ارقام های ارایه شده در این بخش نیز حکایت از روند رو به رشد اقتصادی در این استان است.
يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۰

به گزارش بازارکار به نقل از ایرنا مازندران، اشتغال یکی از مهمترین عوامل تعیین‌کننده رشد و پیشرفت اقتصادی یک کشور محسوب می‌شود چرا که اشتغال پایدار علاوه بر تامین امنیت و پایداری مالی برای افراد، شرایط را برای رشد و توسعه مستمر کسب و کار‌ها فراهم می‌کند.

اشتغال پایدار به معنای فراهم کردن فرصت‌های شغلی پایدار و پایداری درآمد برای افراد است. این نوع اشتغال باعث افزایش قابلیت خرید و تقاضا در بازار می‌شود که در نتیجه رشد کسب و کار‌ها را تحریک می‌کند. همچنین، کارکنان با احساس امنیت شغلی بیشتر به بهبود عملکرد و تولیدی کسب و کار‌ها کمک می‌کنند.

برای پایدارسازی اشتغال، باید به اصلاح سیاست‌های اشتغال، توسعه حقوق و دستمزدها، ارتقاء مهارت‌های کارکنان و افزایش فرصت‌های شغلی توجه کرد. همچنین، ترویج کسب و کار‌های کوچک و متوسط، تسهیلات مالی برای شروع یک کسب و کار، و تعامل بین دولت، صنعت و دانشگاه‌ها نیز می‌تواند در پایدارسازی اشتغال مؤثر باشد.

دولت با تعیین سیاست‌ها و برنامه‌های مناسب، تنظیم بازار کار، افزایش سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های اجتماعی و اقتصادی، و حمایت از کسب و کار‌های نوپا و نوآور، می‌تواند نقش مؤثری در پایدارسازی اشتغال داشته باشد.

تأثیر پایدارسازی اشتغال بر نوآوری و رشد

پایدارسازی اشتغال باعث افزایش ثبات و پایداری در بازار کار می‌شود که در نتیجه به تحقق نوآوری و رشد در کسب و کار‌ها کمک می‌کند. همچنین، کارکنان با استقرار شغل پایدار، به سرمایه انسانی سازمان کمک می‌کنند و باعث بهبود عملکرد و رقابت‌پذیری آن می‌شوند.

پایدارسازی اشتغال باعث افزایش رضایتمندی کارکنان می‌شود، زیرا آنها احساس اطمینان از آینده خود دارند. این رضایتمندی باعث افزایش بهبود عملکرد، حفظ استحکام سازمان، و جلب استعداد‌های جدید می‌شود.

آموزش و توسعه مهارت‌ها یک عامل اساسی در پایدارسازی اشتغال است. با بهبود مهارت‌های کارکنان، آنها به راحتی قابلیت پاسخگویی به نیاز‌های بازار کار را دارند و برای شغل خود رقابت‌پذیرتر می‌شوند.

بهبود فضای کسب و کار در مازندران با رویکرد حمایتی دولت چهاردهم

رتبه نخست مازندران در تحقق تعهد اشتغال کشور

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه این استان رتبه نخست کشوری در ایجاد و تحقق تعهد اشتغال را در مقایسه با سایر استان‌های کشور به خود اختصاص داده است، گفت: این مهم مرهون تلاش مسولان دستگاه‌های اجرایی و همراهی واحد‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی این خطه از شمال کشور است.

علی باقری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا، میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای ایجاد اشتغال در سال‌جاری را ۴۴ هزار و ۴۰۵ شغل اعلام کرد و اظهارداشت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۵ هزار شغل در سامانه رصد این استان به ثبت رسیده است.

وی با بیان اینکه اشتغال ایجاد شده در سطح استان، نتیجه همراهی و مشارکت واحد‌های تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی است، گفت: بدون شک از تمام ظرفیت‌ها و امکانات در راستای ایجاد اشتغال پایدار به شکل مطلوب استفاده خواهد شد.

باقری با عنوان اینکه طبق اعلام دستگاه‌های اجرایی استان، امسال فراتر از سهمیه ابلاغی، برای ۴۴ هزار و ۹۸۰ نفر از افراد جویای کار استان، شغل ایجاد خواهد شد، خاطرنشان کرد: بیشترین تعهد اشتغال امسال مازندران با حدود ۱۸ هزار شغل مربوط به صنعت، معدن و تجارت استان است و پس

از آن نیز کمیته امداد با ۶ هزار و ۴۰۰، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با چهار هزار و ۲۵۰، بسیج سازندگی با سه هزار و ۲۰۰ و جهاد کشاورزی با سه هزار در جایگاه بعدی قرار دارند.

این مقام مسوول ادامه داد: کمترین میزان تعهد اشتغال امسال استان نیز با بیش از ۲۰ شغل مربوط به ادره کل نوسازی، توسعه و تجهیز، شرکت توزیع نیروی برق با ۳۰ و شرکت سهامی برق منطقه‌ای استان با حدود ۴۰ شغل است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: بیش از ۷۰ درصد مردم از این وزارتخانه خدمات دریافت می‌کنند و این مهم، مسئولیت تمام مدیران و کارشناسان را دوچندان کرده است و در سفر‌های شهرستانی و بازدید‌های میدانی، تلاش می‌شود تا مشکلات به حداقل کاهش یابد.

باقری با بیان اینکه مازندران در جذب منابع اعتباری، رتبه‌های برتر کشوری را در اختیار دارد، گفت که در این استان ۱۱۰ هزار کارگاه تولیدی و ۶۰۰ هزار بیمه شده تامین اجتماعی مشغول فعالیت‌های اقتصادی هستند.

احیا و توسعه تعاونی‌ها رویکرد اصلی دولتمردان

وی با اشاره به وجود ۱۵ هزار تعاونی در مازندران، احیا و توسعه تعاونی‌ها را از رویکرد‌های مهم و اصلی دولتمردان عنوان کرد و گفت: جلب مشارکت مردم در بخش تعاون از دیگر برنامه‌های راهبردی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران چرا که تنها راه نجات و بهبود اقتصاد کشور، مردمی سازی امور و تشکل‌های تعاونی‌ها است.

بهبود فضای کسب و کار در مازندران با رویکرد حمایتی دولت چهاردهم

افزایش فرصت‌های شغلی در مازندران

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران گفت: از ابتدای راه‌اندازی سامانه جستجوی شغل در مازندران تاکنون، تعداد کل کارجویان ثبت‌نام شده به ۲۷ هزار و ۷۷۱ نفر رسیده است.

علی باقری با تشریح آخرین آمار و عملکرد سامانه جستجوی شغل این استان از ابتدای سال ۱۴۰۲، بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی سامانه جستجوی شغل در مازندران تاکنون، تعداد کل کارجویان ثبت‌نام شده به ۲۷ هزار و ۷۷۱ نفر رسیده است که از این تعداد، ۱۶ هزار و ۴۶۴ نفر را زنان و ۱۱ هزار و ۳۰۷ نفر را مردان تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: بر اساس سطح مهارت ثبت‌نام شدگان، ۱۹ هزار و ۶۱۸ نفر فاقد مهارت و ۸ هزار و ۱۰۹ نفر دارای مهارت‌های تخصصی در رشته‌های مختلف هستند.

این مقام مسوول افزود: در زمینه اشتغال نیز تاکنون هشت هزار و ۹ نفر از کارجویان معرفی شده به سامانه موفق به یافتن شغل شدند که از این تعداد، چهار هزار و ۲۵۷ نفر را بانوان و ۳ هزار و ۷۵۲ نفر را آقایان تشکیل می‌دهند.

باقری تصریح کرد: تعداد کارفرمایان ثبت‌نام شده در سامانه جستجوی شغل استان به سه هزار و ۴۷۴ نفر رسید که ظرفیت‌های شغلی اعلام شده توسط این کارفرمایان در مجموع ۲۰ هزار و ۵۵۴ فرصت شغلی را شامل می‌شود.

وی جزئیات ظرفیت‌های شغلی اعلام شده در این سامانه در بخش صنعت را پنج هزار و ۲۸۹ ظرفیت شغلی، بخش کشاورزی ۴۷۸ ظرفیت شغلی و بخش خدمات را ۱۴ هزار و ۷۸۲ ظرفیت شغلی اعلام کرد.

وی در ادامه به عملکرد سامانه جستجوی شغل در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: در سال جاری، تعداد ظرفیت‌های شغلی اعلام شده توسط کارفرمایان ۳ هزار و ۲۴ فرصت بوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون، تعداد معرفی شدگان به فرصت‌های شغلی در مازندران به یکهزار و ۵۰۶ نفر رسید که این امر بیانگر افزایش روند اشتغال و تعامل موثر میان کارجویان و کارفرمایان در استان است.

باقری تاکید کرد: سامانه جستجوی شغل به عنوان بستری مهم برای تسهیل فرآیند یافتن کار و معرفی نیروی کار متخصص به بازار کار استان عمل می‌کند و ما با همکاری بخش خصوصی و دولتی در تلاشیم با افزایش ظرفیت‌های شغلی و ارتقای مهارت‌های کارجویان، نرخ اشتغال را در استان بیش از پیش بهبود بخشیم.

این گزارش نشان می‌دهد که فعالیت‌های مربوط به سامانه جستجوی شغل مازندران در سال‌های اخیر گام‌های موثری در جهت ایجاد اشتغال پایدار و کاهش نرخ بیکاری برداشته است.

بهبود فضای کسب و کار در مازندران با رویکرد حمایتی دولت چهاردهم

رشد ۱۰۷ درصدی تحقق تعهد اشتغال مرکز مازندران

فرماندار مرکز مازندران از ثبت هفت هزار و ۳۵۲ فرصت شغلی جدید در سامانه رصد و افزایش ۱۰۷.۵ درصدی تعهد اشتغال در ساری خبر داد و گفت که بی شک از تمام ظرفیت‌ها و امکانات در راستای ایجاد اشتغال پایدار استفاده خواهد شد.

محمدعلی نوبخت در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایرنا از کسب رتبه نخست ساری در ثبت اشتغال در سامانه رصد استان خبرداد و اظهار داشـت: مرکز مازندران در مقایسه با دیگر شهرستان‌های استان، رتبه نخست اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی در سامانه رصد را به خود اختصاص داده است.

وی بر لزوم نظام‌مند شدن رصد اشتغال در سامانه‌های ملی و استانی تاکید کرد و افزود: افزایش ۱۰۷.۵ درصدی تعهد اشتغال مرکز مازندران در حالی محقق شد که میزان سهمیه در نظر گرفته شده برای ایجاد اشتغال ۶ هزار و ۸۴۲ شغل بود و محقق شدن این امر بیانگر تلاش مستمر، هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و همراهی بخش خصوصی بوده است.

وی خاطرنشان کرد: ساری نه تنها در حوزه اشتغال عمومی، بلکه در اشتغال دانش‌آموختگان دانشگاهی نیز حائز رتبه نخست در سامانه ملی رشد اشتغال شده است و این دستاورد بیانگر جهشی قابل توجه در پیوند میان علم و عمل، دانشگاه و بازار کار و ظرفیت‌سازی هوشمند برای فارغ‌التحصیلان نخبه و توانمند است.

فرماندار ساری در ادامه با اشاره به راهبرد دولت چهاردهم برای تمرکز بر تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌زایی پایدار، با بیان اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری، نیازمند رویکردی تحولی، خلاقانه و مردم‌پایه در حوزه اقتصاد هستیم، تصریح کرد: کارگروه اشتغال، قلب تپنده برنامه‌های توسعه‌ای شهرستان است و باید به جایگاه واقعی خود در مدیریت منابع، هدایت سرمایه‌گذاری‌ها و تسهیل فضای کسب و کار بازگردد.

نوبخت اظهار کرد: در سالجاری نیز دستیابی به شاخص‌های بالاتر از سطح استان و حتی ملی دور از دسترس نیست، به شرط آنکه با انسجام، شفافیت و بهره‌گیری از ظرفیت‌های بومی حرکت کنیم.

از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخش‌های مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.

تعداد اعضای تعاونی‌های فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکت‌ها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونی‌های فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل می‌دهند.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحد‌های تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.

صنعت همواره در مازندران از جایگاه ویژه‌ای برخوردار بوده و با اشتغالزایی مستقیم برای ۸۰ هزار نفر، ۱۵ درصد از تولید ناخالص استان را به خود اختصاص داده است. از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلولزی، ۵۳۰ واحد در بخش کانی غیرفلزی و ۳۶۷ واحد صنعتی نیز در بخش تولید محصولات غذایی مشغول فعالیت هستند.

بیشترین سهم واحد‌های صنعتی استان نیز متعلق به شهرستان آمل با حدود ۴۰۰ واحد صنعتی فعال است در کنار آن ۲۶ درصد صنایع فعال استان نیز در شهرستان‌های ساری، بابل و سوادکوه مستقر هستند. مازندران در حوزه اشتغال واحد‌های صنعتی با استقرار چهار درصد واحد‌های صنعتی کشور در این استان یازدهمین استان کشور است و ۳.۸ درصد اشتغال صنعتی را در اختیار دارد.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحد‌های تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.

طبق آمار‌های رسمی در استان مازندران ۲ هزار و ۶۰۰ واحد تولیدی و صنعتی وجود دارد. سهم صنعت از مجموع اشتغال‌های موجود در مازندران ۳۰ درصد است.

ارسال نظرات