تازه ها
آیتالله سید ابراهیم رئیسی در پایان برنامههایش به مازندران اظهار داشت: در بازدیدهای قبلی از برخی کارخانههای مازندران در کمال تاسف شاهد آن بودیم که بسیاری از واحدهای تولیدی به دلایلی که اینجا مجال بیان آنها نیست، تا مرز تعطیلی و بعضا تعطیلی کامل پیش رفته بودند.
به گزارش تسنیم، رئیس جمهور با اشاره به گلایههای مطرح شده از سوی کارگران دلسوز این واحد تولیدی نسبت به بیتوجهی به تولید داخلی و واردات بیرویه در بازدید قبلی خود افزود: در بازدیدی که از نمایشگاه برپا شده از غرفههای برخی واحدهای احیا شده داشتیم، تاریخ تعطیلی آنها سالهای دهه 90 و احیای آنها سالهای 1401 و 1402 عنوان شده بود.
رئیسی همچنین با اشاره به گفتوگوی خود با مسئولان برخی از این غرفهها و تشریح برنامهها و اهداف آنها برای افزایش تولید و تعداد کارگران خود اظهار داشت: بنا به گفته مسئولان برخی از این واحدها تولیدات آنها استانداردسازی و تجاریسازی شده و صادرات را نیز آغاز کردهاند که اینها مایه خرسندی است.
رئیس جمهور با اشاره به زمینههای متنوع مصرف کاغذ و قدردانی از تلاشهای صورت گرفته از سوی همه دستاندرکاران احیای این واحدها تصریح کرد: شما کارگران و مدیران عزیز به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی سربازان و افسران میدان اقتصاد هستید که با کار و تلاش و فعالیت در حال ناامید کردن دشمنان و امیدوار کردن دوستان و دوستداران انقلاب هستید.
رئیسی اضافه کرد: امروز شما کارگران و مدیران عزیز واحدهای تولیدی در سنگر تولید برای استقلال اقتصادی و تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش میکنید تا با افزایش و رونق تولید اقتصاد را قوی کرده و اجازه ندهید تکانهها اقتصاد کشور را تکان دهد و آنچه امروز برای آن جشن گرفتهایم مصداق همین تلاشها و مجاهدتها است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی تاکید دارند، راهحل اصلی رشد اقتصاد کشور رونق تولید است و شما تلاشگران این عرصه هستید. روزگاری پدران، برادران و بعضی از خود شما در سنگر دفاع از خاک میهن مجاهدت و ایثار کردید و امروز در سنگر روشن نگه داشتن چراغ تولید و رشد اقتصاد برای ناامید کردن دشمن مجاهدت میکنید.
رئیسی با قدردانی از حمایتها و تلاشهای وزیر صنعت، معدن و تجارت و نیز رئیس و مسئولان ستاد احیای واحدهای تولیدی راکد و اظهارامیدواری نسبت به اینکه گامهای بعدی در مسیر احیای واحدهای تولیدی و رونق بیشتر یافتن واحدهای احیا شده محکم و استوار برداشته شود، گفت: امیدوارم با تلاشهای صورت گرفته و میدان دادن بیشتر به بخشهای خصوصی و تعاونی بتوانیم در راستای تحقق جهش تولید کارنامه قابل قبول و قابل ارائهای خدمت مقام معظم رهبری داشته باشیم.
رئیس جمهور با اشاره به ظرفیتهای متنوع و متعدد استانهای شمالی از جمله مازندران و با بیان اینکه احیای هر واحد تولیدی مثل کارخانه چوب و کاغذ مازندران در کنار احیای فرصتهای شغلی مستقیم، چند برابر فرصت شغلی غیرمستقیم نیز ایجاد میکند، اظهار داشت: امیدوارم در سفر و دیدار بعدی ما از مازندران شاهد رونق بیشتر تولید و صنعت در کنار کشاورزی استان باشیم.
دستور ویژه رییس جمهور برای خودکفایی برنج/ احیای تالاب میانکاله
نشست پیگیری موضوعهای ویژه استان مازندران از جمله «رفع موانع افزایش تولید و حرکت به سمت خودکفایی برنج»، «مولدسازی پلاژهای دولتی»، «توسعه زیرساختهای بنادر استان»، «کالاهای رسوبی در گمرکات» و «مسائل تالاب میانکاله» با حضور رئیس جمهور در محل استانداری برگزار شد.
در این نشست ابتدا موضوع تقویت و حمایت از برنجکاران مازندرانی و رفع موانع افزایش تولید و حرکت به سمت خودکفایی در تولید برنج مورد بحث و بررسی قرار گرفت و وزیر جهاد کشاورزی در گزارشی از میزان تولید برنج و میزان نیاز سالانه برنج کشور، از تدوین طرحی جامع برای خودکفایی در تولید برنج خبر داد.
وزیر جهاد کشاورزی در گزارش خود تامیننشدن اعتبار لازم برای تسطیح و زهکشی شالیزارها، سیاستگذاری نادرست واردات برنج در سالهای گذشته، نیاز به تأمین به موقع نهادهها و به روزرسانی ابزارآلات و تجهیزات در فرآوری برنج را از جمله موانع پیشروی خودکفایی تولید این محصول راهبردی در کشور برشمرد.
حجت الاسلام ابراهیم رئیسی در این نشست پس از شنیدن دیدگاهها و پیشنهادهای حاضران در نشست به وزیر جهاد کشاورزی دستور داد، با محاسبه دقیق و به روزرسانی آمار میزان نیاز کشور به برنج، میزان تولید این محصول در کشور و میزان مورد نیاز برای واردات، زمینه لازم برای اعمال محدودیت هوشمند در واردات برنج را فراهم کند.
همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه از سوی رئیس جمهور مکلف شدند روشهای تأمین مالی برای تقویت زیرساختهای مورد نیاز برنجکاران و اجرای طرح جامع وزارت جهاد کشاورزی را از منابع داخلی و خارجی بررسی و برای جمعبندی و تصویب به دولت ارائه کنند.
مولدسازی پلاژهای دولتی
مولدسازی اموال مازاد دستگاهها به ویژه پلاژهای دولتی در استان مازندران به منظور تأمین مالی طرحهای زیرساختی استان دومین دستور جلسه پیگیری موضوعات ویژه مازندران بود.
بنا بر گزارش معاون اجرایی رئیسجمهور، این استان باوجود قرار گرفتن در زمره داراترین استانهای کشور به لحاظ ارزش زمین، عملکرد قابل قبولی در بخش مولدسازی نداشته، در حالی که با واگذاری بخش کوچکی از اموال مازاد استان، نیاز مالی بخش قابل توجهی از طرحهای نیمه تمام مرتفع خواهد شد.
حجت الاسلام رئیسی با توجه به گزارشها و مباحث مطرح شده در این زمینه به وزارت امور اقتصادی و دارایی و معاونت اجرایی رئیس جمهور دستور داد با تشکیل کارگروهی در اسرع وقت نسبت به تعیین دقیق مصادیق مولدسازی در اموال دولتی و تدوین ضوابط متناسب با وضعیت و شرایط وزراتخانهها اقدام کنند تا پس از تصویب در دولت بلافاصله برای اجرا در دستور کار استانداری مازندران قرار گیرد.
تخصیص اعتبار برای آزادسازی زمین ۱۰۰ هکتاری بندر امیرآباد
در ادامه این جلسه مسائل بنادر نوشهر، امیرآباد و بندر صیادی کلیکا از جمله کمبود زیرساختهای انرژی و کمبود زیرساختهای مورد نیاز حمل و نقل در این بنادر مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با موافقت رئیس جمهور تأمین انرژی و زیرساخت لازم برای شرکتهای مستقر در بندر امیرآباد توسط وزارت نیرو، تسریع در راهاندازی اسکله رورو بندر امیرآباد توسط وزارت راه و شهرسازی، تقویت خطوط کشتیرانی کانتینربر، تأمین و تخصص اعتبار لازم برای آزادسازی زمین ۱۰۰ هکتاری بندر امیرآباد و لایروبی حوضچه آرامش بندر بابلسر و تکمیل تأسیسات دریایی و بندری آن مورد تصویب قرار گرفت.
رئیس جمهور همچنین با تاکید بر توجه ویژه نسبت به گمرکات و جلوگیری از رسوب کالاها به مسئولان مربوط دستور داد از ورود هرگونه کالایی به بنادر بدون ثبت سفارش جلوگیری و در صورت تکرار با مدیران خاطی برخورد کنند.
آیتالله رئیسی همچنین با تکیه بر گزارشهای مطرح شده درباره طرح احیای تالاب میانکاله به عنوان یکی از ظرفیتهای قابل توجه استان در حوزه گردشگری، ضمن گلایه شدید و بازخواست از وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به دلیل تعلل پنج ماهه در اجرای این طرح به رغم صدور مجوز از سوی سازمان محیط زیست دستور داد با تدوین طرح اقتصادی تالاب میانکاله برای جذب سرمایهگذاری، اجرای مصوبات طرح احیای این منطقه با جدیت پیگیری و دنبال شود.
ارسال نظرات