بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۵۴۷۱
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران
سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران با اشاره به نقش اثرگذار زنان در پویایی اقتصاد و توسعه پایدار از فعالیت ۹۰۰ هزار بانوی شاغل در استان تهران خبر داد.
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۰:۱۹

به گزارش بازارکار، به عنوان یکی از مهم‌ترین سرمایه‌های انسانی، می‌توانند نقش بالقوه‌ای را در فرآیند توسعه بخش‌های اقتصادی هر جامعه‌ای ایفا کنند. به اعتقاد کارشناسان اشتغال زنان و کسب درآمد توسط آن‌ها ضمن استقلال مالی، در تامین معاش و هزینه‌های زندگی خانواده موثر است.

طبق اعلام سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، ۹۰۰ هزار بانوی شاغل در استان تهران فعالیت دارند که به منظور حمایت از آنها، تسهیلات ویژه از قبیل اختصاص وام‌های کم بهره، تسریع در صدور مجوز‌ها و معافیت‌های مالیاتی و بیمه‌ای پیش‌بینی شده است.

امروز زنان به عنوان نیمی از جمعیت فعال کشور نقش مهمی در رشد و توسعه اقتصاد کشور دارند و به دلیل تحولات دهه‌های اخیر، اشتغال به مطالبه‌ای اقتصادی برای بخش اعظمی از زنان خصوصا زنان تحصیلکرده تبدیل شده است.

بنابر آموزه‌های دینی، مسئولیت اصلی بانوان مدیریت منزل و تربیت شایسته فرزندان است، اما گاهی ضرورت پیدا می‌کند که وارد اجتماع شوند و در فعالیت‌های اقتصادی حضور خود را به نمایش بگذارند. با این حال زنان نیز همچون مردان پس از یک دوره فعالیت اقتصادی و اجتماعی و حضور در عرصه اشتغال نیاز به بازنشسته شدن پیدا می‌کنند.

در همین راستا، بهزاد سام دلیری ـ سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران ـ از فعالیت ۹۰۰ هزار بانوی شاغل در استان تهران خبر داد و گفت: مشارکت اقتصادی زنان نه‌تن‌ها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه به بهبود شرایط اجتماعی و تقویت بنیان‌های خانواده‌ها می‌انجامد.

وی در راستای سیاست‌های حمایتی، از پیش‌بینی تسهیلات ویژه برای زنان کارآفرین خبر داد که شامل دسترسی به منابع مالی، وام‌های کم‌بهره، آموزش‌های فنی، تسریع در صدور مجوز‌ها و در قالب شرکت‌های تعاونی و معافیت‌های بیمه‌ای و مالیاتی است تا بانوان بتوانند از این طریق در کنار مردان کسب‌وکار خود را راه‌اندازی و فرصت‌های شغلی جدیدی ایجاد کنند.

به گفته سرپرست اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران، از مجموع ۲۷۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان تهران بیش از ۵۰ درصد معادل ۱۴۸ میلیارد تومان آن به اشتغال بانوان اختصاص یافته و به بانک‌های عامل معرفی شده است.

آمار زنان شاغل در استان تهران اعلام شد

زنان به طور عمده از تحصیلات عالی برخوردارند و این امر برنامه‌ریزان و سیاستگذاران را وادار می‌کند تا به تغییر سیاست‌ها روی آورده و شرایط را به گونه‌ای فراهم کنند که حضور زنان در عرصه‌های گوناگون بیشتر شود.

از مجموع ۲۷۶ میلیارد تومان تسهیلات مشاغل خانگی در استان تهران بیش از ۵۰ درصد به اشتغال بانوان اختصاص یافته و به بانک‌های عامل معرفی شده است.

در بحث افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، طی سال‌های اخیر بانوان نقش بسزایی داشته‌اند و یکی از عوامل موثر در توسعه مشاغل خانگی و افزایش مشارکت اقتصادی حضور زنان بوده است؛ چنانچه گزارش‌ها نشان می‌دهد زنان بیش از ۸۰ درصد تسهیلات پرداختی، صدور مجوز و ایجاد اشتغال در حوزه مشاغل خانگی را به خود اختصاص داده‌اند.

هم اکنون افزایش سطح تحصیلکردگی زنان به عنوان یک شاخصه و مولفه مهم در توسعه و پیشرفت کشور‌ها محسوب می‌شود، اما فقدان تناسب میان بازار کار و نظام آموزشی، کمبود شغل و مهیا نبودن امکانات لازم برای پرورش ایده‌های جدید موجب شده تا سهم زنان در بازار کار آنطور که باید جدی گرفته نشود و شرایط استفاده مناسب از ظرفیت بالقوه آن‌ها فراهم نشود.

با این حال وزارت کار در تلاش است تا بخشی از سیاست‌های بازار کار خود را به سمت بهره‌گیری از ظرفیت‌های زنان سوق دهد و از طریق توسعه مشاغل خانگی، ایجاد تعاونی‌های زنان و راه‌اندازی مشاغل خرد و کوچک مشارکت حداکثری زنان درفعالیت‌های نوآورانه و مولد را بهبود بخشد.

به گزارش ایسنا، در شرایط امروز زنان نیازمند مشارکت اقتصادی و اجتماعی هستند و کشور باید از نیرو‌های کار زن در جهت توسعه و پیشرفت بهره‌برداری کند. از نگاه کارشناسان، مشارکت اقتصادی زنان نه تنها به رشد اقتصادی کشور کمک می‌کند، بلکه به بهبود شرایط اجتماعی و تقویت بنیان‌های خانواده‌ها می‌انجامد. بدون حضور زنان در فعالیت‌های اقتصادی تولید شکل نمی‌گیرد و اهداف رشد و توسعه اقتصاد محقق نمی‌شود.

ارسال نظرات