تازه ها
سیدمحسن صادقی در نشست هماندیشی با رسانههای استان زنجان با بیان اینکه انتظار داریم رسانهها صدای مشکلاتی باشند که جنبه عمومی دارد، اظهار کرد: رسانه میتواند به ما در رابطه با بخشی از اتفاقات زیرپوستی جامعه که مشاهده میکند و ما به آن دقت نکرده یا ندیدهایم، کمک کند.
وی تصریح کرد: رسانه قطعا رکن توسعه است. در حال حاضر توسعه استان با منظومهای از مشکلات و موانع روبرو است که رسانه میتواند در این زمینهها به مسئولان کمک کند؛ در نظام مسائل و موضوعات راهبردی که در ابعاد مختلف توسعه فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اجتماعی با آن مواجه هستیم، رسانه میتواند به حوزه حکمرانی کشور و استان کمک کند.
نماینده عالی دولت در استان، پیشنهاد تشکیل شورای گفتوگوی دولت و رسانه را خوب ارزیابی کرد و گفت: میتوان چنین جلساتی را برگزار و در آن مسائل را مسئلهمحور بررسی کرد. در حال حاضر یکی از شاخصهای ارزیابی عملکرد مدیران در دستگاههای مختلف رضایتمندی اجتماعی از کارکرد هر دستگاه است که بخشی از این ارزیابی علمی بوده و بخش دیگر را رسانهها میتوانند بیان کنند که دستگاههای دولتی و عمدتا در حوزه خدمات عمومی به چه میزان به وظایف خود در راستای رضایتمندی مردم عمل میکنند؟
صادقی با تأکید بر اینکه مرجعیت رسانه و ارتقاء سواد رسانهای که شاخص توسعه است، نیازمند وجود رسانه حرفهای است، افزود: رسانه حرفهای متشکل از خبرنگاران و کارکنان حرفهای است و تأکید ما بر توانمندسازی این قشر است تا به سطح قابل قبولی برسند و در این راستا میتوان از اساتید حرفهای که وجود دارد، برای دورههای ارتقا توانمندی بهره برد.
وی به موضوع مسئولیت اجتماعی صنایع و واحدهای تولیدی در استان نیز اشاره کرد و یادآور شد: با بررسیهای بهعمل آمده از گردش مالی صنایع استان مشاهده میشود که بخشی از این روند در استان انجام نمیشود و انتظاری که وجود دارد اجرای تکالیف قانونی در این بخش است و قطعا در استان این موارد پیگیری خواهد شد تا بخش اقتصادی به مسئولیت اجتماعی خود عمل کند؛ چرا که این مورد یکی از حوزههایی است که میتوانیم با تکیه بر آن به توانمندسازی جامعه کمک کنیم و گامهایی را در این رابطه برداریم.
استاندار زنجان با اشاره به ضرورت توجه به نوآوری خبری، گفت: در ارزیابی رسانه، به سرعت، دقت، صحت، باورپذیری و عمق خبر توجه میشود و اگر خبری مشکلی را بیان میکند، چگونگی حل کردن آن نیز باید بیان شود و این امر نیازمند کار تخصصی و همچنین نوآوری خبری است.
وی با اشاره به اینکه جامعه در حوزه باورپذیری از نهادها و دستگاههای رسمی، مقداری دچار مشکل شده است، ادامه داد: حجم تولید محتوایی که خارج از اقلیم و جغرافیای ملی ما وارد حوزه نرم افکار، باورها، ارزشها و نگرشها میشود فوقالعاده بالا است و نزدیک به ۸۰ درصد از جامعه از فضای مجازی ارتزاق فکری میشود. دهها شبکه فارسیزبان بهصورت حرفهای مطالب را به نسل جدید القاء میکنند و چنین بیان میکنند که نظام جمهوری اسلامی بیآینده است و چشماندازی برای آن متصور نیست. همچنین بدینگونه بیان میکنند که نظام در 4 دهه گذشته هیچ حاصل و موفقیتی نداشته است.
صادقی تصریح کرد: در این شرایط رسالت جامعه رسانهای این است که با همان تکنیکها به جامعه عنوان کند که موارد بیان شده همه در راستای القای این باور غلط است؛ چرا که کارهای بزرگی در طول بیش از 40 سال گذشته در کشور انجام شده است؛ در حالیکه این روزها شاهد هستیم عدهای اصرار دارند که ایران را با سوریه شبیهسازی کنند؛ ولی این مطالب را بهصورت باورمند به نسل جدید القا میکنند. در این وضعیت وظیفه رسانه این است که با همین ابزار به نسل کنونی بگوید که اینگونه نیست و ایران سوریه نیست.
وی با اشاره به اینکه انتظار از رسانه حرفهای، این است که به ویژگی مخاطب در تولید محتوا توجه کند، تصریح کرد: در حال حاضر نسل جدید رغبت چندانی برای مطالعه محتوای چند صفحهای ندارد و همه به دنبال مطالب کوتاه هستند و اگر رسانه وارد این حوزه شود قطعا بیشترین تاثیر را در مخاطب خواهد داشت.
نماینده عالی دولت در استان زنجان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه با مجموعهای از چالشها و مسائل در استان روبرو هستیم، گفت: موضوع ناترازی در انرژی یکی از مواردی است که رسانه میتواند در این شرایط تأثیرگذار وارد شده و با تبیین موارد و دلایل این مسئله، آگاهی لازم را به جامعه ارائه دهد.
وی با تاکید بر اینکه رسانه در ایجاد امید به آینده نیز میتواند ایفای نقش کند، افزود: رسانه در روایتگری از حوادث رخ داده، میتواند به جامعه کمک کند. دولت چهاردهم نمیخواهد که رسانه مدح دولت را بگوید. رسانه به دنبال بیان نقصها باشد و البته تخریب نکند؛ بلکه خلأها و کاستیها عنوان و راهحل ارائه شود و ما نیز به رسانه بها خواهیم داد. متأسفانه گردش خبری مناسب وجود ندارد و یا در برخی مواقع اخلاق حرفهای رعایت نمیشود. اخلاق حرفهای این است که امانتدار بوده و روایتگری درست با تبیین مناسب و راهحل ارائه شود.
به گزارش روابط عمومی استانداری زنجان، صادقی با تأکید بر ایجاد اطلاعات خبری درست در استان و ایجاد عدالت در دسترسی همه رسانهها به اخبار در کمترین زمان، گفت: یکی از مواردی که به آن تاکید داریم تحلیل خبری است. البته ما نیز در استان به دنبال ایجاد امنیت خبری برای رسانهها هستیم ولی انتظار رفتار حرفهای نیز داریم. رسانهها انتظارات خود را باید بیان کنند. مشکل این است که با هم مرتبط و وصل نیستیم که دلیل آن بخشی تاریخی و بخشی نیز به این دلیل است که همه شئونات، سیاسی شده که این امر آفت توسعه است. همدیگر را بر نمیتابیم در حالی که هر حرف خوبی، خوب است و باید بیان شود.
وی ادامه داد: دولت وفاق فرصتی تاریخی بوده و این بستر را فراهم کرده است تا به جای دعوا در حوزه مشترکات همسو برای رفع مشکلات گام برداریم. نسل جدید به شدت نیازمند محتوای امیدبخش بوده و این امر قطعا شدنی است. رویکرد ما رفع مسئله است و قطعا هر پدیدهای راهحل دارد ولی در این بین نیاز به افزایش خودباوری داریم.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات