
تازه ها
به گزارش خبرنگار بازار کار، بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی، روز یکشنبه، ۲۴ فروردین ماه در نشست با اصحاب رسانه، با بیان اینکه ایجاد فضای همدلی و هم افزایی در استان راهبرد ماست، تاکید کرد: من وضعیت استان را امنیتی نمیدانم و به شدت مخالف امنیتی شدن مسایل سیاسی و اجتماعی هستم.
وی با بیان اینکه باید به ارتقای سرمایه اجتماعی توجه بیشتری داشته باشیم، گفت: ما نمایندگان دولت باید مسائل را به نحوی پیش ببریم که سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی به نظام و دولت افزایش پیدا کند.
سرمست با بیان اینکه هر روز وعدههای خودم را مرور میکنم، افزود: در ۸ مهرماه از دولت رای اعتماد کسب کردم و صحبتهایی را که در معارفه انجام دادم و هر روز مرور میکنم که بتوانم به آنها جامه عمل بپوشانم.
استاندار آذربایجانشرقی با بیان اینکه وجود حوزههای مختلف و معاونتها در استانداری نشان میدهد که به لحاظ کارکردی استاندار باید سیاستها را پیاده کند، افزود: قوای سهگانه در استان باید در فضای هماهنگی و همدلی سیاستهای دولت را اجرایی کنند.
وی ادامه داد: اگر از من بپرسید که مهمترین وظیفه نماینده عالی دولت در استان چیست، میگویم ایجاد هماهنگی و هم افزایی در استان برای نیل به توسعه است. معتقدم سیاست، عرصه هنر نجنگیدن و رسیدن به اهداف بدون جنگ و منازعه است.
سرمست ادامه داد: در حوزه امنیت اقتصادی و سرمایهگذاری میثاقنامهای در استان تدوین کردیم تا همه مسئولان در این زمینه تعامل و هم افزایی کنند. مسائل سیاست خارجی فرصتهای زیادی برای آذربایجان شرقی دارد و در این زمینه هم تلاش کردیم که فرصتهای توسعه ایجاد کنیم. با مجمع نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی هم ارتباط ما همواره تعاملی بوده است و بدون لحاظ مسایل جناحی و سیاسی تلاش کردهایم برای پیگیری مسائل توسعه استان تلاش کنیم.
استاندار آذربایجانشرقی ادامه داد: با نهادهای مدنی، شوراها و سازمانهای مردم نهاد تلاش کردهایم همکاری آنها را جلب کنیم تا در سیاستهای دولت در زمینه توسعه استان را اجرایی کنیم. برای اولین بار با انجمنهای خیریه استان نشست مشترک داشتیم، اگر تبریز امروز شهر بدون گداست، کار دولت نیست بلکه به برکت تلاشهای خیران و مردم عزیز آذربایجان است.
وی با تاکید بر نقش رسانهها در ایجاد فضای توسعه و همدلی در استان، گفت: امروز در عصر ارتباطات نقش رسانهها و خبرنگاران در توسعه استان بیشتر میشود. نقش شما خبرنگاران در این زمینه پررنگتر میتوانست باشد و در آینده باید با تعامل استانداری و مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی بیشتر بشود.
سرمست تأکید کرد: من بنای کار دارم و بنای کار پوپولیستی و ظاهری ندارم، چرا که اینجا خانه ماست و باید تا آخر عمرم پاسخگوی عملکرد خودم در دوران مسئولیت باشم. سیاست کلی ما ایجاد فضای همدلی و وفاق در استان است. دولت وفاق ملی فرصت تاریخی برای ماست و باید عقبماندگیهای تاریخی استان در زیرساختهای توسعه جبران شود. انباشت مطالبات مردم استان زیاد است و انتظار از دولت و مدیریت استان زیاد است و این هم کار را برای ما راحت و هم سخت میکند. مردم نباید احساس ناکامی و سرخوردگی به علت برآورده نشدن انتظارات خود داشته باشند.
استاندار آذربایجان شرقی در مورد مسائل سیاسی و اجتماعی استان هم گفت: مسائل اجتماعی در نظر ما بر مسائل سیاسی و امنیتی ارجحیت دارد و اگر در حوزههای مختلف روابط مان را با گروههای مردمی تقویت کنیم، مشکلات با کمک مردم حل میشود. در بحث سرمایه اجتماعی دچار مشکل هستیم و باید سرمایه اجتماعی دولت و نظام را تقویت کنیم و اعتماد عمومی را به نظام، دولت و مدیریت استان جلب کنیم.
وی در رابطه با بحثهای فرهنگی هم گفت: ما در زمینه فرهنگی یک خط میانه را دنبال میکنیم که با وفاق و انسجام به کثرت فرهنگی در کنار حفظ انسجام ملی احترام گذاشته شود. ما به دنبال احیای بنیاد زبان، فرهنگ و ادب آذربایجان هستیم و امسال به دنبال برگزاری کنگره جهانی بزرگداشت استاد شهریار هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی تأکید کرد: فرهنگ آذربایجان به فرهنگ و هنر ایران غنا میبخشد و قرار است در این زمینه هنر و موسیقی آذربایجان را تقویت کنیم. آذربایجان همواره در طول تاریخ برای ایران تلاش کرده است و در تاریخ معاصر از انقلاب مشروطیت تا انقلاب اسلامی و انتخابات اخیر ریاست جمهوری میبینیم که آذربایجان عزیز چقدر برای ایران تلاش و جانفشانی کرده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تأکید کرد: تولید و سرمایهگذاری برای ما مهم و در اولویت است، سهشنبهها و جمعهها به طور ویژه به دنبال حل مشکلات بخش صنعت آذربایجان شرقی هستم. من یکشنبهها و دوشنبهها در دفتر تهران مسائل توسعه استان را پیگیری میکنم و با وزرای مختلف در دفتر تهران برای حل مسائل استان جلسات هفتگی داریم و در جهت رشد و توسعه استان دستورات لازم را اخذ میکنیم.
سرمست ادامه داد: در حوزه عمرانی معتقدم آذربایجانشرقی در حوزه زیرساخت بسیار فقیر است و نسبت طول آزادراههای استان به کشور به نسبت جایگاه بزرگ استان کم است. آذربایجان را با جای دیگری نمیشود مقایسه کرد و آذربایجان شرقی را باید با تاریخ و ظرفیت های فعلی خودش مقایسه کرد.
استاندار آذربایجانشرقی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل آب تبریز اشاره کرد و افزود: بحث انتقال آب ارس به تبریز از مهمترین پروژههای ماست و اگر امروز برای تحقق این پروژه مهم تلاش نکنیم، در آینده با مشکل جدی آب مواجه خواهیم شد.
وی در مورد تامین انرژی استان هم گفت: بحث ناترازی انرژی در استان بسیار جدی است و به لحاظ اینکه به سبب موقعیت جغرافیایی در انتهای خطوط انتقال انرژی هستیم، مشکل جدیتر است. در این زمینه بحث توسعه نیروگاه تبریز و ساخت نیروگاه جدید تبریز جزو مهمترین پروژههای در دست پیگیری ماست.
سرمست به بحران خشک شدن دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: بحث احیای دریاچه ارومیه جزو اولویتهای ماست، هر تصمیمی که ستاد احیای دریاچه ارومیه بگیرد، ما با همه توان آن را اجرا خواهیم کرد.
وی گفت: ظرفیتی که در معدن مس سونگون و معادن ناشناخته استان وجود دارد وصف نشدنی است و در این زمینه نیز تدابیری اندیشیده شده که نتایج آن اطلاعرسانی خواهد شد.
استاندار آذربایجانشرقی گفت: موضوع خودروهای ارس پلاک در سایه تعامل استان حل شده و در سایر استانها نیز به تبعیت از ما انجام میشود، تمام تلاش ما این بود که این اقدام بدون هیاهو در سایه تعامل با شورای تأمین انجام شود، این کار به لحاظ توسعه منطقه آزاد ارس و برخورداری مردم از این مزیت اقدام خوبی است. در خصوص ناوگان شهری نیز با همکاری شهرداری تبریز اقداماتی انجام خواهد شد که در جهت کاهش تصادفات و آلودگی ناشی از خودروهای فرسوده کمک میکند.
وی ادامه داد: یکی از دلایلی که با وجود معاونت امنیتی انتظامی در استان موافق بودم مربوط به مسائل مرزی است، استان ما باتوجه به اینکه مرزی بوده و با چند کشور ارتباط دارد بنابراین باید جایگاه این معاونت در استان حفظ میشد و هم اینکه از اعتبارات مرزی برخوردار شده و جنبه پرستیژی نیز دارد.
سرمست با بیان اینکه در انتصاب فرمانداران از جامعه بانوان تا این لحظه شرمنده هستیم، گفت: در اداره کلها معاونین و بخشدار از بانوان انتخاب شده است و در ادامه نیز انتصابات زن در پست فرماندار انجام خواهد شد و نفراتی که برگزیده میشوند طبق برخی شاخصها انتخاب میشوند.
استاندار آذربایجان شرقی ادامه داد: یکسری واحدهای اقتصادی بزرگ استان دچار فرسودگی بوده و متناسب با آن، این واحدها در ادوار مختلف تبدیل به حیاطخلوت نیروهای سیاسی شدهاند که نه تنها در استان ما بلکه در بیشتر استانها نیز مطرح است. ماشینسازی تبریز، در وضعیتی است که علاوه بر موضوع فنی بحث مدیریتی هم دارد، این کارخانه، برند صنعت استان است و راضی نیستم اتفاقات گذشته در خصوص این کارخانه دوباره تکرار شود و سعی میکنیم آن را احیا کرده و هویت آن را از حالت سیاسی درآورده و به حالت تخصصی تبدیل کنیم.
وی با بیان اینکه پیوند بین دانشگاه و صنعت در استان به درستی انجام نشده است، خاطرنشان کرد: از آقای پزشکیان درخواست کردهایم شهرک صنعتی بعثت به عنوان منطقه ویژه اقتصادی فناوریهای نوین با ظرفیتهای موجود احداث شود.
ارسال نظرات