ایام سوگواری محرم برعزاداران و دل باختگان مکتب حسینی تسلیت باد

      

22 بهمن سالروز شکوهمند انقلاب اسلامی گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۸۱۶۱۴
رئیس کمیسیون فرش صنایع دستی و گردشگری، فرش را صنعت اول تبریز دانست.
چهارشنبه ۱۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۶

به گزارش بازارکار، احد عظیم زاده با اشاره به اهمیت این صنعت، گفت: جای خالی کمیسیون فرش در اتاق تبریز کاملا مشهود بود، اما اکنون با آغاز به کار این کمیسیون، فرصت برای طرح چالش‌های فعالان حوزه فرش مهیا شده است.

عظیم‌زاده افزود: بنده به دلیل سالها فعالیت در زمینه فرش، با تمام دغدغه‌های این بخش آشنا هستم و تلاش خواهم کرد با همراهی اعضای کمیسیون تا حد توان موانع را برطرف کرده و نهال صنعت فرش استان را پربارتر کنیم، چرا که وظیفه ما حمایت از واحدهای کوچک و متوسط است.

وی از تمام فعالان حوزه فرش از بافنده، طراح، رنگرز و…. خواست تا متناسب با سلایق روز دنیا حرکت کرده، از رنگ‌های روشن استفاده و از طرح های شلوغ و رنگی خودداری کنند، چرا که مشتریان داخلی و خارجی، امروز دیگر طرح های قدیمی و شلوغ را نمی پسندند.

عظیم‌زاده یکی از چالش های اساسی این حوزه را استفاده از مواد اولیه نامرغوب در برخی از فرش‌های دستباف عنوان کرد و گفت: کیفیت فرش دستباف تبریز نسبت به گذشته تضعیف شده است و اگر همین منوال ادامه‌ یابد، ما بازارهای فروش خود را از دست خواهیم داد.

"مجید عباسی"؛ دبیر کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز در این جلسه، هدف از تشکیل این کمیسیون را شناسایی دغدغه‌های فعالان این حوزه و به دنبال آن، ارائه راهکار برای رفع مشکلات با تعامل و همیاری اعضای کمیسیون دانست.

در ادامه این نشست فعالان حوزه فرش استان به بیان چالش‌های این حوزه از قبیل لزوم دسترسی به مواد اولیه باکیفیت از یکسو و هزینه بالای آن پرداختند.

لازم به ذکر است؛ کاهش میزان صادرات فرش تبریز نسبت به قبل یکی دیگر از موارد مطرح شده در این جلسه بود. در این زمینه اعضا و رئیس کمیسیون، خواستار اعمال مشوق‌های صادراتی از سوی دولت، حمایت از حضور فعالان این حوزه در نمایشگاه‌های خارجی، تسهیل فرایندها، ‌رفع موانع صادراتی و حذف پيمان سپاری شدند.

مشکلات مربوط به بیمه فعالان حوزه فرش از دیگر موارد مطرح شده در این نشست بود.

حذف تعهد ارزی و اخذ مالیات از فعالان صنعت فرش و صنایع دستی

 رئیس کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری اتاق بازرگانی تبریز، خواستار حذف تعهد ارزی و اخذ مالیات از فعالان صنعت فرش و صنایع دستی شد.

به گزارش بازارکار، احد عظیم‌زاده در دومین جلسه کمیسیون فرش، صنایع دستی و گردشگری که با حضور محمدحسین فرهنگی؛ نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی و جمعی از دانشگاهیان و فعالان حوزه فرش، صنایع دستی و گردشگری در اتاق تبریز برگزار شد، تاکید کرد: فرش تبریز به عنوان شناسنامه این شهر شناخته می‌شود و منبع درآمد بسیاری از خانوارها در استان است، بنابراین دولت باید توجه ویژه‌ای به  این بخش داشته باشد.

وی با بیان اینکه فعالان حوزه صنایع دستی، در این شرایط اقتصادی درآمد چندانی ندارند، گفت: بر اساس قانون این قشر از پرداخت مالیات معاف هستند، اما برخی از مؤدیان مالیاتی برای آنها مالیات وضع می‌کنند.

عظیم‌زاده در ادامه خواستار تصویب طرحی در مجلس شد که بر اساس آن تجاری که هیچ‌گونه ارز نیمایی دریافت نکرده‌اند، از تعهد ارزی معاف شوند.

تعهد ارزی از دغدغه‌های اصلی صنایع است

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر نیز در این نشست گفت: مساله تعهد ارزی، مشکل بیشتر صنایع است. زمانی که صادرکننده‌ای هنگام صادرات، ارز نیمایی دریافت نکرده است، قطعا نباید ملزم به تعهد ارزی باشد. تلاش ما نیز در مجلس بررسی این مساله است تا به این نحو فشار کمتری به فعالان حوزه صنعت وارد شود.

محمد حسین فرهنگی با اشاره به چالش‌های فعالان صنعت فرش گفت: طی سال‌های گذشته ما در مجلس سعی کرده‌ایم تا دغدغه بیمه ای این قشر را تا حدودی کاهش دهیم که از آن جمله می‌توان به عدم قطع بیمه به دلیل تاخیر در پرداخت اشاره کرد.

 همچنین با توجه به‌ محدودیت بیمه قالیبافان، تلاش کردیم تا با استفاده از سهمیه بیمه‌ای سایر استان‌ها، بخشی از افراد فاقد بیمه را تحت پوشش قرار دهیم.

در ادامه این نشست بر ضرورت تسهیل دسترسی به مواد اولیه باکیفیت و مرغوب با هزینه کمتر، ایجاد ساز و کار قانونی برای جلوگیری از سوء استفاده افراد متقلب (جعل شناسنامه)، محصولات صنایع دستی و‌ فرش دستباف تبریز، تعیین تکلیف با مؤدیان مالیاتی و حمایت دولت برای حضور فعالان این حوزه در بازارهای جهانی تاکید شد.

ارسال نظرات