تازه ها
رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنی، حرفهای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: مرکز نوآوری و کارآفرینی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان باهدف ترویج روحیه کار و فرهنگ کارآفرینی در سال مهار تورم و رشد تولید در میان دانشآموزان نسبت به راهاندازی بازارچه فروش محصولات هنرجویان اقدام نموده است.
به گزارش اداره اطلاعرسانی و روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان، پیمان شاهپوری، رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنی، حرفهای و کاردانش این اداره کل در گفتگو با روابط عمومی و در خصوص راهاندازی بازارچه کسبوکار دانشآموزی اظهار داشت: مرکز نوآوری و کارآفرینی اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان باهدف ترویج روحیه کار و فرهنگ کارآفرینی در سال مهار تورم و رشد تولید در میان دانشآموزان نسبت به راهاندازی بازارچه فروش محصولات هنرجویان اقدام نموده است.
وی ادامه داد: این بازارچه که با همراهی و نظارت مدیران هنرستانهای استان تشکیل شده درصدد است تا زمینه خودباوری و نشاط علمی را از طریق ارائه محصولات و خدمات هنرجویان به سایر واحدهای آموزشی فراهم آورد.
شاهپوری ابراز داشت: ازآنجاییکه آموزش و تولید در هنرستانها در واقع دو رکن تفکیکناپذیر از یکدیگر هستند. در درجه اول آموزش، به جهت آمادهسازی یادگیرندگان امری ضروری تلقی میشود و در درجه دوم تولید که در واقع هم آزمون مفاهیم کاربردی هنرجویان را درون خود دارد و میتواند گام مهمی در خصوص انطباق محصولات یا خدمات هنرستان با بازار کار را فراهم کند.
رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنی، حرفهای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: برای افزایش انگیزه و ایجاد روحیه کار و کارآفرینی در هنرجویان این دو رکن باید ترکیب شوند تا با در اختیار گرفتن سهمی هر چند کوچک از بازار، هنرجو به تواناییهای خود ایمان بیاورد و به دنبال رفع مشکلات و انجام فعالیت و کسب درآمد برای خودش باشد و با تفکر کارآفرینی و ایجاد روشهای خلاقانه در تولید یا ارائه خدمات وارد بازار کار شود.
وی گفت: در کارگاهها و آزمایشگاههای هنرستانها شاهد فعالیت هنرآموزان و هنرجویانی هستیم که برای تلفیق هر چه بیشتر دانش نظری با مهارتهای عملی خویش تلاش میکنند تا از رهگذر این تلفیق ضمن ارتقای کیفیت آموزش، تجربهای ارزشمند برای بازار کار آینده، اندوخته و محصولاتی را نیز تولید کرده و یا در بعضی از رشتهها، خدماتی را ارائه کرده باشند.
شاهپوری با بیان اینکه، طعم زیبای تولید محصولات هر چند ساده ازجمله خاطرات ارزشمند و شیرین هر هنرجویی در هنرستانها است، اذعان داشت: افزایش توانایی علمی و عملی و ایجاد روحیه اعتمادبهنفس و خودباوری فراگیران، ایجاد انگیزه در کادر آموزشی و فراگیران (هنرجویان)، افزایش توانایی هنرجو، هنرآموز، استادکار و عوامل دیگر، برقراری ارتباط نزدیکبین آموزشها و نیازهای بازار کار و افزایش روحیه مشارکت و تعاون بین کارکنان واحدهای آموزشی از اهداف برگزاری این رویداد است.
رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنی، حرفهای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تصریح کرد: کار تولیدی یا ارائه خدمات در هنرستانها بهعنوان جزئی تلفیقی از برنامه آموزش در هنرستانها است، ازاینرو آموزش همراه با تولید بیشتر به گنجاندن عناصری از کار تولیدی در برنامه فعالیتهای هنرجویان است.
وی گفت: برداشت عمومی از این کار تولیدی این است که هنرجویان با تولید واقعی کالا که برای مدرسه یا جامعه مفید است آشنا شوند، بنابراین چنین تولیدی ممکن است لزوماً ارزش اقتصادی بالایی نداشته باشد.
رئیس اداره آموزش دوره دوم متوسطه فنی، حرفهای و کاردانش اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان تأکید کرد: مهمترین عامل در طرح، آموزش همراه با تولید، تغییر نگرش و انگیزه هنرآموزان و هنرجویان هنرستان از آموزشهای محض به سمت آموزشهای تولید محور و خدمات محور است.
وی بیان داشت: طرح آموزش همراه با تولید در پی آن است که هنرجو از همان ابتدای کار بداند و تلاش نماید محصول و یا خدمات با مفیدی را ارائه دهد و نه اینکه در انتهای کار هیچ خروجی مشخصی وجود نداشته باشد.
شاهپوری خاطرنشان کرد: آموزش همراه با تولید مسئلهای جدا از فرایند آموزش نیست، لیکن تولید به آموزش کمک میکند که علاوه بر اجراییسازی آموزش، کیفیسازی آن و احیاناً نقاط ضعف آموزشهای ارائه شده پوشش داده شود.
ارسال نظرات