بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۶۴۶۴۷
يکشنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۰

به گزارش خبرنگار بازارکار به نقل از خبرآنلاین امیر یوسفی در نشست هم اندیشی جمعی از فعالان اقتصادی گلستان با رئیس بسیج سازمان اقتصادی کشور و رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: هرجا صحبت از تلاش و از خودگذشتگی است نام بسیج می­ درخشد، جایگاه بسیج را قدر می ­دانیم و به آن افتخار می­کنیم.

وی افزود: اتاق بازرگانی گرگان، با تشکیل اتاق بسیج فعالان اقتصادی، نقش محوری در توسعه و پیشرفت استان در پیش گرفته و در این رابطه برنامه­ ریزی­‌های متنوعی انجام داده است.

وی اتاق بازرگانی را مشاور سه قوه و مکانی برای تمام فعالیت­‌های بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: اتاق بازرگانی گرگان دارای ۱۰ کمیسیون تخصصی است که هر کدام مشکلات و راهکار‌های بخش خصوصی را پیگیری می­ کند و ارتباط نزدیکی با اتاق ایران و دستگاه‌های ملی دارد و مصوبات و نقطه نظرات خود را ارائه می­ دهد در واقع هر جا که مشکل یا مانعی وجود داشته باشد  شورای گفتگوی بخش دولت و بخش خصوصی یک ظرفیت بزرگی است که از آن استفاده می­ شود.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان، تنوع قومیت ­های مختلف و زندگی مسالمت آمیز اقوام در گلستان، وجود مرز‌های زمینی، ریلی و دریایی، برخورداری از جاذبه ­های تاریخی و گردشگری فراوان، تولید محصولات استراتژیک و نقش مهم گلستان در تأمین امنیت غذایی کشور را از جمله مزیت­‌های برتر این استان برشمرد و گفت: علیرغم تمام این ظرفیت­‌ها در حالی که گلستان ۳۷ روز غذای مردم ایران را تأمین می­ کند، اما درآمد سرانه استان کمتر از ۵۰ درصد میانگین سرانه کشور است، متأسفانه طی این سال­‌ها نتوانستیم شرایطی در استان فراهم کنیم که بتواند با استان ­های دیگر در زمینه اشتغال، صنعت و کار آفرینی  رقابت داشته باشد و پیشرفت کند.

یوسفی ادامه داد: عامل اصلی این مشکلات به تصمیم گیری­‌های اشتباهی که برای استان اتخاذ شده بود باز می­ گردد هم چنین اتفاقات ناگوار که برای سرمایه ­گذاران و فعالان اقتصادی رخ داده است باعث خروج سرمایه ­گذاران بسیاری از استان شده است.

وی با بیان اینکه گلستان یکی از تولیدکنندگان اصلی محصولات استراتژیک است افزود: این مزیت مهم  باعث پیشرفت استان نشده است، چون طی سال­‌های اخیر تولیدکنندگان به دولت یارانه می­ دهند در صورتی که در همه دنیا دولت به تولید کننده محصولات استراتژیک یارانه می­ دهد.

رئیس اتاق بازرگانی گرگان یکی از دلایل عقب ماندگی استان را نظام خرده مالکی در اراضی استان عنوان کرد و افزود:میانگین اراضی ما در بخش کشاورزی کمتر از ۴ هکتار است از سویی در استان صنایع کوچک و متوسط وجود دارد بنابراین توان مالی زیادی در صنایع ما وجود ندارد هم چنین ناترازی­‌های برق خسارت­‌های فراوانی را به واحد‌های تولیدی ما وارد کرده و باعث شده بسیاری از مجموعه­‌های تولیدی ما نتواند به تعهدات بانکی خود عمل کنند.

یوسفی با تأکید بر ایجاد زیرساخت­‌ها در منطقه آزاد اینچه برون گفت:متأسفانه ایجاد زیرساخت ­ها دراین منطقه طی سال­‌های گذشته بلاتکلیف مانده و شرایط و امکانات برای صادرکنندگان و وارد کنندگان مساعد نیست در واقع نبود زیرساخت­‌ها و امکانات موجب شده بسیاری از سرمایه­ گذاران نتوانند از ظرفیت اینچه برون استفاده کنند.

ایجاد ۱۰ هزار شغل در منطقه با توسعه راه آهن اینچه برون

در ادامه این جلسه نائب رئیس اتاق بازرگانی گرگان با بیان اینکه تصمیماتی که برای صادرات و صادرکنندگان کشور اتخاذ می­ شود شرایط مطلوبی برای فعالان اقتصادی ایجاد نمی ­کند، گفت: وضعیت کنونی خروجی تصمیمات گذشته است و نشان می ­دهد اگر آن نگرش ­ها کماکان در کشور حاکم باشد ما روز به روز به سمت اضمحلال اقتصادی پیش می ­رویم.

علی محمد چوپانی افزود: در شرایط کنونی نیاز است نگرش خود را تغییر دهیم و یک استحمام فکری داشته باشیم وگرنه شاهد تغییری در جامعه نخواهیم بود.

وی با بیان اینکه از روی آثار موجود بر اقتصاد کشور، آهنگ خوبی برای بازرگان و بخش صادرات نمی­ بینم ادامه داد: بخش­نامه‌هایی که از بانک مرکزی صادر می­ شود مشابه بخش­نامه­‌های خزنه داری آمریکاست چرا که هیچ کشوری ورود ارز به کشورش را ریجستر نمی­ کند و این امر مختص ایران است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی خاطرنشان کرد: در تمام دنیا جابجایی دلار آزاد است، اما در کشور ما بیش از ۱۰ هزار  دلار نباید دست بازرگان باشد و بیش از این مبلغ قاچاق محسوب می­ شود.

چوپانی، بحث  شیرین کردن آب دریای خزر را یک مطالبه استانی عنوان کرد و گفت: شوری دریای خزر نصف خلیج فارس است با این وجود کشور‌های حاشیه خلیج فارس با شیرین کردن آب خلیج فارس از آن بهره می­ برند، اما در کشور ما مخالفت ­های زیادی می­ شود.

وی با اشاره به وضعیت راه آهن اینچه برون گفت: با توسعه راه آهن اینچه برون حداقل ۱۰ هزار شغل در منطقه ایجاد می­شود، اما متأسفانه هنوز دعوای بین راه آهن و منطقه آزاد اینچه برون رفع نشده است و این بر مشکلات می ­افزاید.

مشکلات زیرساختی منطقه آزاد اینچه برون در شأن گلستان نیست

رئیس بسیج اصناف بازاریان و فعالان اقتصادی کشور در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان گلستان گفت: هدف این نهاد مانع‌زدایی از پیش پای فعالان اقتصادی است، برخی مشکلات نیاز به حل در استان و شهرستان و برخی نیاز به پیگیری در سطح ملی دارد.

سردار غلامرضا حسن‌پور افزود: در شرایط تحریم قرار داریم و هدف آمریکا خشکاندن ریشه ملت ایران است، شهدای هسته‌ای در شرایط تحریم توانستند انرژی هسته‌ای کشور را به وضعیت مطلوب برسانند و این مساله نشان می‌دهد نباید ناامید شویم و باید برای پیشرفت و توسعه کشور برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی با بیان اینکه فعالان اقتصادی افسران نبرد اقتصادی دشمن هستند، افزود: قدردان زحمات فعالان اقتصادی هستیم و همه تلاش خود را برای حل مشکلات این قشر به کار خواهیم گرفت.

رئیس بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با اشاره به چالش بیکاری در گلستان گفت: چالش بیکاری برای استان پُرظرفیت گلستان موجب تعجب است، اقتصاد دریامحور از دیگر ظرفیت‌های این استان شمالی است که تقویت آن، توسعه این استان شمالی را رقم می‌زند.

حسن پور ادامه داد:در شأن استان گلستان نیست که منطقه آزاد اینچه‌برون دچار مشکلات زیرساختی باشد و سرمایه‌گذار برای فعالیت چالش پیدا کند، نباید با وجود همه زحمات انجام‌شده، بین منطقه آزاد اینچه‌برون، راه آهن و گمرک هماهنگی و هم‌افزایی لازم وجود نداشته باشد.

پرچم دار تحقق شعار سال، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است

در ادامه رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا گفت: در مجموع سه هزار و ۹۰۰ میلیارد دلار واردات و صادرت به ۱۵ کشور همسایه انجام می‌شود که سهم ایران از این بازار ۳۸ میلیارد دلار و کمتر از یک هزارم ظرفیت‌های موجود است.

مسعود برهمن افزود: در حال حاضر ظرفیت صادراتی کشور با امکانات فعلی ۳۶۰ میلیارد دلار است، اما صادرات انجام‌شده، یک هفتم توان صادراتی کشور است.

وی افزود: قاره آفریقا، ۵۵ کشور دارد که هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار مراوده تجاری انجام می‌شود که سهم ایران از این بازار یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار است.

رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا با بیان اینکه برای رونق تجارت خارجی به کشور‌های آفریقایی، سفر‌های متعددی به این قاره انجام شده است، افزود: قاره آفریقا دارای ظرفیت‌های زیادی است و ظرفیت جذب اکثر کالا‌های ایرانی را دارد لذا می‌تواند یکی از بازار‌های مهم ایران باشد.

برهمن با تأکید بر تقویت روابط با کشور‌های همسایه گفت: صادرکننده حرفه‌ای در کشورمان کم است و در این سال‌ها، بیشتر در زمینه واردات وارد عمل شدیم که انتظار می‌رود اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برای حل این چالش، نقش پررنگ‌تری ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه جهش تولید بدون جهش صادرات ممکن نیست، تصریح کرد: باید دست واحد‌های تولیدی فعال در حوزه صادرات که توانمند نیستند را بگیریم تا برای ادامه کار، دچار چالش نشوند.

رئیس اتاق مشترک ایران و آفریقا با بیان اینکه ورود سازمان بسیج به مساله اقتصادی در راستای تأکید مقام معظم رهبری و ورود حمایتی است نه تجارتی، تاکید کرد: با ورود گلستان و برگزاری این نشست، در حال رایزنی برای حل مشکلات موجود از جمله منطقه آزاد اینچه‌برون هستیم. مرز اینچه‌برون شرایط استراتژی برای استان دارد و با هم‌افزایی مشکلات مربوط به آن به آسانی قابل حل است.

بهرمن ادامه داد: شعار امسال مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تولید با مشارکت مردم به معنای ورود بیشتر بخش خصوصی به حوزه تجارت است که پرچم‌دار تحقق این مهم، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی است.




ضرورت رفع شدن مشکلات مربوط به FATF

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران نیز در این نشست اظهار کرد: برای توسعه نیازمند تغییر هستیم و امروز اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برای حل مشکلات تجار و فعالان اقتصادی وظیفه سنگینی بر عهده دارد.

محمدرضا بهرامن بر ضرورت حل مشکل FATF تأکید کرد و گفت: تا زمانی که مشکلات مربوط به FATF حل نشود مشکلات فعالان اقتصادی نیز حل نخواهد شد حتی اگر صادرات هم انجام شود پول حاصل از آن به صورت شفاف نمی‌تواند وارد کشور شود، وقتی صادرکننده نتواند یک کارت بانکی ساده داشته باشد برای موفقیت دچار چالش می‌شود.

وی سهم تجارت ۱۰ میلیارد دلاری با کشور عراق را بسیار ناچیز دانست و گفت: باید به توسعه برسیم و رشد هشت درصدی در کشور محقق شود و اگر این مهم محقق نشود مدیون نسل‌های بعدی خواهیم شد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه گلستان مشکل اشتغال دارد و در مقابل برخی استان‌ها با بحران کمبود نیرو مواجه هستند، تصریح کرد: امروز بخش مهندسی با کمبود نیروی ماهر و تحصیل‌کرده دست و پنجه نرم می‌کند و این مساله نشانه ناترازی در منابع انسانی است.

در پایان این جلسه برخی از فعالان اقتصادی به مهمترین مشکلات تولیدکنندگان و صادر کنندگان پرداختند. عدم حمایت از صادر کنندگان، مشکلات مربوط به بازگشت ارز، بی­ توجهی به ظرفیت اینچه برون از مهمترین مشکلات فعالان اقتصادی استان بود و آن‌ها خواستار ارائه تسهیلات ارزان قیمت، تأمین نقدینگی تولید کننده، حذف بروکراسی اداری شدند و اذعان کردند نجات هر کشور در گرو توسعه بخش تولید است، اگر صنعت توسعه پیدا نکند و اختیار عمل کافی به صادر کنندگان داده نشود چرخ­های اقتصادی کشور از حرکت خواهد ایستاد.

ارسال نظرات