تازه ها
به گزارش بازار کار، یاسر خسروی امروز چهارم دیماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری به مناسبت هفته سوادآموزی، اظهار کرد: نهضت سوادآموزی در روز هفتم دیماه سال ۱۳۵۸ با فرمان امام خمینی(ره) تشکیل شد که کمک بزرگی برای بهبود وضعیت سواد کشور بود و فرصت مجدد برای تحصیل کسانی که محروم از نعمت سواد و حضور در مدرسه بودند، فراهم کرد.
وی افزود: رشد باسوادی در رده سنی ۱۰ تا ۴۹ ساله کشور و استان که تحت پوشش خدمات نهضت سوادآموزی بودند امروز به بیش از ۹۷ درصد رسیده است.
خسروی بیان کرد: شیوه کار به این صورت است که با توجه به ویژگیها و شرایط منطقهای و وضعیت آموزشدهندگان، سهمی به استان تعلق میگیرد که در سه دوره تحصیلی سواد، انتقال و تحکیم تحت آموزش قرار میگیرند، برای امسال حجم پنج هزار و ۳۵۷ نفر به استان تعلق گرفت که باید به کمک آموزشدهندگان و نیز فرهنگیان در مدارس این تعداد تحت پوشش قرار گیرند.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در خصوص دلیل حضور نیافتن در مدرسه و از دست دادن فرصت اولیه تحصیل، بیان کرد: عمده علت مربوط به مشکلات اقتصادی است و معضلاتی همچون دوری راه، صعبالعبور بودن منطقه و دسترسی نیافتن از دیگر دلایل است، در نهضت سوادآموزی تمامی ابزار و امکانات اعم از کتاب و نوشتافزار معمولاً رایگان است و کلاسها در نزدیکترین مکان به فرد کلاس تشکیل میشود تا افراد تحت پوشش در شرایط بهتری به تحصیل بپردازند که در این راستا مجمع خیران بازماندگان از تحصیل تشکیل شده و جلب حمایت خیران در دستور کار بوده است.
خسروی ادامه داد: طبق آمار مربوط به سال ۱۳۹۵، ۳۶ هزار و ۷۰۰ بیسواد ۱۰ تا ۴۹ سال داشتیم که قاعدتاً این رقم طی سالهای اخیر دستخوش تغییر شده بسیار کمتر است، در این سال ۹۴ درصد جمعیت استان باسواد بود که طبق برآوردها این رقم به ۹۷ درصد رسیده است.
معاون سوادآموزی ادارهکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری به طرح محلهمحور این معاونت اشاره کرد و گفت: نام و مشخصات افراد بیسوادی که در محلات احصا و شناسایی شدند در اختیار آموزشدهندگان قرار میگیرد که مراجعه و وضعیت این افراد را رصد میکنند و آموزش آنها را پیش میگیرند.
خسروی در خصوص طرح شهید محمودوند مبنی بر حمایت از افراد بازمانده از تحصیل، بیان کرد: بازماندگان از تحصیل در هر جای استان میتوانند به سامانه مراجعه و ثبتنام کنند که برای هر منطقه یک نیرو مأمور پیگیری دلایل عدم بازگشت به آموزش بازماندگان از تحصیل میشود و رفع موانع در دستور کار قرار میگیرد.
وی افزود: سال گذشته در مجموع، ۹۷۸ بازمانده از تحصیل شناسایی شد که از این تعداد، ۱۱۵ نفر با پیگیریهای انجام شده به تحصیل بازگشتند و وضعیت مابقی افراد مشخص شده اما وضعیت ۱۰۷ نفر همچنان نامشخص است.
خسروی با تأکید بر ضرورت مهارتآموزی و توانمندسازی سوادآموزان، خاطرنشان کرد: نهضت سوادآموزی در این مدت در کنار آموزش، برنامههای فرهنگی متنوعی برای سوادآموزان پیشبینی و برگزار میکند، همچنین در برههای شاهد فعالیت مراکز مهارتی غیردولتی بودیم که مهارتآموزی برای سوادآموزان را در دستور کار داشتند اما این مراکز بر اساس مصوبه جدید، باید غیرفعال و با مراکز دولتی جایگزین شوند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات