تازه ها
به گزارش بازارکار به نقل از پارک علم و فناوری البرز، متخصصان یک شرکت فناور مستقر در پارک علم و فناوری البرز، موفق شدند، نسل سوم سامانههای تصفیه فاضلاب صنعتی را در کشور بومیسازی کنند که بازدهی تصفیه آن تا ۹۵ درصد و تولید سوخت از فاضلاب و کاهش زمان ماندن فاضلاب در سامانه از مزیتهای این محصول است.
حامد مهری درباره این نسل نوین تصفیه پساب صنعتی اظهار کرد: راکتور بیهوازی ECSB (External circulation sludge bed) نسل جدید سامانههای بیهوازی است. راکتور ECSB یک فرایند بیهوازی دومرحلهای است که قابلیت حذف ترکیبات آلی با غلظتهای بالا را دارا است. در این فناوری به دلیل نرخ بارگذاری آلی بالا (۱۸ تا ۳۵ کیلوگرم / COD / مترمکعب / روز) زمان ماند هیدرولیکی پساب در سامانه بسیار کاهش پیدا کرده و برای واحدهای صنعتی با فضای محدود ایدهآل است.
رئیس هیئتمدیره این شرکت فناور گفت: این راکتور میتواند بسیاری از مشکلات سامانههای بیهوازی سنتی از جمله محدودیت نرخ بارگذاری آلی و نیز عدم امکان جداسازی کامل جامد گاز و مایع که باعث خروج زیستتوده در راکتور میشود را مرتفع کند.
مهری درباره صنایعی که میتوان از این سامانه تصفیه در آن استفاده کرد، گفت: کلیه صنایعی که میتوان پساب آنها را از طریق واکنشهای زیستی تصفیه کرد، مانند صنایع مواد غذایی، دامپروری، داروسازی، صنعت کاغذ و صنایع پتروشیمی امکان استفاده دارد.
وی افزود: طراح اصلی این سامانه یک شرکت هلندی است که ما با ۸ سال تحقیق و توسعه نوع ارتقا یافته این سامانه را در کشور بومیسازی کردیم، همچنین قیمت سامانه تولیدی ما یکهفتم قیمت نمونه خارجی است. این در حالی است که به دلیل تحریمها و ارزبری بالا دسترسی به این سامانه برای صنایع داخلی با دشواری مواجه بود.
مهری درباره میزان صرفهجویی ارزی این محصول هم گفت: ظرفیت تولید ما ۲۰ پروژه در سال است که برایناساس امکان صرفهجویی ارزی حدود ۲۰ میلیوندلاری برای کشور وجود دارد.
خدابنده، درباره نحوه کار این سامانه گفت: پساب بعد از ورود به سامانه بهصورت یک جریان روبهبالا پس از عبور از پتوی لجن یا دانههای باکتری، مواد عالی یا همان آلایندگی آب جذب میشود و تبدیل به گاز متان شده و این گاز هم برای استفاده بهعنوان سوخت استحصال میشود و در خود سامانه یا جاهای دیگر مورداستفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل این شرکت فناور درباره مزیتهای این سامانه نسبت به سامانههای تصفیه سنتی گفت: بهرهوری این سامانه حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد آلایندگی را حذف میکند؛ اما در سامانههای سنتی ۵۰ تا ۶۰ درصد آلایندگی حذف میشود، همچنین زمان ماندن پساب در سامانههای قدیمی از ۲۴ تا ۷۲ ساعت بود که در این سامانه به حدود ۶ ساعت کاهشیافته در نتیجه فضای موردنیاز برای این سامانه نوین به یکپنجم سامانههای قدیمی کاهشیافته است. همچنین باکتریهایی که در این سامانه تولید و استفاده میشود، امکان ارزآوری دارد، زیرا واردات این نوع باکتریها بهازای هر مترمکعب ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان قیمت دارد.
وی درباره مراحل اجرای این سامانه در صنایع مختلف هم گفت: ابتدا نمونه مقیاس کوچک این سامانه در صنایع متقاضی آزمایش میشود و در صورت موفقیت در کسب تأییدیههای زیستمحیطی اختصاصی هر صنعت نمونه در مقیاس واقعی و موردنیاز صنایع در واحد صنعتی ساخته میشود.
گفتنی است پارک علم و فناوری البرز یکی از پارکهای پیشتاز در زمینه پذیرش، استقرار و حمایت از شرکتهای دانش بنیان و فناور در رفع نیازهای داخلی و خودکفایی محصولات فناورانه و دانش بنیان است.
ارسال نظرات