تازه ها

به گزارش بازارکار از روابط عمومی اداره کل تعاون,کارورفاه اجتماعی استان هرمزگان، «مجتبی معین وزیری» مدیرکل تعاون,کار ورفاه اجتماعی استان هرمزگان بیان کرد: بنا بر اعلام مرکز آمار ایران، نرخ بیکاری استان هرمزگان در زمستان ۱۴۰۳ با ثبت عدد ۷.۷ درصد، به یکی از کمترین سطوح خود در سالهای اخیر رسیده است؛ عددی که نه تنها کاهش چشمگیر نسبت به زمستان ۱۴۰۲ (۱۰.۴ درصد) را نشان میدهد، بلکه پایینتر از میانگین کشوری در همان فصل (۷.۸ درصد) نیز قرار گرفته است.
وی این کاهش قابل توجه را ناشی از اجرای موفق طرحهای اشتغالزایی، توسعه مشاغل خانگی، و بهبود شرایط جوی و اقتصادی در استان عنوان کرد.
همچنین بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت اقتصادی نیز از ۴۱.۰ درصد در زمستان ۱۴۰۲ به ۴۲.۲ درصد در زمستان ۱۴۰۳ افزایش یافته است؛ آماری که نشاندهنده افزایش امید و تمایل مردم به حضور در بازار کار است.
معین وزیری افزود: این آمارها حاصل همکاری مؤثر دستگاههای اجرایی، فعال شدن ظرفیتهای محلی و حمایت از کسبوکارهای کوچک و خانگی و به ویژه اهتمام مسئولین در استخدام و جذب جوانان بومی در صنایع هرمزگان است.
کاهش کمسابقه نرخ بیکاری در هرمزگان در زمستان ۱۴۰۳؛ پایینتر از میانگین کشوری
براساس تازهترین گزارش مرکز آمار ایران، کاهش قابل توجه نرخ بیکاری در استان را نشان می دهد. بر اساس دادههای منتشر شده، نرخ بیکاری هرمزگان در زمستان سال ۱۴۰۳ به ۷.۷ درصد رسیده است، در حالی که این عدد در مدت مشابه سال گذشته ۱۰.۴ درصد بوده است که نشان دهنده کاهشی چشمگیر و کمسابقه در سالهای اخیر است.
وی خاطرنشان کرد: نکته حائز اهمیت اینجاست که نرخ بیکاری استان هرمزگان اکنون پایینتر از میانگین نرخ بیکاری کشور در زمستان ۱۴۰۳ (۷.۸ درصد) قرار گرفته و این نشان از بهبود وضعیت اشتغال در سطح استان را دارد.
به گفته مدیرکل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان هرمزگان، همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در هرمزگان نیز روندی افزایشی داشته است. طبق اعلام مرکز آمار، نرخ مشارکت اقتصادی از ۴۱.۰ درصد در زمستان ۱۴۰۲ به ۴۲.۲ درصد در زمستان ۱۴۰۳ افزایش یافته که این نیز نشانهای از رشد امید به اشتغال و افزایش تمایل جوانان به حضور در بازار کار است.
وی دلایل این بهبود معنادار را در چند عامل کلیدی دانست.
وی توضیح داد: بهبود شرایط جوی و آبوهوایی که موجب افزایش ظرفیت فعالیتهای تولیدی و خدماتی بهویژه در بخشهای کشاورزی و گردشگری شده است. توسعه مشاغل خانگی و تقویت زیرساختهای مربوط به آن که موجب توانمندسازی بانوان و جوانان در مناطق مختلف استان شده است و در نهایت، اجرای هدفمند طرحهای اشتغالزایی در قالب برنامههای ملی و استانی که با همراهی دستگاههای مختلف و بخش خصوصی بهثمر نشسته است .این روند امیدوارکننده، بیانگر اثرگذاری سیاستهای اشتغالزایی و توسعهای در هرمزگان به ویژه اهتمام مسئولین در استخدام و جذب جوانان بومی در صنایع بوده که نویدبخش آیندهای روشنتر بر بازار کار استان است.
ارسال نظرات