
تازه ها

به گزارش بازار کار به نقل از ایسنا مازندران، حسن قربانزاده طوری با اشاره به اینکه نقش پررنگ واسطهگری و دلالی در زنجیره تأمین و توزیع برنج، عدم ورود به موقع دولت برای خرید تضمینی از کشاورزان در فصل برداشت دو چالش قابل تامل است، اظهار کرد: نبود زیرساختهای لازم برای توزیع مستقیم محصول از کشاورز به مصرفکننده باید مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه سه نقطه شمالی کشور دارای ۳۰ نماینده مجلس هستند، اما هنوز با وضعیت نامناسب قیمت برنج شمال در فصل برداشت مواجه هستیم، تصریح کرد: سکوت نمایندگان مجلس و عدم توانایی برای ترغیب وزیر جهادکشاورزی به منظور حل این مشکل چندین ساله، دو چالش جدی کشاورزان شمالی است.
قربانزاده خاطرنشان کرد: با وجود افزایش روزافزون نهادههای کشاورزی، اما برنج به قیمت اندک از کشاورز خریداری و توسط دلالان با سود چندبرابری به بازار عرضه میشود و در این روند معیوب هم تولیدکننده هم خریدار ضرر میکنند.
رئیس اتحادیه شالیکوبیداران شهرستان بابل، تصریح کرد: وظیفه ما در اتحادیه شالیکوبیداران نظارت کامل بر ارائه بهترین خدمات به مردم است و اینکه برنج مرغوب با شکستگی کمتر به بازار عرضه شود و از التهاب بازار بکاهیم.
قربانزاده با بیان اینکه تمام برنج کشاورزان وارد شالیکوبیها میشود، یادآور شد: پیشنهاد ما که بارها پیگیر انجام آن بودیم ارائه بخشنامه به دستگاههای دولتی برای خرید برنج مورد نیاز از شالیکوبیها است این اقدام سبب تنظیم بازار با قیمت مصوب که به نفع کشاورز و خریدار است شده و دست دلالان قطع میشود واین بهترین شیوه عرضه و تقاضاست.
وی ادامه داد: در گذشته خرید برنج از کشاورزان برعهده شالیکوبیها بود این نه تنها سبب رقابت در بازار میشد بلکه به نفع کشاورز هم بود و شالیکوبیدار نیز سود میبرد؛ اما امروزه به بهانه خرید تضمینی برنج شرکتهایی وارد عرصه شدند که نه تنها سبب کاهش چشمگیر قیمت برنج داخلی در بازار میشود بلکه عرصه را برای کشاورز تنگ میکند، در واقع با جمعآوری برنج از انبارها، بازار را برای تخلیط برنج آماده میکند، تا دوسر سود ببرند.
رئیس اتحادیه شالیکوبیداران شهرستان بابل، یادآور شد: مازندران با دو نوبت کشت برنج وافزایش تولید ۲۰ درصدی برنج در سال جاری کاملا قادر به تامین برنج کشور بوده و میتواند نیمی از واردات برنج را کاهش دهد.
وی تصریح کرد: سرانه برنج و دستیابی به آمار صحیح تولید و نیاز مصرف برنج موضوع بسیار مهمی است که دست اندرکاران دولتی باید بر اساس آمار دقیق سرانه مصرف برنج، تولید و نیاز برنامه ریزی کنند، اما واسطهها و دلالان همواره از این مقوله هم به نفع خودشان بهره میگیرند.
قربانزاده افزود: مافیای برنج پشتوانه فعالیت فروشگاههای هلدینگ و خریداران برنج داخلی هستند که با جمع آوری برنج بازار در فصل تولید نه تنها قیمت بازار را به دست میگیرند بلکه سبب التهاب بازار میشوند.
وی با اشاره به اینکه شهرستان بابل بعد از رشت برنج خیزترین منطقه کشور است، گفت: فعالیت هزار و ۱۳۰ شالیکوبی درمازندران را داریم که بابل با ۲۳۰ شالیکوبی فعال با داشتن بیشترین انبار برنج در استان میتواند بهترین گزینه مبدا و مقصد بین عرضه و تقاضا باشد.
رئیس اتحادیه شالیکوبیداران شهرستان بابل با اشاره به اینکه تنها با حمایت مجلس است که دستگاههای دولتی مجاب به خرید برنج داخلی میشوند، یادآور شد: مافیای برنج حتی به مجلس نفوذ کرده و اجازه چنین کار را نمیدهند.
وی خاطرنشان کرد: مرکز بین المللی تجارت آمل بزرگترین شرکت برنج شمال کشور بود، اما چون قدرت رقابت با مافیای برنج را نداشت و مورد حمایت قرار نگرفت در حال حاضر تعطیل شده است.
رئیس اتحادیه شالیکوبیداران شهرستان بابل، تصریح کرد: شرکتهای زنجیرهای در حقیقت برنج را از انبارهای مردم به قیمت کم خریداری و قطره چکانی به بازار تزریق میکنند، لذا وقتی قیمت برنج افزایش یابد به دو برابر قیمت بهفروش میرسانند و دوسر سود میبرند.
قربانزاده با اشاره به اینکه هنوز در کشور دبیرخانه برنج نداریم تا از برنجکاران مظلوم دفاع کند، گفت: سیاست دولت به سمت حذف برنجکاری و ورود برنج خارجی است.
وی در خصوص اثرات مخرب تخلیط برنج به کشاورزی مازندران از سوی افراد سودجو، گفت: تخلیط برنج بزرگترین ضربه به کشاورزی مازندران است و هیچ شالیکوبی اقدام به تخلیط برنج نمیکند و چنانچه موردی مشاهده و به ما اطلاع دهند، به شدت با آنها برخورد میشود.
ارسال نظرات