
تازه ها
سالانه ۵۰۰ تن عسل در لارستان تولید میشود
مدیرعامل تعاونی زنبورداران لارستان با بیان اینکه باحضور ۲۰۰ زنبودار از سراسر کشور سالانه ۵۰۰ تُن «عسل کُنار لارستان» تولید میشود، گفت: استقبال کشورهای حوزه خلیج فارس از «عسل کُنار » بسیار زیاد است.
به گزارش بازارکار فارس از لارستان، «عسل، کُنار، لارستان» سه واژه جدانشدنی هستند که مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان در دو سال اخیر با همکاری تعاونی زنبورداران لارستان اقدام به تقویت زیرساخت های این محصول ارزشمند با استفاده از ابزار قدرتمند آموزش کرده است.
حمایت و به تصویر کشیدن تولیدات داخلی و کسب و کارهای بومی، یکی وظایف مهم هر رسانه است.
در گفتوگویی بر آن شدیم تا مراحل تولید «عسل کُنار لارستان» را از مهدی مصدق مدیرعامل تعاونی زنبورداران لارستان و مدرس پرورش زنبور عسل مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان جویا شویم.
برای شروع لطفا خودتان را معرفی کنید:
مهدی مصدق، مدیرعامل تعاونی زنبورداران لارستان و مدرس پرورش زنبور عسلِ مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان هستم که قریب به ۳ سال است که شروع به زنبورداری کرده ام. همچنین تعاونی زنبورداران لارستان نیز حدود ۲ سال از تشکیل آن می گذرد.
تولیدات شما در طول سال چه مقدار است؟
مقدار تولید در سال متفاوت است و بستگی به چند عامل دارد، که مهمترین آن عوامل: آب و هواست. در منطقه لارستان هرچه در فصل بهار بارندگی بیشتر باشد در نهایت تولید عسل هر کندو بین ۳ تا ۵ کیلو است. اما هرساله از انتهای فصل تابستان (شهریور ماه) ۲۰۰ زنبوردار از سراسر ایران و همچنین زنبورداران لارستانی در کل منطقه لارستان استقرار پیدا می کنند و حدود ۵۰۰ تُن از ۵۰ هزار کلونی عسل برداشت می شود.
مردم چگونه می توانند عسل تقلبی را از اصل تشخیص دهند؟
مردم عسلهای خودشان را از زنبورداران مطمئن تهیه کنند، چرا که تشخیص عسل تقلبی و اصل بسیار دشوار و به راحتی مشخص نمی شود، مگر با انجام آزمایش.
به جز عسل و موم، دیگر فرآورده های زنبور عسل را بیان کنید:
عسل و موم که پرمصرف ترین فرآورده زنبور توسط مردم می باشد، اما فرآورده هایی همچون: ژل رویال، گرده گل، برِ موم و زهر زنبور از مهمترین و گرانترین فرآورده های زنبور عسل است که در تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان بیماری های سرطانی بسیار موثر است. همچنین توصیه ی من به زنبورداران این است که در کنار تولید محصول خود، نحوه ی تولید دیگر فرآورده ها را یادگرفته و با عرضه به بازار نسبت به فرهنگ سازی در بین مردم اقدام کنند.
میزان صادرات به کشورهای خارجی و حوزه خلیج فارس چه قدر است؟
از آنجایی که ایران جزء چهارمین کشور تولید کننده عسل در دنیاست اما متاسفانه جزء پانزده کشور صادر کننده هم نیست که این اتفاق ضرر بزرگی برای ما زنبورداران است.
به نظر شما دلیل این عقب ماندگی چیست؟
نبود بسته بندی های زیبا و موانع اداری که همه زنبورداران کشور با آن مواجه هستند.
ما در کنار خود کشور های حوزه خلیج فارس را داریم که استقبال بسیار خوبی از سوی آنان نسبت به عسل کُنار لارستان می شود، اما متاسفانه شرایط صادرات نه تنها برای لار بلکه برای کل کشور نیز مهیا نیست.
یکی از مهمترین مشکلات و معضلات خود را بیان کنید:
یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم، وجود عسل های ارزان قیمت با برندهای متفاوت در بازار است که وقتی ما می خواهیم عسل طبیعی و با کیفیت و کمترین سودی به مردم معرفی کنیم، اکثر مردم در مقابل آن به دلیل اختلاف زیاد قیمت، جبهه می گیرند اما کاملا این دو عسل از نظر کیفیت و سلامتی باهم متفاوت و حتی قابل قیاس نیست.
همچنین هزینه بالایِ کارگر و کرایه حمل و نقل برای جا به جایی زنبور ها، کمبود امکانات برای افزایش سطح اطلاعات زنبورداران و عدم ورود داروی مناسب به دلیل تحریم ها از دیگر معضلات این صنعت است.
درخواست شما از مسئولین مربوطه چیست؟
ما طی دوسال حدود ۱۵۰ نفر با همکاری مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان آموزش داده ایم اما نکته ای که قابل توجه است، برای ورود کارآموزان به این عرصه یا حتی زنبوردارانی که کهنه کار هستند و در انتشار اطلاعات کمک می کنند، نیازمند پرداخت وام مناسب است که علیرغم پیگیری های صورت گرفته، تاکنون از سوی هیچ نهادی همکاری لازم در این زمینه با ما انجام نگرفته است.در خواست دوم، برداشته شدن موانع برای صادر کردن محصولات ارگانیک به کشور های حوزه خلیج فارس است.
راه ارتباطی خود برای کسانی که علاقه مند به یادگیری این فن هستند، بیان کنید:
مرکز آموزش فنی و حرفه ای لارستان، به طور مداوم کلاس های پرورش زنبور عسل و زنبورداری را برگزار می کند که علاقه مندان می توانند با مراجعه به این مرکز و یا تماس با شماره تلفن ۵۲۲۴۹۸۸۰ در این کلاس ها ثبت نام کنند.
ارسال نظرات