سخنان شنیدنی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت روژین تاک در نشست یک تجربه:
کد بانو ها و خانم های خانه کارشناسان کیفیت و تضمین کننده فروش ما هستند
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان گفت: در سال تحصیلی گذشته ۲۲ هزار و ۳۶۳ نفر از افراد لازم التعلیم در سیستان و بلوچستان در دوره های سوادآموزی، انتقال و تحکیم شرکت کردند.
به گزارش خبرنگار بازار کار به نقل از خبرگزاری ایسنا ، حسنعلی میرعبدی در مراسم بزرگداشت هفته سوادآموزی اظهار کرد: رشد نرخ سواد در سیستان و بلوچستان نسبت به قبل از انقلاب اسلامی بیش از ۵۰ درصد رشد یافته است به طوری که قبل از انقلاب نرخ سواد در استان ۲۹ درصد و هم اکنون ۸۶ درصد است.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته ۲۲ هزار و ۳۶۳ نفر از افراد لازم التعلیم در سیستان و بلوچستان در دوره های سوادآموزی، انتقال و تحکیم شرکت کردند. امسال نیز بیش از ۶۴ درصد از حجم ابلاغی تحت پوشش این دوره ها قرار گرفته آمد و توسط ۱۷۰۰ آموزش دهنده به فراگیری سواد مشغولند.
وی با بیان اینکه سواد کلید ورود ما به دنیاست و باعث شناخت بهتر ما از زندگی و جامعه میشود، افزود: اختلاف ۱۰ درصدی میان سواد مردان و زنان در جامعه نشان دهنده ضرورت تغییر نگاه اجتماعی و فرهنگی نسبت به تحصیل دختران و بانوان در جامعه است.
میرعبدی ادامه داد: همچنین اختلاف ۱۴.۵ درصدی سواد در جامعه شهری و روستایی نیز نشان دهنده اهمیت و ضرورت توجه به مدارس روستایی است.
میرعبدی همچنین از انعقاد ۲۱ تفاهم نامه در حوزه سوادآموزی با ارگانها و نهادهای دیگر خبر داد تا از این طریق افراد لازم التعلیم به صورت نظامند تحت پوشش قرار گیرند.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش و پرورش نیز گفت: ۴۶ هزار بیسواد در سیستان و بلوچستان امسال تحت پوشش دورههای سوادآموزی قرار خواهند گرفت.
روح الله شیرازی افزود: مشکلات اجتماعی موجود در جامعه نتیجه کمسوادی و بیسوادی است در حالی که افزایش افراد باسواد در جامعه کاهش آسیب های اجتماعی و پیشرفت و توسعه جامعه را به دنبال خواهد داشت.
وی بیان کرد: افراد باسواد با تحقیق و مطالعه زیرساختهای حرکتهای اجتماعی را پایه ریزی می کنند و موجب تحول و توسعه در جامعه میشوند.
شیرازی گفت: کسانی که حرکتهای اجتماعی را شروع کردند و انقلاب اسلامی را در سال ۵۷ پیروز کردند، افراد باسواد بودند.
وی خاطر نشان کرد: امام خمینی رحمت الله علیه که فرمان تاسیس نهضت سوادآموزی را دادند به نیازهای اولیه جامعه اهمیت می دادند و می دانستند که سواد به همه حوائج پاسخ می دهد.
شیرازی افزود: در سال اول انقلاب ۴۱درصد افراد جامعه با سواد بودند و در سال ۱۴۰۰ این نرخ به ۹۶ درصد رسیده است.
معاون سوادآموزی اداره کل آموزش وپرورش استان سیستان و بلوچستان گفت: تلاش میکنیم تا در سطح استان نیز باقیمانده افراد بیسواد جامعه را با مهیا کردن شرایط مناسب به کلاس های درس ببریم و سطح سواد جامعه را کامل کنیم.
شیرازی ادامه داد: تلاش میکنیم کلاس های سواد آموزی را در جامعه روستایی و شهری توسعه دهیم تا از اختلاف موجود میان نرخ باسوادی شهر و روستا کاسته شود.
شیرازی وسعت و پهناوری استان، کمبود نیروی انسانی ماهر، پراکندگی جمعیت، صعب العبور بودن بعضی مناطق و روستاها، وجود مشاغل کاذب، ازدواج زود هنگام، تنگدستی و عوامل فرهنگی را از مهمترین عوامل شناسایی شده قطعی در عدم توسعه سواد در استان سیستان و بلوچستان عنوان کرد.
معاون سوادآموزی اداره کل ادامه داد: امسال ۴۶ هزار بیسواد تحت پوشش دوره های سوادآموزی قرار خواهند گرفت که این رقم نسبت به سال گذشته دو برابر است.
شیرازی با بیان اینکه نهضت سوادآموزی با طرح شتاب بخشی در استان توسعه خواهد یافت، گفت: مراکزی را ایجاد میکنیم که در کنار سوادآموزی، افراد مهارتهای کارآفرینی را نیز بیاموزند و تولیداتی نیز داشته باشند.
ارسال نظرات