تازه ها
مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه زنجان گفت: چالش عمده پیشروی این مرکز، کمبود منابع مالی برای توسعه امکانات و زیرساختها و افزایش حمایتهای مالی از شرکتهای فناور و دانشبنیان است.
به گزارش ایرنا، در اقتصاد امروزی، شرایط بسیار متفاوت شده و همه چیز حول کانون دانش در حال چرخش است، به طوری که توسعه در سالهای اخیر بیشتر بر مبنای دانش صورت میگیرد از این رو به کارگیری اصطلاحاتی از قبیل اقتصاد دانش بنیان، اقتصاد فراصنعتی، اقتصاد اطلاعات و اقتصاد نوآور حاکی از این موضوع است.
اقتصاد دانش بنیان حاصل فراگیر شدن دانش در سطح جهان و ارتباط نزدیک آن با توسعه است و به اقتصادی گفته میشود که در آن به طور موثری از دانش برای توسعه اقتصادی و اجتماعی مطلوب بهره برداری میشود.
در سالهای اخیر به مقوله اقتصاد دانش بنیان به عنوان کلیدی برای رشد توسعه جوامع در شرایط محدودیت منابع توجه ویژه شده است.
در این راستا مراکز رشد دانشگاهی یا انکوباتورها یکی از ابزارهای رشد اقتصادی هستند که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل کرده تاسیس شده و با ارائه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه رشد شرکتهای جدید را فراهم میکند.
خبرنگار ایرنا در این زمینه با جلال صبا، مدیر مرکز رشد و نوآوری دانشگاه زنجان در خصوص فعالیتها و وضعیت این مرکز گفتگو کرده است.
ایرنا. تاریخچهای از مرکز رشد دانشگاه زنجان و ساز و کار فعالیت آن را بیان کنید.
مرکز رشد دانشگاه زنجان به منظور حمایت مادی، خدماتی و معنوی از ایدهها و فناوریهای افراد، تیمهای دانشجویی یا شرکتهای صاحب ایده تاسیس شده است.
چرخه حمایت از ایدههای نوین و دانشی تا مرحله تبدیل شدن آنها به محصولات یا خدمات فناورانه قابل تجاری سازی و عرضه به بازار، به عنوان رسالت اصلی مرکز رشد دانشگاه محسوب میشود.
از این رو، مرکز رشد دانشگاه سازمانی است که جریان دانش و فناوری را در میان دانشگاه ها، موسسات تحقیق و توسعه، شرکتهای خصوصی، مخترعین و مبتکرین به حرکت میاندازد و ارتباط آنها را با بازار از طریق ایدههای نو و کاربردی تسهیل میکند.
مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه زنجان همزمان با شروع فعالیت پارکهای علم و فناوری و مراکز رشد در کشور با هدف ایجاد و گسترش کسبوکارهای فناورانه در سال ۱۳۸۲ تأسیس شد.
در سال ۱۴۰۱ نیز به منظور تکمیل اکوسیستم فناوری دانشگاه، مرکز نوآوری و فضای کار مشترک (بهعنوان پیشخوان جذب ایدهها) تأسیس شد و این مجموعه به مرکز رشد و نوآوری تغییر نام داد.
کمبود منابع مالی چالش عمده پیشروی مرکز رشد و نوآوری دانشگاه زنجان
ایرنا. مرکز رشد دانشگاه طی فعالیت خود چه دستاوردهایی داشته است؟
دستاوردهای مرکز رشد و نوآوری در طول این ۲۰ سال فعالیت عبارتند از ارزیابی و داوری ۳۵۰ طرح پیشنهادی، پذیرش و حمایت از ۱۹۰ واحد فناور، تکمیل فرایند رشد و خروج موفق ۸۲ شرکت فناور، ۱۱۰ فناوری تجاری سازی شده، ۲۴ اختراع ثبت شده، ۲۰۰ میلیارد ریال فروش محصولات فناورانه و ۶۰۰ نفر اشتغال مستقیم در نتیجه این فعالیتها ایجاد شده است.
ایرنا. رویکرد مرکز رشد برای فعالیتهای آینده چیست؟
رویکرد مرکز رشد برای آینده، توسعه امکانات و زیرساختهای مورد نیاز شرکتهای فناور و دانشبنیان اعضای هیأت علمی و دانشجویان و همچنین افزایش حمایتهای مالی و کمک به توسعه ایده و فروش محصولات و خدمات فناورانه آنهاست.
کمبود منابع مالی چالش عمده پیشروی مرکز رشد و نوآوری دانشگاه زنجان
ایرنا. چه چالشهای پیش روی فعالیتهای مرکز رشد وجود دارد؟
چالش عمده پیشروی مرکز رشد و نوآوری کمبود منابع مالی برای توسعه امکانات و زیرساختها و افزایش حمایتهای مالی از شرکتهای فناور و دانشبنیان است.
ایرنا. ارزیابی شما از اقدامات مربوط به حمایت از فعالیتهای دانش بنیان در استان چیست؟
خوشبختانه در استان طی سالهای اخیر توجه زیادی به اقتصاد دانشبنیان و توسعه امکانات و عوامل تأثیرگذار در رشد فعالیتهای فناورانه صورت گرفته و در حال انجام است.
امید است نتایج تلاشها و زحمات مسئولین، افزایش سهم این فعالیتها در اقتصاد استان باشد.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات