بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۱۵۱۵۶۷
سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول
دوشنبه ۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۶

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: لوح شهر جهانی کپو ۲۱ دی ماه با حضور معاون رییس جمهور، وزیر میراث فرهنگی و ۱۱ سفیر از کشور‌های مختلف رونمایی می‌شود.

حمیدرضا خادم به در گفتگو با خبرنگار ایرنا افزود: سفیرانی از ۱۱ کشور از جمله هند، ترکیه، عمان، قطر، ازبکستان، ارمنستان، کویت، مالزی، ایتالیا، اسپانیا و عربستان در آیین رونمایی از لوح شهر جهانی کپو حضور خواهند یافت.

وی با بیان اینکه انتخاب دزفول به عنوان شهر جهانی کپو در یونسکو اتفاق بسیار بزرگی برای این شهرستان است، ادامه داد: برگزاری باشکوه آیین رونمایی از لوح شهر جهانی کپو با بهره گیری از ظرفیت تمام دستگاه‌های دزفول به طور جدی دنبال می‌شود.

سرپرست اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با اشاره به ظرفیت‌های بالای اشتغال در صنعت کپو گفت: صنعت کپوبافی تاکنون سه هزار شغل در این شهرستان ایجاد کرده است که با توجه به نامگذاری دزفول به عنوان شهر جهانی کپو ظرفیت زیادی برای افزایش اشتغالزایی در این هنر وجود دارد.

وی تصریح کرد: سال گذشته دزفول نامزد دریافت عنوان شهر جهانی کپو شد که پس از ارزیابی‌های زیاد ناظران و ارزیابان یونسکو سرانجام دزفول به عنوان شهرجهانی کپو نامگذاری شد.

۱۰ خانه تاریخی در دزفول مرمت و رفع خطر شد

خادم با اشاره به ظرفیت‌های تاریخی دزفول گفت: شهرستان دزفول دارای ۲۴۴ هکتار بافت تاریخی در شهر و ۲ پهنه تاریخی ۸۰۰ و ۱۵۰ هکتار تاریخی در خارج از بافت شهری دارد که حراست از این پهنه وسیع تاریخی با وجود کمبود‌ها و محدودیت‌ها با جدیت و مستمر انجام می‌شود.

وی ادامه داد: مرمت و رفع خطر ۱۰ خانه تاریخی شهرستان دزفول از جمله خانه‌های تاریخی تیزنو، قطب و بازگشایی خانه تاریخی سوزنگر امسال انجام شده است.

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول با بیان اینکه خانه‌های تاریخی به مرکزی برای فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری در این شهرستان تبدیل می‌شوند، اظهارکرد: ورود سرمایه گذاران برای مرمت خانه‌های تاریخی و استفاده از آن‌ها با کاربری‌های فرهنگی، اقامتی و گردشگری ضروری است و در این زمینه از سرمایه گذاران علاقه‌مند برای احیا و مرمت خانه‌های تاریخی دزفول دعوت و حمایت می‌شود.

وی ادامه داد: جلوگیری از کشت تپه‌های باستانی و حفاری غیرمجاز، کشف و ضبط آثار تاریخی غیرمجاز و مرمت چهار ساباط از جمله اقدامات انجام شده طی ماه‌های گذشته در دزفول است.

پرونده گردشگری دفاع مقدس دزفول تشکیل شد

خادم با بیان اینکه ظرفیت‌های خدادادی موجب شده تا دزفول به قطب گردشگری خوزستان تبدیل شود، اظهارکرد: جلوگیری از فعالیت هفت تور غیرمجاز، سه واحد رستوران سنتی غیرمجاز و ۲۲ مرکز اقامتی غیرمجاز و همچنین صدور تذکر به ۲ شرکت خدمات مسافربری و گردشگری از اقدام‌های انجام شده برای ساماندهی و قانون‌مند کردن فعالیت‌های گردشگری در دزفول است.

وی افزود: ظرفیت‌های خاص دزفول در حوزه دفاع مقدس که منجر به معرفی دزفول در چهارم خرداد به عنوان شهر نمونه مقاومت در کشور و ثبت چهارم خرداد به نام روز "مقاومت و پایداری- روز دزفول" موجب شد تا توسعه گردشگری دفاع مقدس در این شهرستان به طور جدی در دستور کار قرار گیرد.

سرپرست میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول گفت: پرونده گردشگری دفاع مقدس دزفول تشکیل و به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان ارسال شده است که با صدور مجوز‌های لازم، گردشگری دفاع مقدس در این شهرستان فعال می‌شود.

وی یکی از دغدغه‌های مردم دزفول را فعالیت تور‌های غیرمجاز دانست و افزود: جلوگیری از فعالیت تور‌های غیرمجاز، کمک به ساماندهی این تور‌ها و هوشمندسازی نظارت بر تور‌های گردشگری از جمله اقدام‌هایی است که به صورت مستمر انجام می‌شود.

به گزارش ایرنا، وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۲۵ مردادماه امسال از ثبت جهانی دزفول و کاشان در رشته‌های کپوبافی و منسوجات سنتی خبر داد.

کپو یکی از صنایع دستی ویژه شهرستان دزفول به شمار می‌رود که ماده اولیه آن را چوب کرتک (موجود در بیشه زار‌های دزفول) تشکیل می‌دهد.

کپوبافی با داشتن اصالت، کیفیت و ظرافت بالا برای افراد زیادی اشتغال ایجاد کرده و از رشته‌های بومی و خاص خوزستان به ویژه شهر شهیون دزفول است.

کپو با پیچش ساقه‌های مرکزی و جوان نخل به دور ساقه‌های کرتک شکل می‌گیرد و با نقش اندازی کاموای رنگی، زیبایی آن دوچندان می‌شود.

کپو در گویش محلی دزفولی، به ظرف حصیری کروی سر دار که از برگ خرما و کرتک بافته شده گفته می‌شود؛ کپو‌های دزفول از نظر کیفیت و اصالت رتبه نخست را در کشور دارند و به شهر‌های مختلف و خارج از کشور صادر می‌شوند.

ارسال نظرات