تازه ها
به گزارش خبرنگ بازار کار، به همت معاونت فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی استان با همکاری انجمن علمی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز، ویژه برنامه یارمهربان؛ بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی روز دوشنبه 21 آبان ماه در این دانشگاه برگزار شد.
خسرو کنانی، معاون فرهنگی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی در این برنامه گفت: کتاب با ارزشترین ابزار علمی است اما جایگاه کتاب و کتابخوانی در جامعه تنزل پیدا کرده و ما باید تلاش کنیم به جایگاه شایسته خود برسد.
وی اظهار کرد: زمانی هر کتاب به یکبار خواندن میارزید اما امروزه؛ افزایش تنوع و کیفیت پایین کتابها باعث شده این نگرش جایگاه خود را از دست بدهد.
وی با بیان اینکه علیرغم اینکه امروزه مطالب علمی در قالب فایلهای الکترونیکی و سایر فرمت های مختلف مطالعه میشود اما برای فهم دقیق مفاهیم باید به کتاب فیزیکی مراجعه شود، افزود: کتاب جایگاه خود را در بیرون از دانشگاه از دست داده که امری طبیعی است اما در دانشگاه این مورد قابل پذیرش نیست و از دانشجویان انتظار داریم همچنان به این فرهنگ پایبند باشند و سطح مطالعه کتاب حداقل در دانشگاه ارتقا یابد.
کنعانی، برگزاری رویداد ملی کتاب سه دقیقهای، تشکیل حلقههای مطالعاتی کتاب تحت عنوان کانون مطالعاتی سریر و ویژه برنامه فصل سخن با هدف نقد و بررسی کتب حوزه علوم انسانی با حضور مولفان و منتقدان را از برنامههای معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی استان برای ارتقای سرانه مطالعه در بین دانشجویان نام برد.
اسد الله واحد، استاد دانشگاه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تبریز گفت: برای پیشرفت و گستراندن افق دید باید تجربه پیشینیان را پیش چشم خود بگذاریم، آنها این تجربهها را به دست ما سپردند که به عنوان سابقه کار، دانش و افق در نظر گرفته شده از آن استفاده کنیم.
وی افزود: نسل امروزی به میراث علمی به جامانده به دلایل مختلف نظیر فضای مجازی و گرانی اعتنایی ندارند به بیانی این نسل به کتاب و کتاب خوانی آن چنان توجه نمیکنند.
وی ادامه داد: تبعات این بی اعتنایی، انحطاط است که به صورت مستمر بوده و امروزه هم جاری است و عوامل مختلف نه صرفا گرانی و کمبود کاغذ، بلکه به دلیل تبلیغاتی است که نسل ما گریبان گیر آن شده است.
واحد با بیان اینکه انحطاطی که در پایان هر ترم شاهد آن هستیم خطهای رنگارنگ در اوراق امتحانی و غلط املایی است، گفت: وقتی داخل دانشگاه این فاجعه رخ دهد معلوم است بیرون دانشگاه چه اتفاقی خواهد افتاد که این رفتارها نتیجهی نبود مطالعه در بین دانشجویان است.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: ما در طول تاریخ کتاب سوزیهای متعددی داشتیم، اگر بخواهیم این وضعیت را با آن زمان مقایسه کنیم این دوره کتاب سوزی مدرن است، در کتاب سوزی از بین بردن کتاب بوده که کتابخانه اسکندریه، جندی شاپور و خوارزم از بین رفتهاند.
وی با بیان اینکه امروزه با بی اعتنایی به مطالعه شاهد کتاب سوزی هستیم، خاطرنشان کرد: این فاجعه تبعاتی دارد که ما و نسلهای آتی باید جوابگو باشیم و به جای اینکه با کتابخوانی بر تجربهی پیشینیان بیفزاییم و یافتههای خودمان را به نسل پسین ارائه دهیم متاسفانه هیچ اقدامی انجام نمیدهیم.
در ادامه این برنامه مسابقه حضوری معرفی آخرین کتاب مطالعه شده توسط حاضران و شرکت کنندگان اجرا شد به هر یک از شرکت کنندگان جوایز نقدی اهدا شد.
همچنین در پایان برنامه به صورت قرعه کشی کتاب «غلط ننویسیم» ابوالحسن نجفی به تعداد۱۰نفر از دانشجویان شرکت کننده اهدا شد.
ارسال نظرات