بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۴۰۵۹
رئیس دانشگاه تبریز، اظهار کرد: خیران انسان‌های ارزشمندی هستند بنابراین ورود این افراد به دانشگاه، ورودی آگاهانه است که موجب ایجاد تحول در آموزش عالی می‌شود.
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۴۶

ورود خیران به آموزش عالی موجب ایجاد تحول می‌شود

به گزارش بازار کار، دکتر صفر نصراله‌زاده، رئیس دانشگاه تبریز، روز جمعه، ۲۵ آبان‌ماه، در نشست مشورتی و هم‌اندیشی با اعضای هیئت مدیره‌ بنیاد حامیان و مجمع خیران دانشگاه تبریز، ضمن قدردانی از خدمات خیران آموزش عالی اظهار کرد: خیران انسان‌هایی ارزشمندی هستند بنابراین ورود این افراد به دانشگاه، ورودی آگاهانه است که موجب ایجاد تحول در آموزش عالی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه نباید کار خیر را به‌عنوان یک امر جنبی در نظر گرفت، افزود: کار خیر باید جزو امور اصلی تلقی شود و معتقد هستم که به‌عنوان یار و همراه خیران عزیز، بدون دخالت در امور این عزیزان، باید بسترهای و زمینه‌های لازم را فراهم آوریم.

نصراله‌زاده در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص ضرورت تغییر نگرش به خیران نیز گفت: نمی‌توان نگرش را در عرض چند سال تغییر داد و این کار نیازمند اقدامات مستمر پژوهشی و علمی است و ما باید در ابتدا نقش دانشگاه را در جامعه تبیین کنیم تا از  این طریق خیران و عموم مردم اطمینان خاطر پیدا کنند که دانشگاه مرکز قدرت است بنابراین باید اقداماتی را برای دیده شدن دانشگاه و ظرفیت‌های آن انجام دهیم.

رئیس دانشگاه تبریز یادآور شد: درست است که ما در سال‌های اخیر و براساس نظام‌های رتبه‌بندی ملی و بین‌المللی، رتبه‌های خوبی را به خود اختصاص داده‌ایم؛ اما کار ما تنها در این خلاصه نمی‌شود و وظیفه‌‌ اصلی و نقش اجتماعی ما دستگیری از جامعه  و مردم است و باید برای نقش‌آفرینی در جامعه تلاش کنیم.

نصراله‌زاده در ارتباط با اعتمادسازی برای خیران اظهار کرد: اعتماد بزرگترین سرمایه است و اولین گام در راه اعتمادسازی این است که کار خیر با نظر خیر انجام شود و خیران عزیز اشرافیت لازم و کافی را در خصوص نحوه‌ انجام کار خیر داشته باشند.

وی شناسایی دانشجویان بی‌بضاعت را یکی از مهم‌ترین و اولویت‌دارترین موضوعات در دانشگاه دانست و تأکید کرد: شناسایی نیازمند واقعی از خود کار خیر مهم‌تر است و ما باید به‌صورت سازماندهی شده این دانشجویان عزیز را شناسایی کنیم.

نصراله‌زاده در ادامه کمک به شرکت‌‎های دانش‌بنیان و طرح‌های اولویت‌دار دانشگاه را قدمی برای حل مشکلات جامعه مطرح کرد و افزود: شاید در وهله‌ اول مردم از تاثیر بسزای شرکت‌های دانش‌بنیان در حل نیازهای جامعه مطلع نباشند. در حال حاضر ۳۷۰ شرکت دانش‌بنیان و ۴۲۰ واحد فناور در استان مشغول به فعالیت هستند که در بحث نوآوری و فناوری مشکلی ندارند بلکه مشکل اصلی این شرکت‌ها رساندن محصول خود به مرحله‌ تولید است که اگر در این بخش مورد حمایت قرار گیرند، نقش و آثار بسیاری خوبی در جامعه و رفع مشکلات مردم دیده می‌شود. لذا ما باید اهمیت این موضوع را به خیّرین تبیین کنیم.

رئیس دانشگاه تبریز ادامه داد: معتقدیم به هیچ عنوان نباید در کار خیران دخالت کنیم و ظلم مضاعف در بحث خیران این است که صرفاً با هدف‌های مادی و جذب پول به سراغ این عزیزان برویم. در حالی‌که خیران می‌توانند کارهای خیر را ساماندهی و از طریق تفکر آگاهانه‌‌ای که دارند، بخش قابل توجهی از ثروت جامعه را پای کار بیاورند.

وی با اشاره به اینکه کمک‌های خیرخواهانه در بسیاری از دانشگاه‌های برتر جهان سهم قابل توجهی در تأمین هزینه‌های بخش‌های مختلف دانشگاه دارد که می‌تواند شکاف موجود بین درآمد و هزینه‌ها را به طور قابل ملاحظه‌ای پرکند، اظهار امیدواری کرد که با فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی درباره‌ اهمیت وقف و کار خیر در حوزه‌ آموزش عالی، نظر خیران و افکار عمومی به میزان بالاتری به اهدای کمک‌های مالی به دانشگاه‌های کشور جلب شده و بتوان از کمک‌های خیرخواهانه برای پیشبرد اهداف تحقیقاتی دانشگاه‌ها و کمک به تحصیل دانشجویان مستعد بهره برد.

ارسال نظرات