تازه ها
به گزارش بازار کار، بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی، روز شنبه ۲۶ آبانماه، به مناسبت هفته کتاب، میهمان شماری از انتشاراتیها و کتابفروشیهای تبریز بود تا ضمن تبریک این مناسبت فرهنگی پای صحبتهای آنان نیز بنشیند. وی که از طرفداران جدی و پر و پا قرص کتاب و کتابخوانی است، در این بازدیدها خاطراتش از دو دهه قبل در کسوت مدیرکل سیاسی و انتظامی استانداری این خطه و تهیه و ارسال کتاب برای فرمانداران به عنوان گامی در راستای نهادینه کردن فرهنگ مطالعه سخن گفت.
وی که اکنون پس از دو دهه به عنوان نماینده عالی دولت وفاق و برای ادای دین به سرزمین مادری، در مسند استانداری آذربایجانشرقی نشسته است، با حوصله و دقت تمام تازههای حوزه نشر تبریز را تورق کرد. او همچنین درباره مسایل ریز و درشت مرتبط با صنعت نشر، همچون شمارگان کتابهای منتشره، کیفیت چاپ و قیمت کتاب، گام های ناشران تبریز در استفاده از فناوریهای نوین در حوزه چاپ و نشر و ... با میزبانان خود به گفت و گو نشست.
اما بازدید استاندار آذربایجانشرقی از انتشاراتیها و کتابفروشیهای تبریز، ارتباطی صمیمی و دوسویه بود و وی در مقام نماینده عالی دولت از میزبانان خود خواست که درباره مشکلات مبتلابه شان نیز با او صحبت کنند. کتابسرای «مولی»، مقصد نخست سرمست در بازدید از انتشاراتیها و کتابفروشیهای کهن شهر تبریز بود که ایران عزیز ترویج صنعت چاپ را مدیون «باسمه چی» های آن در دوره حکمرانی عباس میرزای قاجار است.
سرمست در بازدید از کتابسرای «مولی» پس از درخواست تازههای نشر آن از برخی از بزرگان دانشگاهی و ادیب تبریز همچون خانمها دکتر مینو امیرقاسمی و معصومه معدنکن و آقای دکتر باقر صدری نیا نیز یادی کرد و جویای احوال آنها شد. اصغر عباسپور، مدیر توانمند کتابسرای «مولی» و انتشارات «آیدین» نیز از اینکه در طول حیات ۴۰ ساله این مجموعه فرهنگی برای نخستین بار میزبان یک استاندار است، قدردانی و اشارهای اجمالی به دشواریهای حوزه نشر کرد.
استاندار آذربایجانشرقی پس از آن میهمان انتشارات «شایسته» شد که محمد زارع، مدیر کارکشته آن از تلاشگران خستگی ناپذیر حوزه نشر محسوب می شود. وی در این بازدید نیز پس از تاکید بر لزوم گسترش فرهنگ کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان از طریق حمایت از کتاب های این بخش، بهره گیری ناشران استان از فناوری های جدید همچون کتابهای صوتی را به دلیل تغییر ذائقه مخاطبان را در راستای ترویج و ترغیب فرهنگ مطالعه در جامعه گریزناپذیر خواند.
محمد زارع، مدیر انتشارات شایسته نیز در این بازدید در توصیف سختیهای کارش به مزاح و به نقل از یکی از دوستانش گفت که در تبریز سه جا هیچوقت تعطیل نمی شود؛ اورژانس، پلیس و انتشارات شایسته. او سپس توضیح داد که ادامه حیات انتشاراتیها و کتابفروشیها جز در سایه عشق و فداکاری فعالان این حوزه مقرون به صرفه و ممکن نیست.
استاندار آذربایجانشرقی پس از آن که از انتشاراتی «شایسته» بیرون آمد، خوش و بشی نیز با کتابفروشی دوره گرد کرد که در سرمایه پاییز بساط فرهنگی خود را چند قدم بالاتر از کتابفروشی پهن کرده بود. سرمست بعد از احوالپرسی گرم با این تلاشگر فرهنگی که بخشی از بساطش را به کتاب کودک اختصاص داده بود، درباره بازار پرسید.
کتابفروشی «دهخدا» در خیابان طالقانی، مقصد سوم استاندار آذربایجانشرقی بود که تقی امینپور، مدیر همیشه خندان و خوش برخورد آن به پیشواز آمد. سرمست در این بازدید نیز دقایق طولانی به تورق تعدادی از کتاب های موجود در کتابفروشی «دهخدا» پرداخت و آخر سر نیز میهمان چایی آقا تقی شد که همواره میهمانانش را با آن بدرقه میکند. در اینجا بود که وقتی استاندار آذربایجان شرقی از کسالت استاد سیروس برادران شکوهی مطلع شد، در تماس تلفنی با او برایش آرزوی سلامتی و یادی از سالهای دور کرد که استاد معمولا زحمت دبیری همایش های «مشروطه» را تقبل می کرد.
کتابفروشی «سپهر» در ارتش شمالی آخرین مقصد نماینده عالی دولت در آذربایجانشرقی بود. مهدی دادیزاده که کتابفروشی کوچکش در قلب تبریز، پاتوق دنجی برای بزرگان علم، فرهنگ و ادب این کهن شهر شناخته میشود، در این بازدید یادی از ایام گذشته کرد.
دادیزاده که علاوه بر سر پا نگه داشتن کتابفروشی «سپهر» دستی نیز بر قلم دارد و آثار خواندنی در حوزه مثنوی پژوهی به زیور طبع آراسته است، از اینکه سرمست از بین چندین استان، آذربایجان شرقی را برای مسئولیت پذیری انتخاب کرده است، ابراز خوشحالی و برای وی در این مقام آرزوی موفقیت کرد.
بهرام سرمست، استاندار آذربایجانشرقی در حاشیه این بازدیدها با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی، گفت: هر روز ما میتواند روز کتاب باشد و باید تلاش کنیم تا کتاب وارد زندگی مردم شود.
وی با بیان اینکه ناشران باید به سلیقه و ذائقه فکری نسل جوان توجه کنند، افزود: سبک زندگی جدید باعث شده کتاب در زندگی مردم به حاشیه برود و ناشران باید با استفاده از شیوههای جدید و هنرمندانه نسل جوان را با کتاب آشنا کنند.
سرمست، با اشاره به پیشگامی تبریز در صنعت چاپ و نشر، گفت: انتظار این است که شاهد فعالیت ناشران قوی و توسعه یافته و متناسب با آن ترویج فرهنگ کتابخوانی در استان باشیم.
و به این ترتیب بود که بازدید سه ساعته استاندار آذربایجان شرقی از انتشاراتیها و کتابفروشیهای تبریز به مناسبت «هفته کتاب» به پایان آمد تا فعالان این حوزه تمدن ساز به بهبود فضای کسب و کارشان در سایه نگاه فرهنگی نماینده عالی دولت در استان امیدوارتر شوند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات