
تازه ها

به گزارش خبرنگار بازارکار البرز به نقل از خبرگزاری ایرنا؛ سید احمد میرجلیلی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ، صنایع و معادن و کشاورزی استان البرز در نشست بررسی مانع تولید با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ توسط رهبر معظم انقلاب به نام «سرمایهگذاری برای تولید» بیان کرد: به رغم هدفگذاریهای انجامشده در سالهای گذشته به منظور عملیاتی کردن اقدامات متعدد در زمینههای مختلف برای تحقق شعار سال، بسیاری از این برنامهها به نتیجه مطلوب نرسید.
میر جلیلی با بیان اینکه تولیدکنندگان و سرمایهگذاران با تمام تلاش و سختی همچنان به کار و فعالیت ادامه دادهاند، گفت: این در حالی است که حمایتهای مورد انتظار از دستگاههای مرتبط به طور کامل محقق نشده و موانع برای فعالان اقتصادی از سوی شهرداریها، بخشداریها، دهداریها، تعزیرات حکومتی ، دارایی و امثال آن فراوان است .
چالشهای بیپایان تولیدکنندگان در مسیر سرمایهگذاری
عضو نمایندگان اتاق بازرگانی البرز افزود: فرآیندهای طولانیمدت برای اخذ مجوزهای تولید، نوسانات انرژی، هزینههای عوارض و مالیاتها و همچنین نرخ بهره غیرمتعارف بانکها که در بازه ۳۵ تا ۴۰ درصد محاسبه میشود، انگیزه سرمایهگذاری و تولید را کاهش داده است.
وی با اشاره به کاهش بارندگیها و خشکسالی در سال زراعی جاری خاطرنشان کرد: این وضعیت ممکن است چالشهای جدی در تأمین انرژی و سوخت مورد نیاز ژنراتورها برای بخش تولید از جمله کشاورزی ایجاد کند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی البرز در ادامه افزود: این مجموعه، با توجه به رسالت خود در پشتیبانی از فعالان اقتصادی، از طریق پیگیری مستمر مشکلات و معضلات آنان در سلسله نشستهای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، کمیسیونها و تشکلهای تخصصی اتاق بازرگانی و همچنین حضور نمایندگان خود در جلسات استانی، از تولیدکنندگان و صادرکنندگان حمایت میکند.
ظرفیتهای صادراتی استان البرز و موانع پیشروی آن
میرجلیلی در خصوص فعالیتهای صادراتی کشاورزی استان البرز در کشورهای حوزه خلیج فارس گفت: تاکنون بیش از ۲۰ نفر از اعضای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان میوه و ترهبار البرز در امارات متحده عربی سرمایهگذاری کردهاند و از مرحله تولید تا بستهبندی و صادرات، فعالیت خود را به صورت مستقل مدیریت میکنند. این موفقیت نشاندهنده ظرفیت بالای استان البرز در بخش کشاورزی و صادرات است
وی در ادامه با اشاره به اینکه هرساله از نیمه دوم اردیبهشت تا پایان آبانماه صادرات محصولات کشاورزی از استان البرز بسیار فعال است، افزود: با وجود اینکه از تولید تا صادرات محصولات این بخش همچون گذشته با تلاش و جدیت از سوی فعالان حوزه کشاورزی انجام میشود، اما مشکلات حملونقل همچنان برای فعالان این عرصه پابرجا است. علاوه بر این، فرسودگی ناوگان حملونقل و موانعی همچون پلاکگذاری، عوارض گمرکی و مالیاتها نیز افزایش هزینههای حملونقل و کاهش رقابتپذیری تولیدکنندگان را به همراه دارد.
ارسال نظرات