بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۶۹۰۶۰
یک مدرس و پژوهشگر معماری با بیان اینکه هوش مصنوعی در معماری هنوز به سطح یک معمار حرفه‌ای نرسیده است؛ گفت: اما این ابزار می‌تواند در ارائه ایده‌های جدید و کوتاه کردن زمان فرایندهای طراحی، به معماران کمک کند.
چهارشنبه ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۶

به گزارش خبرنگار بازارکار البرز به نقل از خبرگزاری ایسنا؛ "علی شجاعی" مدرس و پژوهشگر معماری با اشاره به روز معمار و جایگاه هوش مصنوعی در معماری آینده، اظهار کرد: امروزه هوش مصنوعی در حوزه معماری کاربرد زیادی پیدا کرده و می‌تواند در فرایندهای طراحی، ساخت و مدیریت ساختمان‌ها و بهبود آن به سازندگان و معماران کمک شایان توجهی کند. هوش مصنوعی می‌تواند ابزار مناسبی برای پیش‌بینی هزینه‌ها، زمان، تولید نقشه‌های ساختمانی و واقعیت مجازی در صنعت ساخت و ساز و معماری باشد.

وی با اشاره به اینکه در استفاده از هوش مصنوعی باید تمام جوانب و چالش‌های آن را نیز در نظر داشت، افزود: این پدیده مثل تمام پدیده‌های دیگر، نقاط ضعف و قوت و فرصت‌ها و تهدیدهایی دارد و باید با توجه به این موارد با آن روبه رو شد. به عبارت دیگر ورود هوش مصنوعی به حوزه مشاغل نباید باعث از بین رفتن مشاغل سنتی و تغییر در نقش‌های انسانی شود. علاوه بر این موضوع امنیت داده‌ها و نیز مدیریت درست اطلاعات هم مطرح است.

شجاعی ادامه داد: از سوی دیگر در فرایند معماری به ویژه قبل از طراحی، معمار عوامل زیادی مثل اقلیم، اقتصاد، سنت و علاقه‌مندی‌های انسانی را در نظر می گیرد؛ ولی هوش مصنوعی با توانایی فعلی خود به نظر می‌رسد که نتواند در تمام این زمینه‌ها موفق عمل کند.

وی بیان کرد: در این زمینه هوش مصنوعی شاید ظاهرا بتواند گزینه‌های مناسبی ارائه کند؛ اما این گزینه‌ها قطعا نیاز به پردازش دارد و سطح هوش مصنوعی به حدی نرسیده که آنچه یک معمار حرفه‌ای در نظر می‌گیرد را بتواند پردازش کرده و یک گزینه کامل و مناسب ارائه کند.

این مدرس دانشگاه مطرح کرد: با تمام این تفاسیر اما هوش مصنوعی در عین حال جذابیت‌های خاص خود را دارد. مثلاً می‌توان فضای داخلی یک خانه را به هوشی مصنوعی داد تا متناسب با خواسته‌های ما ایده جدیدی ارائه کند و یا اینکه پروسه‌ای که توسط یک معمار در عرض چند روز به طول می‌انجامد، با بهره گیری از هوش مصنوعی در عرض چند ثانیه انجام می‌شود.

شجاعی در ادامه گفت: همچنین از طریق هوش مصنوعی در حیطه طراحی سایت‌ها و اپلیکیشن‌ها، با استفاده از تجربیات گذشته و داده‌هایی که در اینترنت وجود دارد و تلفیق آن با درخواست معمار و دانشجو می‌توان نتایج قابل توجهی به دست آورد.

این پژوهشگر اظهار کرد: اما در کشور ما هوش مصنوعی هنوز در حوزه معماری و صنعت مرتبط با آن به صورت تخصصی و رسمی ورود نکرده و فعلا در فضاهای آکادمیک و دانشجویی از آن استفاده می‌شود و در این زمینه هم پیشرو هستند.

شجاعی با بیان اینکه در آینده‌ای نزدیک با هوش مصنوعی روبه رو خواهیم شد و باید خود را برای استفاده صحیح از آن آماده کنیم، افزود: زمانی که رایانه به عرصه معماری وارد شد، برخی معتقد بودند که معماران حتما باید با دست طراحی کنند، اما ورود رایانه به حوزه معماری و طراحی آنقدر قوی اتفاق افتاد که در حال حاضر هیچ کس نمی‌تواند تصور کند که یک معمار و طراح از رایانه استفاده نمی‌کند.

وی ادامه داد: بنابراین پدیده هوش مصنوعی هم درآینده به همین صورت خواهد بود. اما استفاده از آن نباید مانع خلاقیت معماران شود و باید عواطف، احساسات انسانی، سنت‌ها، شرایط اقتصادی و سایر مواردی که یک معمار باید بدون هوش مصنوعی حین کار در نظر بگیرد، در زمان استفاده از هوش مصنوعی هم لحاظ کند.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی در حال حاضر شاید نتواند به عواطف انسانی، سنت‌ها و مفاهیم یک جامعه توجه داشته باشد؛ اما یک معمار و دانشجویی معماری از این جهت می‌تواند نسبت به هوش مصنوعی به دلیل برخورداری از این قابلیت جلوتر باشد.

وی گفت: در حال حاضر دانشگاه‌ها درحال تدوین مباحث اخلاقی استفاده از هوش مصنوعی در تهیه پژوهش‌ها و رساله‌های دانشگاهی هستند. اما هنوز به سطحی نرسیده‌ایم که بتوان گفت در بحث طراحی و فنی از هوش مصنوعی به صورت نظامند در حال استفاده از ظرفیت‌های آن هستیم.

این مدرس دانشگاه در مورد راهکارهای ورود هوش مصنوعی و استفاده درست از آن در معماری، گفت: در وهله اول نیاز داریم که از هوش مصنوعی شناخت بیشتر و بهتری داشته باشیم و به شکل تخصصی فرصت‌ها و تهدیدهای آن را بشناسیم. علاوه بر این ضوابط اخلاقی و فنی که تحت تاثیر هوش مصنوعی قرار می‌گیرد؛ باید شناسایی و تعریف و دستور العمل‌ها و ضوابط لازم برای آن پیش بینی شود و بعد با توجه به این موارد در عرصه معماری از آن استفاده کنیم.

برچسب ها:

ارسال نظرات