بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۸۷۵۳۹
همزمان با هفته دولت مرکز نوآوری و کارآفرینی ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان‌شرقی در محل مرکز علمی کاربردی ماشین سازی تبریز افتتاح شد.
جمعه ۱۰ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۷:۲۷
به گزارش بازارکار؛ مدیر پژوهش و فناوری و رئیس کارگروه دانش بنیان شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی، در این مراسم، با تاکید بر اینکه برای توسعه و حرکت چرخ‌های اقتصادی کشور باید ماشین آلات و ابزارآلات صنایع به روز رسانی شده و به فناوری‌های پیشرفته مجهز شود، افزود: در این زمینه باید از ظرفیت شرکت‌های دانش بنیان مستقر در استان‌ها استفاده شود.
رضا کاظم نژاد، با اشاره به خلاء مراکز نوآوری در بخش‌های مختلف کشور به ویژه صنایع، اظهار کرد: ماشین سازی تبریز از صنایع مادر کشور بوده و از اهمیت ویژه‌ای در تامین قطعات مورد نیاز سایر صنایع برخوردار است و این گروه صنعتی در واقع چرخ صنعتی کشور را به حرکت می‌اندازد. وی گفت: آغاز به کار مرکز نوآوری و کارآفرینی ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته و انجام فعالیت های واقعی دانش بنیان در این گروه صنعتی می‌تواند در ارتقای ماشین افزارهای صنایع منطقه نقش بسزایی ایفا کند. کاظم نژاد، با اشاره به همسایگی جمهوری اسلامی ایران با ۱۵ کشور همسایه، ادامه داد: صنایع تولیدی کشور قابلیت حضور پررنگ در بازار این کشورها و سایر کشورهای متحد، دوست و شریک بازرگانی ایران را دارد. وی یادآور شد: با صادرات محصول به کشورهای دنیا، فقط محصول صادر نمی‌شود بلکه برتری فکری و صنعتی خود را نیز به این کشورها صادر می‌کنیم و برای تحقق این موضوع باید ماشین آلات صنایع به روز رسانی شود تا قابلیت رقابت با رقبا را داشته باشیم. افتتاح مرکز نوآوری و کارآفرینی ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته در ماشین سازی تبریز حرکت چرخ اقتصاد کشور در آینده از مسیر شرکت‌های نوآور عبور می‌کند رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان‌شرقی نیز در این مراسم با بیان اینکه بر اساس نظر متخصصان انرژی از سال ۲۰۳۰ به بعد استفاده از سوخت‌های فسیلی مطرح نخواهد شد، گفت: با توجه به اینکه عمده محل ارزآوری کشور ما از طریق فروش نفت تامین می‌شود، با این روند با مشکل مواجه خواهد شد. سعید جعفری راد، افزود: تغییر اقلیم، افزایش دما و کمبود آب و بروز خشکسالی از دیگر مشکلات آینده کشورها و کشور ما بوده و برای عبور از این مشکلات باید به کشت هیدروپونیک روی آورد که مصرف آب را ۹۰ درصد کاهش و تولید را ۹۰ درصد افزایش می‌دهد. وی اظهار کرد: برای ارزآوری به کشور در آینده، تامین مواد غذایی مردم، حرکت چرخ اقتصاد کشور و مقابله با مشکلات تغییر اقلیم باید از توان شرکت‌های دانش بنیان استفاده کرد.
وی با اشاره به وجود ۲۰ مرکز نوآوری و رشد در شهرستان‌های استان آذربایجان شرقی، ادامه داد: ایجاد مرکز رشد و کارآفرینی در مجموعه ماشین سازی می‌تواند در نوسازی ماشین آلات این شرکت کمک کند و شرکت‌های دانش بنیان علاقه مند فعالیت در این حوزه در این مرکز مستقر خواهند شد. مدیرعامل گروه ماشین‌سازی تبریز نیز در این مراسم با اشاره به اینکه ماشین سازی تبریز جزو صنایع پیچیده است، افزود: به عنوان نمونه دستگاه تراش تولیدی این شرکت دارای ۷۰۰ نوع قطعه است و برای تولید هر قطعه آن فرآینده‌های مختلفی طی می‌شود.
داود یعقوبی بقا، فرسودگی ماشین آلات این گروه صنعتی و قرار گرفتن آن در لیست سازمان خصوصی سازی از عمده مشکلات این شرکت اعلام و اظهار کرد: بعد از تصمیم به واگذاری این شرکت به بخش خصوصی در سال ۱۳۹۰ تا کنون مشکلات متعددی برای این شرکت ایجاد شده و ساختار سازمانی آن بهم خورده است. وی گفت: با بروز این مشکلات نیروهای کاربلد، توانمند و متخصص از مجموعه جدا شده و با توجه به قرار گرفتن در لیست واگذاری، امکان سرمایه‌گذاری در آن میسر نمی‌شود.
یعقوبی بقا، با اشاره به تلاش مدیران استانی و دستور رئیس جمهوری برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات این مجموعه، ادامه داد: تلاش می‌شود با تبدیل دارایی‌های غیرمولد به دارایی‌های مولد موضوع نوسازی ماشین آلات آن انجام شود. وی خواستار خروج این گروه صنعتی از لیست واگذاری دولت شد و اظهار کرد: با تحقق این موضوع می‌توان زمینه سرمایه‌گذاری برای خرید ماشین آلات جدید برای خطوط تولید فراهم می شود.
مدیرعامل گروه ماشین سازی تبریز با اشاره به افتتاح مرکز نوآوری و کارآفرینی ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته در این گروه صنعتی، گفت: با استفاده از توان شرکت‌های دانش بنیان در این مرکز می‌توان قطعات و تجهیزات مورد نیاز شرکت‌های پخش و پالایش فراورده‌های نفتی و صنایع دفاعی را تامین کرد. در پایان این مراسم تفاهم نامه همکاری بین مدیرعامل گروه ماشین سازی تبریز و رییس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی امضا شد

ارسال نظرات