سخنان شنیدنی مدیر عامل شرکت کشت و صنعت روژین تاک در نشست یک تجربه:
کد بانو ها و خانم های خانه کارشناسان کیفیت و تضمین کننده فروش ما هستند
تازه ها
استان هرمزگان بیشترین کاهش نرخ بیکاری را در میان استان های کشور تجربه کرده است و اگر این شتاب تداوم یابد، بدون شک دیگر این استان در رده بالای نرخ بیکاری در کشور نخواهد ماند.
به گزارش بازارکار از خبرگزاری فارس از بندرعباس، هرمزگان در تابستان سال 1401 نرخ بیکاری 22.6 درصد را تجربه کرد که این استان را در میان 3 استان با بالاترین نرخ بیکاری قرار داده بود و انتقادهای فراوانی را نسبت به وضعیت اشتغال جوانان آن بوجود آورده بود.
کاستن از نرخ بیکاری اگر چه نیاز به اقدامات زیربنایی و اساسی دارد و آثار برنامه ریزی ها تا 6 ماه و یک سال بعد خود را نشان می دهد اما اقدامات صورت گرفته در استان از ابتدای دولت، نمایانگر عزم مسؤولان برای کاستن از این وضعیت بغرنج در هرمزگان بود.
استانی با بیشترین صنایع کلیدی و راهبردی گرفتار بیکاری
استانی که بیشترین ساحل و بزرگ ترین بندر و واحدهای صنعتی را در خود جای داده و صنایع پالایشگاهی آن به تنهایی بیش از 60 درصد بنزین و گازوییل کشور را تأمین می کنند، اما با بالاترین نرخ بیکاری در کشور دست و پنجه نرم می کرد و جوانان آن گرفتار بیکاری بودند. به تعبیر نماینده غرب هرمزگان، در هر خانه ای چند بیکار وجود دارد و همه از وضعیت بیکاری نالان هستند.
کاهش 11.1 درصدی نرخ بیکاری هرمزگان
اما با مجموعه اقداماتی که در هرمزگان به همت استاندار هرمزگان و اداره کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی صورت گرفت، خیز نرخ بیکاری برای صعود به اعداد بالاتر به تدریج گرفته شد و نرخ بیکاری هرمزگان از 22.6 درصد در تابستان 1401 به 11.5 درصد در تابستان 1402 رسیده است. یعنی هرمزگان توانسته در طول یک سال به میزان 11.1 درصد نرخ بیکاری خود را بکاهد.
این میزان از کاهش نرخ بیکاری در کشور نیز بی سابقه است به طوری که پس از هرمزگان، استان خوزستان قرار گرفته که نرخ بیکاری خود را از 15.6 درصد به 10.3 درصد رسانده است و حدود 5.3 درصد کاهش نرخ بیکاری داشته است.
کاهش نرخ بیکاری هرمزگان به 11.5 درصد در پایان تابستان 1402، تقریبا در 6 سال اخیر بی سابقه بوده است و تداوم آن بدون شک باعث فاصله گرفتن این استان از ردیف اول جدول بیکاری در کشور و حتی تک رقمی شدن نرخ بیکاری در آن می شود.
چگونه روند رشد نرخ بیکاری معکوس شد؟
هدایت صنایع به سمت جذب نیروهای بومی از طریق امضای تفاهم نامه، فاصله دادن صنایع از استخدام های سفارشی، برگزاری آزمون استاندارد و متمرکز برای استخدام در صنایع هرمزگان، جهت دهی به ساختار آموزش فنی و حرفه ای، آموزش و پرورش و آموزش عالی در جهت تربیت نیروهای متخصص، تقویت سرمایه گذاری در واحدهای صنعتی، الزام صنایع به ارائه آموزش های مورد نیاز خود در قالب طرح های کارگاهی و رشد صدور مجوز مشاغل خانگی از جمله علل توفیق در کاستن از نرخ بیکاری هرمزگان بوده است.
به امید روزی که حتی یک جوان این سرزمین و حتی یک جوان هرمزگانی بیکار نباشند.
گزارش: مهدی خسروی
ارسال نظرات