تازه ها
به گزارش بازارکار از روابط عمومی جهاددانشگاهی بوشهر،علی احمدی زاده در نشست با اساتید دانشگاهی و نخبگان و متخصصان حوزه اقتصاد و دریا اظهار کرد: استان بوشهر با دارا بودن حدود ۹ هزار کیلومتر مرز آبی با خلیج فارس و همسایگی با کشورهای حوزه خلیج فارس از اهمیت سوق الجیشی و اقتصادی قابل توجهی برخوردار است.
وی افزود: استانی که به واسطه موقعیت استراتژیک و داشتن منابع مختلف یکی از منابع تولید ثروت ایرات به شمار می رود.
رییس جهاددانشگاهی استان بوشهر بیان کرد: استفاده از نخبگان دانشگاهی جهت استفاده از ظرفیت های اقتصاد دریا در استان امری ضروری است که حلقه مفقوده را شناسایی و با استفاده از تجارب کشورهای موفق نسبت به احصا آن اقدام کنند.
احمدی زاده تصربح کرد: بوشهر استانی با ظرفیت کرانه ای و پس کرانه و استفاده از حوزه های گردشگری دریایی، شیلات ، صنایع فراساحل، بنادر ، صنایع کشتی سازی و حمل و نقل دریایی می تواند به هاب منطقه تبدیل شود.
مدیر طرح ملی تکمیل زنجیره پرورش ماهی در قفس گفت: یکی از مغفول مانده های حوزه استان صنعت نوین آبزی پروری است و با توجه به خشکسالی مستمر،کاهش منابع آب شیرین سطحی و زیرزمینی و ترجیح مصرف این منابع در آب شرب، تنها گزینه پایداری با رشد آبزی پروری کشور ، پرورش ماهی در قفس می باشد.
احمدی زاده ادامه داد: سازمان شیلات ایران تولید ۲۰۰ هزار تن انواع ماهی در قفس را در پایان برنامه ششم توسعه پیش بینی کرده بود که محقق نگردید و در برنامه هفتم توسعه نیز پیش بینی به ۵۰۰ هزار تن رسیده که با صنعت قدیمی و عدم بروز رسانی و عدم تولید فناوری یا انتقال تکنولوژی محقق نخواهد شد.
رییس جهاددانشگاهی عنوان کرد: در حال حاضر کشورهایی همچون نروژ، استرالیا، ایتالیا، چین و کشورهای آسیای شرقی پیشتاز هستند که کشور ما نیز برای تامین امنیت غذایی کشور نیازمند تولید فناوری یا انتقال فناوری با کمک دانشگاهیان و نخبگان می باشد.
وی بیان کرد: متاسفانه روند پیش بینی سازمان شیلات ایران و مجموعه های حاکمیتی موفق نبوده اند و باید کار به مجموعه های علمی که وظیفه و ظرفیت تولید فناوری را دارند جهت تولید فناوری و تکنولوژی در صنعت آبزی پروری و حوزه های دیگر اقتصاد دریا محور که پیشران هستند واگذار گردد.
احمدی زاده گفت: در برنامه پیش بینی شده باید الزامات بازار، سرمایه گذاری، تسهیلات بانکی، نیروی متخصص، تامین سایت های پشتیبان ساحلی، ماهیان بومی با رویکرد اصلاح نژادی ،شناورها و تجهیزات مورد نیاز، مراکز تکثیر، تامین مولدین، لارو و بچه ماهی و غذای آبزیان مورد توجه ویژه قرا گیرد.
ارسال نظرات