تازه ها
به گزارش خبرنگار بازار کار، یونس ژائله، رئیس اتاق بازرگانی تبریز، روز پنجشنبه 24 آبان ماه، در بیست و هشتمین همایش ملی توسعه صادرات غیر نفتی کشور در تبریز، با بیان اینکه امروز صنعتگران دچار مشکلات عدیدهای هستند و به دنبال روی پا نگه داشتن کارخانجات خود هستند، گفت: بخش خصوصی سعی میکند اقتصاد روی پا خود بایستد.
وی با بیان اینکه تورم ناشی از زیان شرکتهای دولتی به میزان سالانه ۲ هزار همت به اقتصاد ایران ضربه میزند، گفت: با این شرایط کدام اقتصاد میخواهد درست شود؟
ژائله گفت: هنوز کالای گمرکی به خاطر ثبت سفارش نمیتواند وارد کشور شود و مواد اولیه نیز به موقع خریداری نمیشود زیرا ناترازی در درآمدهای ارزی مثل ناترازی در برق و گاز داریم.
وی افزود: اگر امروز کالای صادرکننده با بالاترین هزینه کشتیرانی به مقصد میرسد ناشی از سوء مدیریت است که این ظرفیت در مواقع مورد نیاز حضور ندارد زیرا کشتیرانی ما واردات محور است نه صادرات محور.
وی با بیان اینکه تورم سه ماهه بالای ۳۰ درصد است، اظهار کرد: بخش خصوصی با تمامی قدرت و توان در خدمت دولت است و رهبر معظم انقلاب نیز شعار امسال را جهش تولید با مشارکت مردمی نامگذاری کردهاند زیرا ایشان به مردم اعتماد دارند و میدانند جهش فقط به دست مردم رخ می دهد.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز گفت: وضعیت نقدینگی واحدهای تولیدی اسفناک بوده و تورم ارزی باعث کسری شدید نقدینگی شده است و از سویی مواد اولیه را با نرخ بازار خریداری میکنیم و ارز نیمایی وجود ندارد.
وی با بیان اینکه امسال واردات ماشین آلات ممنوع شده و ضربهای به بدنه تولید کشور زده است، گفت: وزارت صنعت دیگر به درد ما نمیخورد زیرا مشکلات و گرفتاریهای ما را چندین برابر کرده است.
وی با اشاره به ظرفیت مولدسازی و قانون اصل ۴۴، اظهار کرد: وقتی یک شرکت هواپیمایی ۷۵ همت سال ۱۴۰۲ ضرر کرده ولی یک شرکت کوچکتر خصوصی در همان سال پنج همت سود کرده، نشان میدهد که بخش خصوصی ۲۴ ساعته پای کار خود است.
ژائله تاکید کرد: ماده ۱۴۱ قانون تجارت باید اجرا شود و هر بنگاهی که نتواند آن را اجرا کند ورشکسته شود و کنار برود.
وی با بیان اینکه برای اصلاح ناترازی درآمد ارزی نیاز به بسترسازی درست داریم، ادامه داد: مواد را گران می خریم و ارزان می فروشیم حال اگر بخواهیم با کشورهای آفریقا تجارت داشته باشیم کدام قانون به ما اجازه می دهد ؟
وی تاکید کرد: آفریقا، بهترین بازار برای کالاها و مواد ساختمانی ما است و میتوانیم ۵۴ میلیارد دلار درامد ارزی از این طریق برای کشور ایجاد کنیم اما مانع ما عدم وجود خط کشتیرانی مناسب است با این حال سالانه بالع بر ۱.۵ میلیارد دلار در بنادر کشورمان دموراژ ( هزینه دیرکرد ) پرداخت میکنیم.
ژائله تاکید کرد: اقتصاد ایران با حرف نه بلکه با کار و عمل و ظرفیت بخش خصوصی نجات مییابد، گفت: اتاقهای بازرگانی باید پای کار بیایند، بخش خصوصی وارد بازار شود و مراکز تجاری را راه اندازی کند.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز، ادامه داد: میخواهیم ۵۴ مرکز تجاری در آفریقا ایجاد کنیم و ارز برای کشور بیاوریم. در این اقدام جدی هستیم و دستور اکید رییس جمهور است بنابراین باید کشتیرانی در این مسیر فعال شود.
ارسال نظرات