تازه ها
سمیه دستیار، بانوی کارآفرین و راهبر شغلی کمیته امداد شهرستان ایرانشهر در گفتوگو با خبرنگار جامعه دفاعپرس، با بیان اینکه تا کنون برای ۲۰۰ باندی سرپرست خانوار اشتغالزایی کرده است، اظهار داشت: ساکن روستایی در شهرستان ایرانشهر هستم و از سن ۲۰ سالگی در حوزه صنایع دستی و همچنین مشاغل خانگی و تولید ترشیجات محلی و بستهبندی سبزی و گیاهان دارویی محلی شروع به کار کردم.
دستیار افزود: از سال ۱۳۹۶ به صورت حرفهای وارد عرصه سوزندوزی شدم و شرکت خودم را به ثبت رساندم؛ در این سالها نیز موفقیتهای بسیاری کسب کردم که از آن جمله، کسب عنوان بانوی برتر استان در حوزه سوزندوزی در سال ۱۴۰۱ است.
این راهبر شغلی کمیته امداد ایرانشهر گفت: تاکنون در نمایشگاهها و همایشهای مختلفی در سرتاسر کشور و حتی خارج از کشور، از جمله کشورهای ترکیه و عمان شرکت کردهام و علاوه بر عرضه محصولات، تجربیات ارزندهای نیز به دست آوردهام.
وی خاطرنشان کرد: محصولات ما بیشتر شامل دستبند، زیورآلات، جلیقه، شال، کیف و کوسن سوزندوزی شده است که طرفداران بسیاری دارند، زیرا هنر دست بانوان بلوچ امروز نظر جهانیان را به خود جلب کرده است.
دستیار اظهار داشت: هنرِ سوزندوزی در خون دختران بلوچ است و از همان کودکی، چنین هنر و استعدادی در آنان وجود دارد، زیرا نسل به نسل، از مادران به دختران ارث رسیده و تنها باید آن را پرورش داد، تا بتوان به درآمدزایی رسید.
راهبر شغلی کمیته امداد ایرانشهر گفت: یکی از آرزوهای من، این است که همه بانوان ایرانزمین، توانمند باشند و خودم نیز حاضرم به هر بانویی که علاقمند به سوزندوزی است، بدون هیچ چشمداشتی، این هنر را بیاموزم.
وی افزود: پیشرفت و موفقیت خودم را مدیون همسر فداکارم هستم، زیرا نه تنها مانع فعالیتهای من نشد، بلکه همیشه مشوق اصلی من بوده است؛ بارها در نمایشگاههای داخلی و خارجی حضور پیدا کردم و شاید دو هفته از خانه و فرزندان دور بودهام، اما همیشه همسرم جای خالی من را برای فرزندان پر کرده و میگوید «افتخار میکنم که همسرم این هنر اصیل بانوان بلوچ را به دیگران منتقل میکند»
دستیار در توصیه به بانوان سرپرست خانوار گفت: برای رسیدن به توانمندی، حتما آموزش لازم است و توصیه من این است که بانوان، در دورههای آموزشی شرکت کنند، گواهینامه بگیرند و به فکر رسیدن به خودکفایی باشند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات