تازه ها
به گزارش بازار کار به نقل از ایرنا، عباس پوراسکندر روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران ، با ذکر این نکته که در یک دهه اخیر بسیاری از بهره برداران کشاورزی به دلیل قانون تقسیم ارث اقدام به فروش زمین کرده اند و یا با حفظ اندک زمین کشاورزی در شهرها ساکن شدند، اظهار کرد: اکنون شناسایی این بهره برداران غیر ساکن در روستا، روند آمارگیری را کُند کرده است.
وی از دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها خواست تا نسبت به شناسایی بهره برداران کشاورزی که در روستاها زمین دارند، اما در شهرها ساکن هستند، همکاری بیشتری با ماموران سرشماری داشته باشند.
این مقام مسوول، با بیان این که همزمان با دوازدهم آبان ماه آغاز سرشماری کشاورزی عمومی در مازندران حدود ۱۰ روز با شرایط بسیار نامساعد آب و هوایی مواجه بوده ایم، ادامه داد: اگر تعداد بهره برداران را بر اساس سال ۱۳۹۳ در نظر بگیریم، تا کنون حدود ۴۰ درصد از بهره برداران کشاورزی استان سرشماری شدند.
پوراسکندر بیان کرد: سرشماری عمومی کشاورزی در ۹ بخش از جمله زراعت، باغبانی، کشت گلخانه ای، پرورش دام، طیور سنتی، زنبور عسل، کرم ابریشم و پرورش ماهی در قالب بیش از ۱۸۰ سوال انجام می شود.
وی با تاکید بر این نکته که سرشماری فرصتی برای جمعآوری اطلاعات دقیق و شناسایی نیازهای واقعی کشاورزان است، گفت: این سرشماری با هدف شناسایی دقیق ظرفیتها و چالشهای بخش های مختلف کشاورزی مازندران که نقش محوری در امنیت غذایی کشور دارد، است.
پنجمین سرشماری کشاورزی مازندران پس از پیروزی انقلاب اسلامی از دوازدهم آبان ماه امسال به مدت ۴۵ روز با یکهزارو ۳۰ نفر از کارشناسان خبره به عنوان ماموران سرشماری آغاز شد و تا ۲۶ آذر به مدت ۴۵ روز ادامه دارد.
طبق بررسی سابقه سرشماری کشاورزی ۱۰ سال گذشته مازندران، اطلاعات ۳۲۲هزار بهره بردار بخش کشاورزی به ثبت رسیده است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. ۷۲ نوع محصول کشاورزی در مازندران تولید می شود این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد.
برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین میشود.
طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار با تولید سالانه بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تن است، از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
همچنین استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
طبق اعلام رسمی فائو کشورها باید هر ۱۰ سال سرشماری کشاورزی انجام بدهند.
کارآفرینان آینده
مطالب بیشترآگهی استخدام
مطالب بیشتر
ارسال نظرات