
تازه ها

سیدمهدی نعمتی خیرآبادی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: دانشگاه فردوسی مشهد، سازمانی تحت عنوان سازمان توسعه و سرمایهگذاری ذیل ماده ۱۴ قانون جهش بنیان تشکیل داده است، این قانون مصوب سال ۱۴۰۱ است و مدت زیادی از تصویب آن نمیگذرد.
وی با بیان هدف تشکیل سازمان توسعه و سرمایهگذاری تصریح کرد: هدف از تشکیل این سازمانها توسعه پروژههای سرمایهگذاری و تبدیل دانشگاهها از مراکز هزینهای به مراکز درآمدی بوده است؛ درواقع استقلال درآمدی دانشگاهها و تولید درآمد پایدار در این سازمان دنبال میشود.
ایجاد، توسعه و پایدارسازی درآمدهای جدید؛ رویکرد دانشگاه فردوسی مشهد
سرپرست سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه فردوسی مشهد افزود: در این دوره مدیریت دانشگاه فردوسی ما سه هدف اساسی را دنبال میکنیم، ایجاد درآمدهای جدید، توسعه این درآمدها و پایدارسازی درآمدهای متنوع از جمله اهداف ما است. راهبردهای مختلفی برای این اهداف در دستور کار داریم مانند جذب مشارکت شرکتهای خصوصی که میتوانند با دانشگاه همکاری کنند و در قالب قراردادهای مشارکت مدنی صورت گیرد.
نعمتی خیرآبادی با اشاره به ارتقاء بهرهوری و افزایش ظرفیتهای درآمدی داراییهای فیزیکی بیان کرد: در حال حاضر دانشگاه فردوسی مشهد دو مجموعه رستورانی، دو مجموعه گردشگری و چندین مجموعه ورزشی را دارد که بهرهوری آنان میتواند ارتقا پیدا کرده و از همین طریق درآمدهای پایدار آن توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به حوزه درآمدهای دانشگاه خاطرنشان کرد: تجاریسازی فناوریها، محوری است که پارک علم و فناوری دانشگاه آن را دنبال کرده و ما میتوانیم این حوزه را توسعه دهیم و محور جدیدی را در خصوص درآمدهای پایدار برای دانشگاه داشته باشیم.
سرپرست سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: ظرفیتهای بودجهای تمام کشور و ظرفیتهای قانونی مانند تسهیلات و اوراق تسویه دولتی در خصوص تامین مالی داریم که این موارد بعضا در سالهای قبل استفاده شده است اما با شدت بیشتری میتوانیم از این ظرفیتها استفاده کنیم.
نعمتی خیرآبادی با اشاره به حضور بخشهایی از دانشگاه در نمایشگاه مشهد اینوکس-فاینکس که امکان جذب درآمدهای مالی را دارند، بیان کرد: سازمان توسعه و سرمایهگذاری و پروژههای آن محور اصلی کار ما است، شبکه آزمایشگاهی ما امکان فروش خدمات آزمایشگاهی و جذب سرمایه برای ایجاد آزمایشگاه جدید و توسعه آزمایشگاههای قبلی را دارد و جزو بخشهای درآمدزا دانشگاه در وضع موجود است.
وی بیان کرد: پارک علم و فناوری دانشگاه ۳۲ فرصت را در نمایشگاه مشهد اینوکس-فاینکس ارائه داده که امکان مشارکت با شرکتها، به صورت سهامی و یا مشارکت در طرحهای شرکتهای نوآور و فناور را دارا هستیم و با مدلهای مختلفی میتوان این اقدام را انجام داد.
سرپرست سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به بنیاد دانشگاهی فردوسی، خاطرنشان کرد: بنیاد دانشگاهی فردوسی در بحث خیرین و موقوفات متمرکز است که در نمایشگاه شرکت کرده و حوزهای برای هدایا و موقوفات ایجاد کرده است.
نعمتی خیرآبادی با اشاره به حوزه کالج دانشگاه فردوسی افزود: در این حوزه سرویسهای آموزشی بسیار با کیفیتی در سطح ملی ارائه میشود و شرکت دانشگاهی پیشگامان ذیل قانون تجارت در حال فعالیت است و دانشگاه فردوسی مشهد سهامدار عمده این شرکت است و میتواند به لحاظ فرآیندی تسهیل در کار ایجاد کند و امکان ایجاد درآمدهای جدید و انعقاد قرارداهای مهمی را دارد که میتوان از آن استفاده کرد.
وی با بیان اینکه حدود ۱۰ همت امکان جذب سرمایهگذاری در قالب ۶۲ فرصت سرمایهگذاری در نمایشگاه اینوکس-فاینکس ارائه شده است، بیان کرد: ۶۲ فرصت از جنس شبکه آزمایشگاهی، پارک علم و فناوری و سازمان توسعه وجود دارد.
سرپرست سازمان توسعه و سرمایهگذاری دانشگاه فردوسی مشهد در رابطه با ارتباط جامعه با صنعت در حوزه سرمایهگذاری تصریح کرد: ما باید از دانشگاه بیرون برویم و نمایشگاه اینوکس-فاینکس از جمله این فرصتها است، در مراجعه به بیرون باید فرصت و روشهای مشارکت از پیش تعیین شده باشد و همچنین تنوع سبد جذب داشته باشیم، شاید برای اولین بار تجربه حضور دانشگاه با ارکان مختلف در نمایشگاه به عنوان مجموعه سرمایهپذیر را داریم، بخش زیادی از فرصتها به خود ما در کیفیت تدوین و ارائه فرصتها مربوط میشود.
ارسال نظرات