
تازه ها
رئیس کمیسیون کار و تامین اجتماعی اتاق بازرگانی خراسان رضوی: نبود زیرساختها، اصلیترین مانع توسعه کارآفرینی در کشور است

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی خراسان رضوی، «جواد نیشابوری» همزمان با روز کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفهای، در گفتوگو با خبرنگار ما اظهار کرد: عوامل و مشوقهای متعددی برای ترغیب سرمایهگذاران به کارآفرینی وجود دارد؛ اما در عمل، نبود زیرساختهای پایهای، فرآیند سرمایهگذاری و تولید را با چالشهای اساسی مواجه کرده است. برای نمونه، بسیاری از واحدهای صنعتی استان، به دلیل ناترازی در تامین برق، ناچار به تعطیلی سهروزه در هفته هستند که این مسئله بهطور مستقیم بر بهرهوری تولید و انگیزه سرمایهگذاری اثر منفی میگذارد.
وی با بیان اینکه در گذشته، مسائل مالی از جمله دغدغههای اصلی فعالان اقتصادی بود، افزود: امروز چالشهای اصلی به نبود حداقلهای زیرساختی تقلیل یافته است؛ مسائلی که اگر حل نشود، عملاً امکان شکلگیری فعالیتهای کارآفرینانه را از بین خواهد برد. در چنین شرایطی، سرمایهگذاران تمایلی به ورود به حوزه صنعت ندارند و بهتبع آن، روند کارآفرینی نیز کند یا متوقف میشود.
نیشابوری ادامه داد: وقتی دولت قادر به فراهمسازی حداقلهای زیرساختی مانند برق برای توسعه صنعتی نیست، نمیتوان انتظار داشت که سرمایهگذاری در بخش تولید اتفاق بیفتد. متاسفانه تامین بدیهیترین الزامات توسعه صنعتی و اشتغالزایی اتفاق نمیافتد و آنچه نگرانکنندهتر است، نگاه سادهانگارانه به مسئله ناترازی زیرساختهاست. این در حالی است که حیات کارآفرینی نیازمند توجه جدی و نگاه راهبردی از سوی سیاستگذاران است.
وی با اشاره به همکاری مطلوب استانداری و دستگاههای اجرایی استان با فعالان اقتصادی، عنوان کرد: تعامل دولت و بخش خصوصی در استان قابل قبول است و برخی پیگیریها از جمله در حوزه ناترازی برق، منجر به تفویض اختیارهایی به استان شده؛ اما باید توجه داشت که این موضوع، یک مسأله ملی است و از عهده استان خارج است. با این حال، باید مسیر تعامل مستمر میان دولت و بخش خصوصی در سطح استان تقویت شود.
رئیس کمیسیون کار و تامین اجتماعی اتاق مشهد خاطرنشان کرد: در گذشته، اخذ تسهیلات برای تامین سرمایه در گردش یکی از دغدغههای اصلی واحدهای تولیدی بود؛ اما امروز این دغدغه به نبود زیرساختها تنزل یافته است؛ چراکه واحدی که امکان تولید مؤثر ندارد، نیازی هم به سرمایه در گردش نخواهد داشت.
وی تاکید کرد: سرمایهگذاران واقعی هزینههای قابل توجهی را برای ایجاد اشتغال در کشور متقبل شدهاند؛ اما به دلیل نبود زیرساختهای لازم، امکان بازدهی این سرمایهگذاریها فراهم نیست. این در حالی است که حل این مشکلات باید سالها پیش در دستور کار قرار میگرفت؛ اما همچنان بدون راهحل باقی مانده است. انتظار میرود دولت در جهت استمرار مسیر کارآفرینی، تدابیر اساسی بیندیشد.
نیشابوری همچنین با اشاره به عملکرد نظام آموزش فنی و حرفهای گفت: علیرغم تلاشهای این حوزه در سالهای اخیر، نیروی آموزشدیده اغلب ترجیح میدهد از کشور مهاجرت کند. در واقع، بسیاری از جوانان آموزشهای مهارتی را مقدمهای برای خروج از کشور تلقی میکنند؛ در نتیجه، منافع سرمایهگذاری در آموزش مهارتمحور به کشورهای دیگر منتقل میشود، نه به صنایع داخلی.
ارسال نظرات