السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۸۴۸

استاندار خراسان رضوی: توسعه پایدار از مسیر توجه به کارآفرینان جوان می‌گذرد

مشهد-ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: توسعه پایدار در استان از مسیر توجه به کارآفرینان جوان و حل مشکلات آنان می‌گذرد، لازم است کارگروهی تخصصی با محوریت کارآفرینان جوان شکل گیرد تا ایده‌های آنان شنیده و در مسیر عملیاتی شدنش اقدام شود.
يکشنبه ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۷

به گزارش ایرنا، غلامحسین مظفری روز یکشنبه در برنامه یکشنبه‌های اقتصادی استان که با موضوع بررسی مشکلات کارآفرینان جوان در محل استانداری برگزار شد، افزود: استفاده از تجربیات پیشکسوتان و بزرگان عرصه صنعت و تولید برای جوانان کارآفرین ضروری است و حضور جوانان در شورای مشورتی اقتصادی خراسان رضوی ظرفیتی ایجاد می‌کند که نباید دستکم گرفته شود.

وی بیان کرد: وجود بیش از ۶ هزار واحد صنعتی و نزدیک به ۹۰۰ واحد معدنی در استان ظرفیتی بالقوه برای جذب گردشگران است که با ایجاد نمایشگاه دائمی از محصولات صنعتی و معدنی می‌توان آن را به فعلیت رساند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در این استان امکان راه‌اندازی تورهای صنعتی برای گردشگران برای بازدید از کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی مهیا و لازم است که اتاق بازرگانی و سایر تشکل ها در این زمینه برنامه‌ریزی لازم را داشته باشند.

وی موضوعاتی مانند گردشگری معادن را مستلزم برگزاری نشستی تخصصی در این زمینه و پیگیری مجدانه برای آن دانست و گفت: مهمتر از آن پیگیری این موضوع است که باید از سوی مسوولان مربوطه دنبال شود.

مظفری برگزاری نمایشگاه تخصصی و در سطح ملی صادرکنندگان خدمات فنی و مهندسی در مشهد و اجرای تفاهم نامه با صدا و سیما برای برگزاری برنامه‌های ویژه معرفی کارآفرینان را مورد تاکید قرار داد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به کندی اجرای طرحهای مخابراتی بویژه فیبرنوری در مشهد اشاره کرد و گفت: اپراتورهایی که تاکنون مسئولیت اجرای بخشی از طرح های فیبرنوری را برعهده گرفته‌اند، تنها ۱۴ درصد توفیق پیشرفت در این حوزه را داشتند که در این زمینه نشستی با وزیر ارتباطات برگزار شد و پنج همت منابع مالی در این بخش اختصاص یافت و مقرر شد که طرح فیبرنوری در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ به اتمام برسد.

جوانان کارآفرین، موتور محرک اقتصادی در استان

رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست با اشاره به مشکلات عمیق اقتصادی که امروز گریبان همه کارآفرینان را گرفته است، گفت: حل مشکلات امروز در حوزه ارز، تسهیلات، ناترازی انرژی و کمبود نیروی انسانینیاز به افراد آهنین با اراده و عزم راسخ دارد.

محمدرضا توکلی زاده اظهار کرد: با این حال در کش و قوس مقابله با مشکلات و یافتن راه‌حل برای عبور از بحرانها، کارآفرینان بویژه جوانان نیاز دارند که حتما کتاب بخوانند و در جریان تجربیات گذشتگان و بزرگان قرار بگیرند تا از اشتباهات گذشته درس گرفته و شیوه‌های نوین را برای پیشبرد امور خود در نظر گیرند.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست به ابلاغ اساس‌نامه انجمن جوانان خانه صمت در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این اساسنامه با هدف کادرسازی برای جانشین پروری در انجمن جوانان تدوین شد، نسل سوم از جوانان که امروز در واحدهای صنعتی فعال هستند، قشر پویایی را شامل می‌شوند که امید داریم با کمک آنان مشکلات را حل کنیم.

فیروز ابراهیمی با بیان اینکه کشور در شرایط اضطرار به لحاظ اقتصادی قرار دارد، افزود: دولت عملا واحدهای تولیدی را به مدت چهار روز در هفته بابت ناترازی انرژی تعطیل کرده و در سه روز باقیمانده نیز ۱۲ ساعت در روز اجازه فعالیت به واحد تولیدی می‌دهد و همین دولت نیز مالیات و هزینه‌های مربوط به بیمه تامین اجتماعی را به صورت کامل و در زمان مقرر از واحدهای تولیدی می‌ستاند.

وی اظهار کرد: در این شرایط فعال اقتصادی مستاصل مانده که چه مسیری را طی کند تا بتواند شرایط پایداری را در درآمد و هزینه خود ایجاد کند و نیروی انسانی بویژه نسل جوان خود را در عرصه کار و کارآفرینی امیدوار نگه دارد.

دبیر اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست به انعقاد تفاهم‌نامه بین اتاق، استانداری و صدا و سیمای مرکز استان اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهم نامه قرار است ۵۲ ویژه برنامه در حوزه کارآفرینی تهیه و اجرا شود.

علی کبیر به تاثیرات برنامه یکشنبه‌های اقتصادی در حوزه‌های مختلف استان بویژه حمل و نقل اشاره و بیان کرد: امید است با تداوم برگزاری این برنامه شاهد رفع مشکلات همه بخشهای اقتصادی باشیم.

هشت مشکل اساسی کارآفرینان جوان در خراسان رضوی

رییس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی خراسان رضوی به ظرفیت جوانان خلاق و نوآور در کارخانه نوآوری مشهد اشاره کرد و گفت: کارهای بزرگی در این کارخانه توسط جوانان در حال انجام است که هر کدام می‌توانند به اندازه یک وزارتخانه موثر و کارآمد باشند، تلاش این کمیسیون نیز همواره استفاده از جوانان در بخش‌های مختلف و نظرات آنان برای حل مشکلات و پیگیری آن بوده است.

حسین محمدیان پیشنهاد داد که در شورای مشورتی اقتصادی خراسان رضوی به ریاست استاندار یک تا دو نفر از جوانان فعال اقتصادی نیز عضویت داشته باشند تا بتوانند از حضور و نقطه نظر جوانان در این حوزه نیز بهره گرفت، همچنین در سفرهای دیپلماسی اقتصادی به کشورهای همسایه نیز تعدادی از جوانان نیز حضور داشته باشند.

رییس انجمن جوانان کارآفرین خراسان رضوی نیز در این نشست به شرح مشکلات کارآفرینان جوان در استان پرداخت و گفت: این انجمن ذیل اتاق بازرگانی با هدف حمایت از جانشین پروری و ایجاد بستری برای کسب و کارهای پایدار در استان تشکیل شده است، عضویت در این انجمن محدودیت سنی دارد و با رویکرد جذب جوانان شکل گرفته است که امیدواریم به یکی از مهمترین منابع تحولی در استان تبدیل شود.

محمد پارت راد با بیان اینکه سیاست‌های حمایتی به صورت صفر به یک عمل می‌شود، گفت: در چند سال اخیر حمایت از دانش‌بنیان‌ها در این انجمن مطرح و بسته‌های حمایتی در این بخش تعریف شده است، در حوزه دانش‌بنیان شدن که اصل موضوع مورد اهمیت است اما به نظر می‌رسد این موضوع از اصل خود خارج شده است.

وی اظهار کرد: در حوزه ناترازی انرژی حمایت‌ها از کارآفرینان یکطرفه است و فقط افزایش تولید انرژی از محل تجدیدپذیرها مطرح شده اما در حوزه انتقال و توزیع تمرکز کمتری صورت گرفته است و در نهایت بزودی با این موضوع مواجه خواهیم شد که افزایش ظرفیت تولید انرژی تجدیدپذیر متناسب با افزایش ظرفیت انتقال و توزیع نبوده است.

رییس انجمن جوانان کارآفرین خراسان رضوی، کمبود نقدینگی و دشواری گرفتن تسهیلات بانکی را از دیگر مشکلات کارآفرینان ذکر و بیان کرد: در آیین‌نامه اجرایی تسویه بدهی‌های دولت مواردی وجود دارد که فرآیند تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت از اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین بدهی‌های دولت به بانک‌ها و موسسات اعتباری را تسهیل می‌کند اما در این بخش یک خلا بزرگی است مبنی بر اینکه این تهاتر بدهی‌ها از سوی دولت انجام نمی‌گیرد.

عضو دیگر انجمن جوانان کارآفرین خراسان رضوی نیز به هشت بند اصلی مشکلات جوانان کارافرین استان اشاره کرد و گفت: عدم توزیع دانش کافی در حوزه صنایع، عدم مهارتهای مالی و حقوقی کافی برای راه اندازی کسب و کار، نبود شبکه ارتباطی موثر بین کارآفرینان جوان و پیشکسوت، عدم شناسایی جوانان کارآفرین در حوزه‌های مختلف و نبود بانک اطلاعاتی در این زمینه از جمله مشکلات حوزه کارآفرینی برای جوانان است.

محمد شریعتی افزود: عدم شناخت کافی از تاب آوری کارآفرینان نسل جدید، تضعیف روحیه جوانان در کارآفرینی با انباشت موانع قانونی، عدم آشنایی جوانان با مسیرهای جدید برای ایجاد کسب و کار بدون هزینه بالا، عدم وجود مرکزی برای ممیزی مشاوران کسب و کار دیگر مشکلات حوزه کارآفرینی جوانان به شمار می رود.

مدیر کل صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست به پیگیری برای تخصیص ارز در استان اشاره و بیان کرد: هفته گذشته در نشستی که بین استاندار خراسان رضوی و معاون وزیر صمت در تهران برگزار شد، موضوع تفویض اختیار مربوط به تخصیص ارز به استان مطرح و موافقت اولیه برای مبادلات ارزی صادرکننده و تخصیص ارز به آن در استان دریافت شد.

امیررضا رجبی با بیان اینکه بانک مرکزی نماینده‌ای با اختیارات تام در استان ندارد، گفت: استقرار نماینده دارای اختیارات تام از سوی بانک مرکزی در استان یکی از مطالبات استان بوده است، از سوی دیگر برای صنایعی مانند لوازم خانگی که با مشکل کاهش خرید مواجه است، می بایست بخشی از منابع استان به تحریک تقاضا در این زمینه اختصاص یابد تا در قالب کارت خرید محصولات توسط کارکنان دستگاه‌های اجرایی محقق شود.

ارسال نظرات