السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَبا عَبْدِاللّهِ الْحُسَیْن (ع) بِه عِشِقِ تُو سیاه پوش شُدم،بِه یاد تُو چِشام خونً شُدنً،حُسین 

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری

تازه ها

کد خبر : ۱۷۱۸۱۰
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد:

لزوم جبران عقب‌ماندگی‌های زیرساختی/ اختصاص ۵ درصد از منابع مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به مهارت آموزی

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: برای جبران عقب‌ماندگی‌های زیرساختی مراکز آموزش فنی و حرفه ای، تلاش شده منابع مالی جدیدی به حوزه آموزش مهارتی هدایت شود. بر همین اساس با رایزنی‌های صورت گرفته، پنج درصد از منابع مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به توسعه زیرساخت‌های فنی و حرفه‌ای اختصاص داده شده است.
جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۸

غلامحسین محمدی که به مناسبت هفته مهارت آموزی با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت و گو داشت، از جذب منابع جدید برای به روزرسانی تجهیزات و امکانات مراکز آموزش خبر داد و گفت: هزار میلیارد تومان اعتبار مالیاتی از محل مشارکت شرکت‌های دانش‌بنیان، برای تولید و توسعه تجهیزات آموزشی به این حوزه اختصاص یافته است. از اردیبهشت امسال نیز دریافت سهم یک در هزار مزد کارگران طبق اساسنامه سازمان، برای تأمین منابع جدید آغاز شده است.

وی در خصوص توسعه زیرساخت‌های آموزشی نیز اذعان داشت: برای جبران عقب‌ماندگی‌های زیرساختی، تلاش شده منابع مالی جدیدی به حوزه آموزش مهارتی هدایت شود. بر همین اساس با رایزنی‌های صورت گرفته، پنج درصد از منابع مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به توسعه زیرساخت‌های فنی و حرفه‌ای اختصاص داده شده است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: هدف ما ساختن مسیری نو برای آموزش مهارتی کشور است؛ با تکیه بر برنامه‌های روزآمد، مشارکت صنایع و روزآمدسازی سرفصل‌ها، آموزش فنی و حرفه‌ای را به نیازهای واقعی بازار کار نزدیک می‌کنیم.

مجموعه‌ای از راهکارها و برنامه‌های اصلاحی سازمان را برای ارتقاء و بهبود نظام آموزش مهارتی کشور تشریح کرد و گام نخست را در این زمینه «تقویت مشارکت کارفرمایان و صنایع با بخش آموزش فنی و حرفه‌ای» دانست.

 

 

 

% buffered00:00

 

-05:15

 

Download
 

 

تلاش برای جلب مشارکت بخش خصوصی در حوزه مهارت آموزی

وی افزود: در سال‌های اخیر، مدل‌های مختلفی برای جلب مشارکت بخش خصوصی و رفع فاصله آموزش با بازار کار پیاده‌سازی شده است؛ از جمله این مدل‌ها، توسعه آموزش‌های جوار کارگاهی، ایجاد هنرستان‌ها و مراکز آموزشی وابسته به صنایع و اداره برخی مراکز آموزشی به صورت هیات امنایی و با مشارکت شرکای صنفی و اقتصادی است. در این مدل‌ها صنایع می‌توانند با پرداخت هزینه‌های آموزشی به مراتب کمتر، از زیرساخت‌های آموزشی ما استفاده کنند و نیروی متخصص متناسب با نیاز خود تربیت کنند.

محمدی اظهار کرد: امروز هدف این است که فعالان اقتصادی بتوانند بدون نیاز به سرمایه‌گذاری مجدد و صرف هزینه‌های بالا، از امکانات و زیرساخت‌های کشور در تربیت نیروی کار برخوردار شوند. با همکاری و آموزش مشترکِ مربیان صنعت و سازمان فنی و حرفه‌ای، ضمن کاهش هزینه آموزش، خروجی نیز دقیقاً بر اساس نیاز بازار شکل می‌گیرد.

سرفصل های آموزشی به روز رسانی می شود

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای درباره روزآمدسازی سرفصل‌ها و محتوای آموزشی گفت: تدوین و به‌روزرسانی اسناد حرفه‌ای و سرفصل‌ها با توجه به فناوری‌های جدید در دستور کار قرار دارد. در حوزه مهارت‌های نوین و پیشرفته به‌ویژه اقتصاد دیجیتال، برنامه‌ریزی شده است تا اسناد حرفه‌ای در زمینه‌هایی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیا، راهکارهای ابری، روباتیک و انرژی‌های تجدیدپذیر تدوین و هر سال بازنگری شود. این فعالیت‌ها با همکاری نظامات صنفی و مراکز حرفه‌ای برای شناسایی مشاغل پرتقاضا و روزآمد انجام می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال جاری، تعداد قابل توجهی از سرفصل‌ها به‌ویژه در رشته‌های پرکاربردی مثل برق، مکانیک، کامپیوتر و گرافیک به‌روزرسانی شده‌اند و این روند مستمر در حال انجام است.

بیشتر بخوانید
بخشی از بار نظام آموزش حرفه‌ای بر دوش صنعت است/ بیکار ماهر نداریم میدری از همکاری ایران و هند در حوزه‌های مهارت و رفاه اجتماعی خبر داد برنامه اجرایی همکاری میان ایران و عمان در حوزه آموزش فنی و حرفه‌ای امضا شد پشت بامِ خطر؛ چرا آموزش حرفه‌ای ناجی کارگران ساختمانی است؟ مهارت‌آموزی؛ راهبرد اشتغال، بهره‌وری و آینده‌سازی میدری: برنامه جامع ارتقای مهارت کارگران اجرایی می‌شود

مربیان فنی و حرفه ای رتبه بندی می شوند

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای به وضعیت معیشتی و توانمندسازی مربیان نیز پرداخت و اضافه کرد: حمایت از مربیان و ارتقاء جایگاه آنان یکی دیگر از برنامه‌های کلیدی مورد توجه سازمان است. برای تقویت بنیه علمی مربیان، برنامه‌های آموزش ضمن خدمت در داخل و خارج کشور برگزار می‌شود. از جمله، با همکاری سازمان‌های بین‌المللی مانند یونسکو و کوئیکا (نهاد همکاری‌های بین‌المللی کره جنوبی)، منابع ارزی تخصیص یافته تا مربیان در پنج کشور آموزش‌های تخصصی مهارت‌های نوین و اقتصاد دیجیتال را دریافت کنند.

محمدی همچنین از توجه به معیشت مربیان فنی و حرفه ای در دولت چهاردهم خبر داد و گفت: برای ارتقاء معیشت و حقوق همکاران، اعمال ضرایب جدید، رتبه‌بندی و افزایش پرداختی‌ها در دستور کار قرار گرفته است و طی یک سال اخیر متوسط دریافتی مربیان بیش از ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه ای، سازمان پیری محسوب می شود و بسیاری از مربیان در حال بازنشسته شدن هستند، افزود: برای نوسازی نیروی انسانی سازمان، با همکاری سازمان امور اداری و استخدامی، نخستین آزمون استخدامی آموزش فنی و حرفه‌ای طراحی و آماده برگزاری شده تا نیروهای متخصص تازه‌نفس جذب شوند که به نظر برگزاری این آزمون و جذب نیروها تا سال آینده زمان‌بر باشد.

محمدی تاکید کرد: ایجاد شبکه مشارکتی با اتاق بازرگانی، اتاق تعاون و اتاق اصناف برای راه‌اندازی مرکز ملی توسعه مهارت ایران، تدوین طرح‌های مشارکتی با هدف آموزش گسترده نیروی ماهر برای حوزه‌های پیشرفته و توسعه همکاری‌های بین‌المللی در فهرست برنامه‌های مهم سال جاری قرار دارد.

ارسال نظرات