بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۵۲۳۷۳
جدیدترین آمار و اطلاعات اصفهان که مربوط به فصل تابستان ۱۴۰۱ است، حکایت از تغییراتی در شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی دارد از جمله اینکه شاغلان بخش خدماتی و تعداد گردشگران افزایش یافته و از طرفی شاخص‌هایی مانند نرخ بیکاری جوانان و موالید کاهش یافته است.
شنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۶

به گزارش بازارکار و به نقل از ایرنا، گزیده شاخص ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان اصفهان در سه ماه دوم سال‌جاری در پایگاه اینترنتی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان منتشر شده که بر اساس آن آمار و اطلاعاتی در زمینه های مختلف مانند نرخ تورم، نرخ بیکاری، اشتغال، موالید، مرگ و میر و تعداد گردشگران قابل استخراج است.

این شاخص ها در ۳۲ جدول مشتمل بر طیف متنوعی از گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان درج شده است که تحلیل آنها متناسب با شرایط موجود در جامعه به تدوین و اجرای سیاست ها و برنامه ریزی های توسعه کمک بسیاری می کند.

نگاهی به این شاخص ها نشان می دهد که در فصل تابستان امسال تغییرات بسیاری در بخش های مختلف اقتصادی و اجتماعی استان اصفهان بوقوع پیوسته و عوامل مختلفی در آنها دخالت داشته است که از جمله آنها می توان به فروکش کردن همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ و همچنین تلاطم ناشی از حذف ارز ترجیحی اشاره کرد.

یکی از بخش های مهمی که از کاهش محدودیت های دوران کرونا در اصفهان تاثیر بسیاری گرفت مشاغل خدماتی و صنعت گردشگری بود که با توجه به ماهیت و ظرفیت های فراوان استان در این عرصه، این موضوع دور از ذهن نیست.

بررسی آمار شاغلان بخش های مختلف در فصل تابستان امسال نشان می دهد که بیشترین شاغلان با ۴۸.۲ درصد در بخش مشاغل خدماتی مشغول به کار بودند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳.۵ درصد افزایش یافته است و پس از آن شاغلان بخش صنعت با ۴۱.۶ درصد و بخش کشاورزی با ۹.۸ درصد قرار دارند.

همچنین نگاهی به بخش گردشگری نشان می دهد که اعداد و ارقام عجیب و چشمگیر در برخی از آمار ثبت شده که بدون شک، مهمترین عامل آن، رفع محدودیت های کرونا و افزایش سفر گردشگران داخلی و خارجی به اصفهان در مقایسه با رُکود سال گذشته بوده است.

افزایش ۱۷۲۲ هزار درصدی بازدیدکنندگان از آثار تاریخی اصفهان

از جمله آمار جالب توجه و بسیار متفاوتی که در جداول شاخص های اقتصادی و اجتماعی استان اصفهان در فصل تابستان امسال به چشم می آید می توان به افزایش بازدیدکنندگان از آثار تاریخی اصفهان اشاره کرد بطوری‌که در تابستان سالجاری تعداد کل بازدیدکنندگان از آثار و بناهای تاریخی استان به ۵۱۲ هزار و ۹۸ نفر رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته افزایش یکهزار و ۷۲۲ درصدی را نشان می دهد.

تعداد کل بازدیدکنندگان از آثار تاریخی استان اصفهان نیز در بهار امسال یک میلیون و ۳۱۰ هزار و ۱۶۰ نفر بود که نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یکهزار و ۱۱۹ درصدی را نشان می دهد.

در تابستان امسال تعداد کل گردشگران داخلی بازدید کننده از آثار تاریخی اصفهان ۴۸۶ هزار و ۲۱۰ نفر با افزایش یکهزار و ۶۴۷ درصدی و تعداد گردشگران خارجی بازدیدکننده ۲۵ هزار و ۸۸۸ نفر با افزایش ۹ هزار و ۴۸۸ درصدی نسبت به تابستان پارسال بوده است.

به گفته معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اصفهان، با توجه به شرایط حاکم بر دوران کرونا، تاثیر بسزای آن بر بخش گردشگری و تعطیلی بسیاری از واحدهای تفریحی و گردشگری و کاهش شدید تعداد گردشگران بویژه خارجی، لازم است که آمار گردشگری با دوران قبل از کرونا و در طول پنج سال گذشته سنجیده شود تا تصویر درستی از چگونگی رشد و توسعه آن به دست آورد.

محمدرضا لعلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: درصدهای بسیار بزرگی که در آمار بهار و تابستان امسال در بخش گردشگری به‌دست آمده بدلیل شکست آمار در دوران کروناست.

نگاهی به آمار گردشگری استان اصفهان در سال های قبل از کرونا نشان می دهد که در سال ۹۷ که با اوج گیری تعداد گردشگران مواجه بود، بازدیدکنندگان داخلی از آثار تاریخی اصفهان ۲ میلیون و ۷۵۸ هزار و گردشگران خارجی ۴۲۱ هزار و ۵۹۰ نفر بودند که این تعداد در سال های ۹۸ و ۹۹ بدلایل مختلفی از جمله تحریم ها و شیوع کرونا به مرور کاهش یافت و به ترتیب به ۱۹۹ هزار گردشگر داخلی و ۶۸۳ گردشگر خارجی در سال ۹۹ رسید.

هرچند در سال ۱۴۰۰ این آمار مقداری بهبود یافت و تعداد گردشگران داخلی و خارجی به ترتیب به حدود ۶۵۸ هزار و ۱۰ هزار نفر رسید اما همچنان با شرایط مطلوب سال ۹۷ فاصله بسیاری دارد.

همچنین شاخص های گردشگری امسال نشان می دهد که درصد اِشغال اتاق های اقامت در فصل بهار ۱۶ و در تابستان ۱۶.۵ درصد بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب چهار و ۴.۵ درصد افزایش را نشان می دهد.

متوسط روزهای اقامت گردشگران داخلی در تابستان امسال در استان اصفهان ۱.۶ روز و گردشگران خارجی ۲.۱ روز بود که درباره گردشگران داخلی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بدون تغییر و برای گردشگران خارجی با کاهش ۲۲.۲ درصدی همراه بود.

کاهش نرخ بیکاری جوانان

شاخص های اقتصادی و اجتماعی استان اصفهان نشان می دهد که نرخ بیکاری در تابستان امسال در این خطه به ۱۰.۶ درصد رسید و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد و نسبت به فصل گذشته ۱.۷ درصد کاهش یافت، همچنین نرخ بیکاری در بین جوانان ۱۸ تا ۳۵ سال معادل ۱۷.۶ درصد بود که نسبت به تابستان سال گذشته ۲.۹ درصد کاهش یافته است.

نرخ بیکاری در بین مردان در تابستان امسال ۸.۵ درصد و در بین زنان ۲۰ درصد بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۲.۳ و ۰.۱ درصد کاهش نشان می دهد، همچنین نرخ بیکاری مناطق شهری ۱۱.۳ و نرخ بیکاری مناطق روستایی ۵.۸ درصد است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب با ۲.۶ درصد کاهش و ۲.۶ درصد افزایش مواجه بود.

نرخ تورم نیز در ماه های تیر، مرداد و شهریور امسال در استان اصفهان به ترتیب ۴۰.۱، ۴۰.۴ و ۴۰.۵ درصد بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ترتیب ۲.۱، ۳.۱ و ۴.۲ درصد کاهش یافته است.

مانده کل سپرده ها در بانک های استان اصفهان در تابستان امسال ۳۱۰ هزار و ۸۲ میلیارد تومان بود که نسبت به تابستان پارسال ۴۳.۵ درصد افزایش یافته است، همچنین میزان تسهیلات به منابع بانکی در این فصل در استان اصفهان ۷۳ درصد بود که نسبت به بهار امسال ۱۷ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد رشد نشان می دهد.

حجم صادرات از مبدا تولید در استان اصفهان در تابستان سال جاری معادل یک میلیون و ۸۳۰ هزار تُن با افزایش ۲۶.۴ درصدی نسبت به بهار امسال و افزایش ۱۹.۱ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود.

همچنین ارزش صادرات از مبداء تولید در استان اصفهان در تابستان امسال به ۸۵۸ میلیون دلار رسید که نسبت به فصل بهار امسال ۷.۷ درصد و تابستان پارسال ۹.۴ درصد افزایش یافته است.

درآمدهای مالیاتی استان اصفهان در تابستان سال جاری معادل ۹ هزار و ۱۶۶ میلیارد تومان بود که نسبت فصل بهار امسال ۶۱ درصد و نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۰ درصد افزایش نشان می دهد.

ارسال نظرات