ایام سوگواری محرم برعزاداران و دل باختگان مکتب حسینی تسلیت باد

      

22 بهمن سالروز شکوهمند انقلاب اسلامی گرامی باد

      
بنیانگذار اطلاع رسانی نوین اشتغال در ایران
خبر فوری
کد خبر : ۵۴۷۰۱
معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: حدود ۶۴۰ واحد فناور در این شهرک فعال است که نقش مهمی در توسعه اقتصاد دانش بنیان و ایجاد اشتغال در کشور و استان ایفا می کنند.
پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - ۱۳:۴۴

به گزارش بازارکار و به نقل از خبرگزاری ایرنا احسان یزدیان اظهار کرد: از بین واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ۱۰۸ واحد در رشد مقدماتی، ۲۱۴ شرکت در مراکز رشد فناوری و ۳۱۹ شرکت در پارک های علم و فناوری فعالیت دارند.

وی تعداد شرکت های دارای مجوز دانش بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان را حدود ۲۲۵ شرکت اعلام و اضافه کرد: در مجموع حدود هشت هزار و ۴۰۰ نفر در این واحدها و شرکت های فناور مشغول به کار هستند.

یزدیان با بیان اینکه واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، گام های بلندی در مسیر صادرات محصولات خود برداشته اند، خاطرنشان کرد: میزان صادرات آنها در سال گذشته به بیش از ۵۰ میلیون دلار رسید.

وی به مجموعه اقدامات شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برای حمایت از شرکت های فناور اشاره کرد و گفت: توسعه زیست بوم فناوری، جذب سرمایه‌گذار و صندوق های سرمایه گذاری خطرپذیر (VC) و کمک به اخذ مجوزها از جمله این اقدامات است.

وی همچنین شناسایی نیازهای شرکت های فناور برای توسعه محصولات و تجاری سازی آنها و جذب سرمایه گذار برای مشارکت در طرح های این شرکت ها را از جمله حمایت های شهرک علمی و تحقیقاتی از واحدهای فناور عنوان و اضافه کرد: نمی توان حدی برای این کار قائل شد زیرا هرچه بیشتر بتوانیم سرمایه گذار جذب کنیم، بهتر است.

معاون توسعه فناوری شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با تاکید بر اینکه شرکت های دانش بنیان برای توسعه محصولات و خدمات فناورانه خود، نیازمند سرمایه گذاری هستند، گفت: با وجود تلاش های انجام شده اما حجم سرمایه‌گذاری وجود دارد در این بخش، کمتر از نیاز فناوری کشور است.

وی ادامه داد: برخی از صنایع بزرگ کشور به این بلوغ رسیده اند که نیازهای خود را از طریق صنایع داخلی برطرف کنند اما هنوز تعدادی از صنایع بزرگ هم آنطور که باید از ظرفیت شرکت های داخلی استفاده نمی کنند.

یزدیان از جمله دلایل این موضوع را وجود استانداردهای سخت گیرانه و نبود فرهنگ حرکت به سمت شرکت های دانش بنیان برای بهبود فرایند و تولید در بین برخی از صنایع دانست و تصریح کرد: موضوع استانداردهای سخت‌گیرانه بیشتر به تامین قطعات بازمی گردد اما در برخی موارد نیز به بهبود فرایندها و ساختارها نیاز داریم که شرکت های دانش بنیان ما ظرفیت خوبی در این زمینه دارند.

وی یکی از این موارد را استفاده از هوش مصنوعی در بسیاری از صنایع دانست و خاطرنشان کرد: شرکت هایی به‌ویژه در صنعت فولاد با بهره گیری از هوش مصنوعی موفق به افزایش تولید در برخی از بخش ها شدند.

وی تاکید کرد: لازم است همه صنایع و سازمان های کشورمان به این بلوغ و آگاهی برسند که می توان با راه حل های فناورانه و خلاقانه، مسائلی مانند تولید، مصرف انرژی و حفظ محیط زیست را بهبود داد.

یزدیان با اشاره به اینکه ارتباط خوبی با صنایع فولاد برای استفاده از ظرفیت واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان وجود دارد، افزود: در بخش های دیگری مانند پالایشگاهی، پتروشیمی، توانیر، تجهیزات پزشکی و امنیت غذایی نیز این ارتباط به خوبی شکل گرفته است.

شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به‌عنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری در کشور و یکی از زیرمجموعه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، فعالیت اجرایی خود را از سال ۱۳۸۰ به‌طور جدی با راه‌اندازی نخستین مرکز رشد آغاز کرد. گردش مالی واحدهای فناور مستقر در این شهرک حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان است.

اصفهان به‌عنوان استان پیشرو در راه‌اندازی مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری که نخستین زمینه‌های رسمی شکل‌گیری شرکت‌های دانش بنیان را به وجود آورد حدود ۱۰ درصد از واحدهای فناور و دانش‌ بنیان کشور را در خود دارد و دومین استان کشور در این زمینه است.

سه پارک علم و فناوری، بیش از ۱۰ مرکز رشد فناوری و بیش از ۷۰۰ شرکت دانش بنیان در این استان فعالیت دارد.

ارسال نظرات